Företag i fokus:

Antalet villor till försäljning minskar – Lägsta på åtta år

Villa Foto: Creative Commons.

Foto: Creative Commons.

Mellan november och januari såldes 46 villor i Södertälje kommun. Det är färre än någon tremånadersperiod sedan 2015.

De sålda villorna i Södertälje kommun hade ett genomsnittligt pris på 4,5 miljoner kronor. I fjol gjordes 63 affärer vid den här tiden på året.

I hela Stockholms län såldes 1 384 villor för i snitt 6,6 miljoner kronor. Statistiken visar även på en prisnedgång i Södertälje kommun. Medelpriset på försäljningarna av villor i kommunen var 3 procent lägre än för tre månader sedan. Även i hela Stockholms län sjunker villapriserna. I hela länet noterades en prisnedgång på 5 procent.

Priserna på villor sjunker i 107 av landets kommuner, medan de stiger i sju. I merparten av de resterande kommunerna redovisas inga prisförändringsuppgifter på grund av få försäljningar.

Graf: Newsworthy.

Bland kommunerna i Stockholms län sjunker priserna på villor i 19 av 21 kommuner (där det redovisats uppgifter om prisutveckling). Störst var minskningen i Nynäshamn och Upplands Väsby där priserna sjönk med 12 procent. I Danderyd och Nacka däremot steg priserna med 2 procent. Notera att det på grund av få försäljningar saknas uppgifter om prisförändringar för villor i fem av länets 26 kommuner. 

Bara en försäljning av fritidshus 

Mellan november och januari gjordes sammanlagt en affär med fritidshus i Södertälje kommun. Den sålda fastigheten gick för 0,9 miljoner kronor. I hela Stockholms län såldes 56 fritidshus för i snitt  3,3 miljoner kronor.

Eftersom det gjorts färre än 20 försäljningar redovisas inga uppgifter om prisutveckling för fritidshus i Södertälje den senaste månaden. 

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 11 februari 2023 05:00
Senast uppdaterad: 10 februari 2023 20:00

Lindholm utses som ny ordförande för LO

Byggnads

Johan Lindholm
Foto: Byggnads

Byggnads ordförande Johan Lindholm utses som ny ordförande för LO efter att valberedningens tidigare förslag drog sig ur. Lindholm har en lång karriär bakom sig inom fackföreningsrörelsen och har lett Byggnads sedan 2012.

Valberedningen i LO presenterade på lördagen Johan Lindholm, nuvarande förbundsordförande för Byggnads, som ordförande för LO. Lindholm, 60 år gammal och uppvuxen i Södertälje, har varit aktiv inom Byggnads sedan 2012 och har en lång erfarenhet av fackligt arbete.

(Annonslänk)

– Mitt stora grattis till Johan Lindholm! Han är en tydlig debattör inom LO och kommer kunna bli en viktig röst i samhällsdebatten, säger Lars Hildingsson, vice ordförande för Byggnads som kommer därmed bli ordförande för Byggnads.

Den ursprungliga kandidaten till posten som LO-ordförande, Pim Van Dorpel, meddelade sitt avhopp strax innan LO-kongressen skulle öppna. Detta ledde till ett intensivt arbete inom valberedningen för att hitta en ny kandidat.

Efter noggrant övervägande föreslogs Lindholm, som har gjort sig känd för sitt starka ledarskap inom byggsektorn.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 18 maj 2024 10:00
Senast uppdaterad: 18 maj 2024 19:18

Pensionär krävs på stort belopp för felaktiga utbetalningar

äldre hemtjänst 1 Pixabay

Foto: Pexels

Pensionsmyndigheten har beslutat att kräva tillbaka över 360 000 kronor från en pensionär i Södertälje efter att felaktiga utbetalningar upptäckts.

(Annonslänk)

En pensionär i Södertälje måste återbetala totalt 361 874 kronor till Pensionsmyndigheten efter att ha fått felaktiga utbetalningar av garantipension och bostadstillägg under perioden november 2021 till februari 2024. Enligt myndigheten har pensionären vistats utomlands under en längre tid utan att anmäla detta, vilket ledde till att ersättningarna betalades ut felaktigt.

Totalt handlar det om felaktiga utbetalningar på 230 562 kronor i garantipension och 131 312 kronor i bostadstillägg.

Pensionsmyndigheten mottog information från Försäkringskassan och Södertälje kommun som tydde på att pensionären inte längre var bosatt i Sverige. Efter vidare utredning och kontroller hos Migrationsverket, som visade att pensionären reste ut ur landet den 2 oktober 2021 utan att återvända, beslöt myndigheten att stoppa utbetalningarna från och med mars 2024.

Trots att pensionären fick möjlighet att lämna synpunkter på utredningen, inkom inga sådana synpunkter. Därför har Pensionsmyndigheten nu beslutat att kräva tillbaka det felaktigt utbetalda beloppet och överlämnat ärendet till Försäkringskassan för vidare hantering.

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 18 maj 2024 08:30
Senast uppdaterad: 18 maj 2024 02:00

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors