Företag i fokus:

Annons

Annons

Söker du lägenhet?

SBBK arrangerar manifestation – ” Stå upp för Södertälje”

2022_03_Taljehallen-Sodertalje-1

Foto: Alexander Isa.

I december tilldelades SBBK utmärkelsen 5i12-priset för att stå upp för människors lika värde. Nu arrangerar klubben en manifestation för ett tryggt och aktivt samhälle i Södertälje samt stärka stadens varumärke.

Tillsammans med kommunen, näringslivet och idrottsrörelsen i Södertälje startar SBBK ett unikt projekt 10 års projekt – Stå upp för Södertälje 2033.

”Vi vill skapa en gemensam framtidstro för alla i Södertälje där vi ökar vi-känslan och stoltheten. Vi har mycket vi kan vara stolta över och framförallt inom idrotten som fångar upp många unga personer.”, skriver SBBK på sin hemsida.

Tillsammans med aktörerna med aktörerna vill SBBK skapa en gemensam framtidstro för alla invånare genom en årlig manifestation. Under tillställningen hoppas SBBK på positiva mediala effekter och få fler barn och ungdomar aktiva i idrotten, utbilda fler ledare samt öka Vi-känslan kommande 10 åren. Under manifestationen lämnar SBBK lämnar över stafettpinnen till SSK som i sin tur lämnar över till en annan förening för att alltid hålla lågan vid liv.

Bild: SBBK

Tisdagen den 28 mars inleds den första manifestation där SBBK bjudit in huvudpartners på uppträdande och tal på Stora Torget i Södertälje Centrum. Därefter sker ett gemensamt följe till Täljehallen för basketfest med fri entré, underhållning och mat.

” I Södertälje vill vi bo, arbeta och idrotta – tillsammans! Stå upp för Södertälje och stötta eventet genom att bidra till den fria entrén”, skriver SBBK.

För företag ligger priset från: 2.750 kronor och privatpersoner från 275 kronor.

Som tack får företag följande exponering. Logotyp i SBBKs 30 meter långa LED-skylt, logotype på SBBKs hemsida, Dekal: ”Vi står upp för Södertälje!”, samt tackannons i LT och Telgenytt.

Privatpersoner: Från 275 kr – Swisha: 123 035 47 87 

Företag: Kontakt SBBKs försäljnings- marknadsansvarig: anders.jeansson@sbbk.se

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 12 februari 2023 13:04
Senast uppdaterad: 12 februari 2023 14:18

Tonåringar misshandlade inne i livsmedelsbutik

Polis

Foto: Alexander Isa

På tisdagsförmiddagen slog mataffären Ica Jätten larm om en pågående misshandel inne butiken. Två tonårspojkar attackerades av flera män.

Det var klockan 09:45 som tumult uppstod i matbutiken på Erikshällsgatan i Västergård. Inne i butiken, framför flera ögonvittnen, jagades en ung man av flera män och slogs ner till golvet.

– Varor och inredning välts omkull när flera unga män springer in i en matbutik på Erikshällsgatan och misshandlar en tonårspojke med sparkar och slag, skriver polisen på sin hemsida.

Efter attacken sprang gärningsmännen från platsen och kort därefter hittades ytterligare en tonårspojke som också hade blivit misshandlad inne i matbutiken.

Polis som tillkallades till platsen utreder händelsen mot de båda tonåringarna som grov misshandel, men enligt polisens uppgifter var pojkarna inte i behov av vård. Ingen personalen ska heller kommit till skada i samband med incident inne i Ica Jätten på tisdagsförmiddagen.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 21 mars 2023 13:41
Senast uppdaterad: 21 mars 2023 13:41

Södertäljekillarna invalda i rikstäckande ungdomsråd

34791D09-F0ED-4A4A-998C-6276C05FA84B

George Sarkes, George Asaad och Emilio Sarkis. Pressbild: Susanne Kronholm

Tre ungdomar från Södertälje, George Sarkes, George Asaad och Emilio Sarkis tar plats i Kulturrådets nybildade ungdomsråd. Tillsammans med flera andra ska de fokusera på flerspråkighet och modersmål.

Ungdomsrådet som inledningsvis består av nio niodeklassare från tre olika skolor i Stockholms län, Södertälje, Järva och Tensta och har handplockats av läsambassadören Nioosha Shams.

Nioosha Shams är Sveriges sjätte läsambassadör, den yngsta hittills, och hennes uppdrag är att inspirera barn och unga till läsning och verka för att alla, oavsett bakgrund, ska ha lika möjlighet att nå litteraturen och bli läsare.

Tillsammans med nio ungdomar kommer hon att undersöka vad unga själva ser som meningsfullt i läsande och skrivande samt hur relationen till modersmål påverkar en som människa.

Övre raden från vänster: Nioosha Shams, Fatima Mehawes, Jeanette Bashir, Akila Mah, Emilio Sarkis, Nasteeho Shegow. Nedre raden från vänster: Rebo Mahmod, George Asaad, Nevin Berwari, George Sarkes. Pressbild: Susanne Kronholm

– För mig är det viktigt att synliggöra ungdomarna och deras röster och låta dem ta plats. Tillsammans ska vi delta på riksdagsmöte, mässor, poddar och prata om vikten av att synas också i litteraturen, oavsett bakgrund, säger Nioosha Shams.

Ungdomsrådet träffas en gång i månaden och kommer att arbeta med att öka ungas intresse för läsning genom bland annat event och kunskapsutveckling. Uppdraget som läsambassadör inkluderar att inspirera och agera förebild för barn och unga, med målet att alla ska ha lika möjlighet att nå litteraturen oavsett bakgrund.

Det nya ungdomsrådet inkluderar representanter från sju olika språk – arabiska, somaliska, kurdiska, malajiska, finska, pataniska, turkiska och assyriska/syrianska.

Läs även – Marlen Eskander utsedd till ledamot för Statens kulturråd

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 21 mars 2023 04:00
Senast uppdaterad: 21 mars 2023 12:01

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors