🕝 1 minuter
NYA UPPGIFTER : Bombskyddet tillkallades till Ronna
Publicerad 13 februari 2023 21:40
Uppdaterad 13 februari 2023 22:20

Bild/Foto: Alexander Isa /Kartor.

På måndagseftermiddagen spärrades ett stort område av i Ronna. Nu framkommer det nya uppgifter om att Nationella bombskyddet befann sig på platsen för att undersöka ett misstänkt farligt föremål.

Det var 17-tiden som polisen spärrade av ett stort område vid Robert Anbergs väg i Ronna. Varför polisen under måndagseftermiddagen spärrade av området ville polisen tidigare inte kommentera, men nu framkommer det uppgifter att ett misstänkt farligt föremål hittades i ett skogsområde.

– Efter att vi undersökt föremålet ser vi ett samband med grova brott och framförallt den senaste tidens grova våldsbrottslighet. Vad det är för föremål vi kontrollerat kan jag inte kommentera, säger Daniel Wikdahl, polisens presstalesperson, till Telgenytt under måndagskvällen.

Polisen på plats i Ronna. Foto: Alexander Isa.

Platsen där föremålet hittades var vid ett flertal flerfamiljushus och bara ett stenkast från en förskola. Enligt polisen var föremålet initialt svårbedömt och beslutade av den anledningen att tillkalla Nationella bombskyddet för att undersöka saken närmare.

Område spärrades av för att undersöka föremålen som även kopplas till senaste tidens grova våldsbrottslighet i regionen. Vid 21-tiden meddelade polisen att nationella bombskyddet kunde konstatera att föremålen inte är farliga och har lämnat platsen.

”Polis kvarstannar dock i området, som fortfarande är avspärrat, då de anträffade föremålen ändå misstänks ha ett samband med den senaste tidens grova våldsbrottslighet i polisregionen.”, skriver polisen i ett pressmeddelande.

Området som spärrades av i Ronna. Bild: Kartor.

Dela artikeln