Södertälje kommun
🕝 1 minuter
Antalet villor till försäljning minskar - Lägsta på åtta år
Publicerad 11 februari 2023 06:00
Uppdaterad 10 februari 2023 21:00

Foto: Creative Commons.

Mellan november och januari såldes 46 villor i Södertälje kommun. Det är färre än någon tremånadersperiod sedan 2015.

De sålda villorna i Södertälje kommun hade ett genomsnittligt pris på 4,5 miljoner kronor. I fjol gjordes 63 affärer vid den här tiden på året.

I hela Stockholms län såldes 1 384 villor för i snitt 6,6 miljoner kronor. Statistiken visar även på en prisnedgång i Södertälje kommun. Medelpriset på försäljningarna av villor i kommunen var 3 procent lägre än för tre månader sedan. Även i hela Stockholms län sjunker villapriserna. I hela länet noterades en prisnedgång på 5 procent.

Priserna på villor sjunker i 107 av landets kommuner, medan de stiger i sju. I merparten av de resterande kommunerna redovisas inga prisförändringsuppgifter på grund av få försäljningar.

Graf: Newsworthy.

Bland kommunerna i Stockholms län sjunker priserna på villor i 19 av 21 kommuner (där det redovisats uppgifter om prisutveckling). Störst var minskningen i Nynäshamn och Upplands Väsby där priserna sjönk med 12 procent. I Danderyd och Nacka däremot steg priserna med 2 procent. Notera att det på grund av få försäljningar saknas uppgifter om prisförändringar för villor i fem av länets 26 kommuner. 

Bara en försäljning av fritidshus 

Mellan november och januari gjordes sammanlagt en affär med fritidshus i Södertälje kommun. Den sålda fastigheten gick för 0,9 miljoner kronor. I hela Stockholms län såldes 56 fritidshus för i snitt  3,3 miljoner kronor.

Eftersom det gjorts färre än 20 försäljningar redovisas inga uppgifter om prisutveckling för fritidshus i Södertälje den senaste månaden. 

Dela artikeln