Företag i fokus:

NYA UPPGIFTER : Bombskyddet tillkallades till Ronna

65E9BB64-00DE-42C8-8E4D-06227865DDD0

Bild/Foto: Alexander Isa /Kartor.

På måndagseftermiddagen spärrades ett stort område av i Ronna. Nu framkommer det nya uppgifter om att Nationella bombskyddet befann sig på platsen för att undersöka ett misstänkt farligt föremål.

Det var 17-tiden som polisen spärrade av ett stort område vid Robert Anbergs väg i Ronna. Varför polisen under måndagseftermiddagen spärrade av området ville polisen tidigare inte kommentera, men nu framkommer det uppgifter att ett misstänkt farligt föremål hittades i ett skogsområde.

– Efter att vi undersökt föremålet ser vi ett samband med grova brott och framförallt den senaste tidens grova våldsbrottslighet. Vad det är för föremål vi kontrollerat kan jag inte kommentera, säger Daniel Wikdahl, polisens presstalesperson, till Telgenytt under måndagskvällen.

Polisen på plats i Ronna. Foto: Alexander Isa.

Platsen där föremålet hittades var vid ett flertal flerfamiljushus och bara ett stenkast från en förskola. Enligt polisen var föremålet initialt svårbedömt och beslutade av den anledningen att tillkalla Nationella bombskyddet för att undersöka saken närmare.

Område spärrades av för att undersöka föremålen som även kopplas till senaste tidens grova våldsbrottslighet i regionen. Vid 21-tiden meddelade polisen att nationella bombskyddet kunde konstatera att föremålen inte är farliga och har lämnat platsen.

”Polis kvarstannar dock i området, som fortfarande är avspärrat, då de anträffade föremålen ändå misstänks ha ett samband med den senaste tidens grova våldsbrottslighet i polisregionen.”, skriver polisen i ett pressmeddelande.

Området som spärrades av i Ronna. Bild: Kartor.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 13 februari 2023 20:40
Senast uppdaterad: 13 februari 2023 21:20

Bil voltade och hamnade på taket i Södertälje Syd

IMG_6072

Foto: Shamash Oyal

Under lördagskvällen vid 22:30, som en singelolycka i Södertälje Syd rapporterades, då en bil voltade och hamnade på taket med en passagerare inne i fordonet.

Räddningstjänst, ambulans och polis, var på plats för att hantera situationen. Polisen genomförde en utredning för att fastställa orsaken till olyckan och undersöka de exakta omständigheterna.

Enligt uppgifter ska personen som färdades i bilen ha kunnat lämna fordonet. Personen misstänks för vårdslöshet i trafik.

-Det var en bil som voltade och hamnade på taket. En anmälan om vårdslöshet i trafik har rapporterats, säger polisens presstalesperson till Telgenytt.

Skadeläget för den inblandade är oklart.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 21 april 2024 02:43
Senast uppdaterad: 21 april 2024 02:43

INSÄNDARE: Noll respekt för en ren stad

RAW

Foto: Rawpixel/CC0 1

”Vad är det för fel på besökarna till stadskärnan?”, skriver insändaren.

Igår var det städning av flera gator i Södertälje. Kaplansgatan sopades från grus, fimpar samt alla möjliga sopor tidigt på förmiddagen. Det blev fint.

Endast några timmar senare är det en person från en parkerad bil som rätt ut på trottoaren kastar resterna från en hamburgerrestaurang, papper, muggar osv. Nu idag, fredag, har fimparna tillsammans med övriga sopor börjat samlas igen.

Vad är det för fel på besökarna till stadskärnan, är de flesta höga på flugsvamp eller tar dom fel på Lerhaga och Södertälje Centrum?

Jag som bor på soptippen

Text:

Detta är en debatt/insändare. Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 20 april 2024 21:00
Senast uppdaterad: 20 april 2024 17:30

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors