Företag i fokus:

SBBK arrangerar manifestation – ” Stå upp för Södertälje”

2022_03_Taljehallen-Sodertalje-1

Foto: Alexander Isa.

I december tilldelades SBBK utmärkelsen 5i12-priset för att stå upp för människors lika värde. Nu arrangerar klubben en manifestation för ett tryggt och aktivt samhälle i Södertälje samt stärka stadens varumärke.

Tillsammans med kommunen, näringslivet och idrottsrörelsen i Södertälje startar SBBK ett unikt projekt 10 års projekt – Stå upp för Södertälje 2033.

”Vi vill skapa en gemensam framtidstro för alla i Södertälje där vi ökar vi-känslan och stoltheten. Vi har mycket vi kan vara stolta över och framförallt inom idrotten som fångar upp många unga personer.”, skriver SBBK på sin hemsida.

Tillsammans med aktörerna med aktörerna vill SBBK skapa en gemensam framtidstro för alla invånare genom en årlig manifestation. Under tillställningen hoppas SBBK på positiva mediala effekter och få fler barn och ungdomar aktiva i idrotten, utbilda fler ledare samt öka Vi-känslan kommande 10 åren. Under manifestationen lämnar SBBK lämnar över stafettpinnen till SSK som i sin tur lämnar över till en annan förening för att alltid hålla lågan vid liv.

Bild: SBBK

Tisdagen den 28 mars inleds den första manifestation där SBBK bjudit in huvudpartners på uppträdande och tal på Stora Torget i Södertälje Centrum. Därefter sker ett gemensamt följe till Täljehallen för basketfest med fri entré, underhållning och mat.

” I Södertälje vill vi bo, arbeta och idrotta – tillsammans! Stå upp för Södertälje och stötta eventet genom att bidra till den fria entrén”, skriver SBBK.

För företag ligger priset från: 2.750 kronor och privatpersoner från 275 kronor.

Som tack får företag följande exponering. Logotyp i SBBKs 30 meter långa LED-skylt, logotype på SBBKs hemsida, Dekal: ”Vi står upp för Södertälje!”, samt tackannons i LT och Telgenytt.

Privatpersoner: Från 275 kr – Swisha: 123 035 47 87 

Företag: Kontakt SBBKs försäljnings- marknadsansvarig: [email protected]

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 12 februari 2023 13:04
Senast uppdaterad: 12 februari 2023 14:18

INSÄNDARE: Sverige måste ta hand om sina pengar i Ukraina

Z

Ukrainas president, Volodymyr Zelenskyj
Foto: Peter Mydske/Stortinget

”Utrikesminister Ann Linde (S) sa att Sverige inte kommer att kalla hem någon personal från ambassaden i Kiev. Alla vet vad som hände sen.”, skriver skribenten.

Nyligen rapporterade WSJ att stora amerikanska långivare som Pimco och Blackrock vilka gick med på tvåårig paus för räntor och amorteringar för Ukraina efter krigets utbrott trycker nu på för att få Kiev betala ränta igen.

Under två år av krig fick Ukraina miljontals dollar från Sverige. Vi får inte glömma att dessa pengar är svenska och det är bra tid nu att fundera på det. Amerikanska långivare har förmodligen klassificerad information. Vilken motiverade de att påskynda med att få tillbaka sina pengar från Ukraina. Vi borde verkligen följa deras exempel.

Det var just USA som var de första att kalla hem sina diplomater från ambassaden i Ukraina år 2022. Medan europeiska länder avvakade. Sveriges tidigare utrikesminister Ann Linde (S) sa att Sverige inte kommer att kalla hem någon personal från ambassaden i Kiev. Alla vet vad som hände sen.

Både Sverige och Europa måste dra lärodomar från 2022 och reagera snabbare. Ju snabbare desto bättre.

Åke Nyman,
Oberoende ekonom

Text:

Detta är en debatt/insändare. Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 19 maj 2024 08:30
Senast uppdaterad: 19 maj 2024 12:27

Då öppnar den nya fritidsgården i Ronna

ronna-fritidsgard-2

Foto: Shamash Oyal

Aktivitetshuset i Ronna, en ny samlingspunkt för barn och unga i Södertälje, planeras öppna i augusti 2024. För närvarande är kommunen i full gång med att förbereda allt inför invigningen.

Aktivitetshuset Mosaik i Ronna, Södertälje, som öppnar den 19 augusti 2024, har byggts av Telge Fastigheter. Mosaik, som fått sitt namn från en tävling, är en ny mötesplats för barn och unga där de kan engagera sig i en rad kultur- och fritidsaktiviteter.

(Annonslänk)

Huset, som är 1 000 kvadratmeter stort och kostade 100 miljoner kronor, kommer att innehålla verksamheter från lokala föreningar samt möjligheter till bland annat digitalt och traditionellt hantverk, sporter som basket och musikrelaterade evenemang som konserter.

Maria Lindeberg, chef för Kultur- och fritidskontoret, understryker att detta är en betydande satsning på Södertäljes yngre invånare. En viktig aspekt av planeringen är att upprätthålla en dialog med lokala föreningar för att säkerställa att aktiviteterna möter behoven hos barn och ungdomar i åldersgruppen 10–17 år.

– Genom att öppna Mosaik kan vi ge barn och unga ännu större möjligheter att hitta nya intressen, prova nya saker och skapa värdefulla relationer både med varandra och vuxna. Vi hoppas att alla de verksamheter som kommer rymmas där, ska ge dem oförglömliga upplevelser som de kan ha glädje av hela livet, säger Lindeberg

Fritidsgården Mosaik i Ronna.
Foto: Shamash Oyal

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 19 maj 2024 05:00
Senast uppdaterad: 18 maj 2024 20:31

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors