Företag i fokus:

Annons

Annons

Söker du lägenhet?

NYA UPPGIFTER : Bombskyddet tillkallades till Ronna

65E9BB64-00DE-42C8-8E4D-06227865DDD0

Bild/Foto: Alexander Isa /Kartor.

På måndagseftermiddagen spärrades ett stort område av i Ronna. Nu framkommer det nya uppgifter om att Nationella bombskyddet befann sig på platsen för att undersöka ett misstänkt farligt föremål.

Det var 17-tiden som polisen spärrade av ett stort område vid Robert Anbergs väg i Ronna. Varför polisen under måndagseftermiddagen spärrade av området ville polisen tidigare inte kommentera, men nu framkommer det uppgifter att ett misstänkt farligt föremål hittades i ett skogsområde.

– Efter att vi undersökt föremålet ser vi ett samband med grova brott och framförallt den senaste tidens grova våldsbrottslighet. Vad det är för föremål vi kontrollerat kan jag inte kommentera, säger Daniel Wikdahl, polisens presstalesperson, till Telgenytt under måndagskvällen.

Polisen på plats i Ronna. Foto: Alexander Isa.

Platsen där föremålet hittades var vid ett flertal flerfamiljushus och bara ett stenkast från en förskola. Enligt polisen var föremålet initialt svårbedömt och beslutade av den anledningen att tillkalla Nationella bombskyddet för att undersöka saken närmare.

Område spärrades av för att undersöka föremålen som även kopplas till senaste tidens grova våldsbrottslighet i regionen. Vid 21-tiden meddelade polisen att nationella bombskyddet kunde konstatera att föremålen inte är farliga och har lämnat platsen.

”Polis kvarstannar dock i området, som fortfarande är avspärrat, då de anträffade föremålen ändå misstänks ha ett samband med den senaste tidens grova våldsbrottslighet i polisregionen.”, skriver polisen i ett pressmeddelande.

Området som spärrades av i Ronna. Bild: Kartor.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 13 februari 2023 20:40
Senast uppdaterad: 13 februari 2023 21:20

Södertälje föll på mållinjen i kampen om priset ”Årets Stadskärna”

IMG_1639

Malmös stad kammade hem utmärkelsen ”Årets Stadskärna”

För 27:e året i rad utsåg Svenska Stadskärnor ”Årets Stadskärna” i Helsingborg. Södertälje gick till finalen där de tävlade mot Sundsvall och Malmö, men till slut var det Malmö som vann utmärkelsen.

Södertälje som arbetar för att vara den självklara mötesplatsen för alla och erbjuda mångfald och puls hela dygnet, nådde inte hela vägen. Södertälje arbetar strategiskt och långsiktigt för att skapa en levande stadskärna där människor trivs, känner sig trygga och välkomna, men räckte inte hela vägen till första platsen. Under kvällens tillställning i Helsingborg, som föregående års vinnare, tilldelades utmärkelsen ”Årets Stadskärna” till Malmö.

Staden belönades för sitt imponerande framsteg i utvecklingen av stadskärnan, vilket uppnåddes genom ett framgångsrikt samarbete mellan privata och offentliga aktörer.

– Utmärkelsen Årets Stadskärna delas ut till den svenska stad som visar på störst framsteg i utvecklingen av centrum i samverkan mellan det privata och det offentliga. Här har Malmö jobbat långsiktigt och samtidigt hela tiden utvecklat sitt arbete, säger Annika Boman, juryns ordförande och vice ordförande i Svenska Stadskärnor.

Juryns motivering:

”Genom ett brett samarbete med professionell attityd och stor kompetens har Malmö planerat och genomfört viktiga gemensamma utvecklingsprojekt. Kulturen får spela en stor roll, trygghetsfrågorna hanteras strukturerat och genom nya utvecklingsmodeller har samarbetet genomförts på bred front. Innovativa trafiklösningar, urbana stråk, attraktiva platser och spännande koncept har tillkommit. Dessutom finns en tydlig strategi för marknadsföring, kommunikation och byggandet av stadens varumärke. Alla vill vara med och bidra till stadens utveckling och attraktivitet.

Södertäljes delegation på plats i Helsingborg. Foto: Södertälje City

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 31 maj 2023 21:22
Senast uppdaterad: 31 maj 2023 21:41

Mutfallet tas upp i hovrätten – ”Sista ordet är inte sagt”

Sodertalje-kommun-scaled

Foto/Montage: Alexander Isa

En högt uppsatt kommuntjänsteman i Södertälje och en företagare blev dömda för mutbrott i april av Södertälje tingsrätt. Nu kommer fallet att omprövas efter att hovrätten beslutat att granska tingsrättens beslut.

– Det är glädjande att hovrätten prövar målet. Och självklart är det en lättnad för min klient att sista ordet inte är sagt än, säger tjänstemannens försvarsadvokat, Jakob Lindgren, till Telgenytt.

Mutan som tjänstemannen dömdes för bestod av speltider och sponsorpengar till sonens klubblag, samt ett padelrack till sonen från en företagare som var kopplad till den padelhall där tjänstemannens son arbetade under den aktuella perioden.

Han fälldes för tagande av muta gällande padeltiderna och sponsorpengarna, men friades från anklagelsen om padelracket.

Advokaten Jakob Lindgren försvarar tjänstemannen som dömdes i Södertälje tingsrätt.

I början av maj valde tjänstemannens advokat, Jacob Lindgren, att överklaga domen till hovrätten, som nu väljer att pröva tingsrättens bedömning.

– Det framgår inte av hovrättens beslut varför målet tas upp till prövning, men målet innehåller en rad viktiga frågor som behöver svar. Inte minst vad man får göra som förälder utan att bli anklagad för att ta mutor, säger tjänstemannens försvarsadvokat, Jakob Lindgren, till Telgenytt.

Men enligt advokat Lindgren är det osäkert om det kommer att bli förhandlingar i hovrätten.

– Det kan avgöras på handlingarna, men vi har åberopat vittnesförhör så antagligen blir det förhandling, säger Lindgren.

(Annonslänk)

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 31 maj 2023 20:32
Senast uppdaterad: 31 maj 2023 20:41

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors