Företag i fokus:

Här är årets pristagare på Södertäljegalan

329783262_511415804443051_4182820030547010212_n

Foto: Södertälje kommun.

Under Södertäljegalan som hölls i helgen delades flera utmärkelser till flera aktörer. Här är pristagarna till Årets Cityföretag, Årets Företagare, Årets Nyföretagare och nya utmärkelsen – Årets Kringelställe.

I helgen hölls eventet Södertäljegalan som en del av Science Week och arrangerades av kommunens näringslivsavdelning i samarbete med Företagarna Södertälje/Nykvarn.

Eventet var pausad i tre år på grund av pandemin, men kom tillbaka med ett fullspäckat schema fredagen den 3 februari där flera företag uppmärksammades. Bland annat ”Årets Cityföretag” som delades ut av Södertälje City. Företagarna Södertälje-Nykvarn som utsåg ”Årets Företagare”, ”Årets Nyföretagare” utmärktes av Nyföretagarcentrum och nya utmärkelsen ”Årets Kringelställe” som delades ut av Södertälje kommun.

Årets Cityföretag – Stekt Burger & Stuff

Motivering – ”Årets Cityföretag går till en verksamhet som tydligt visar att man tror på Södertälje. Med starkt engagemang och smittande optimism välkomnar man besökaren till en härlig upplevelse i stadskärnan. Företaget speglar Södertälje på sättet man hittat sin egen stil och sin stolthet över den. Entreprenörsandan lyser klart, och vi ser fram emot att se ännu mer från det här företaget, som gör det tydligt att man trivs i Södertälje och vill växa här. Företaget gör dessutom väldigt goda hamburgare.”

Årets Företagare – Waltrix AB

Motivering – Waltrix har utvecklat en produkt som är helt rätt tiden. Vi ska vara noga med vår elförbrukning – el är ingen oändlig resurs utan kan bli en bristvara. Dessutom har priset förändrats kraftfullt det senaste året. Walltrix innovativa klocka visar löpande och med elva timmars framförhållning hur elprisprognosen ser ut. De flesta har en klocka i köket, nu är det dags att byta ut er gamla klocka till Energiklockan Ebba, Emil eller Ida.”

Årets Kringelställe – Sari Tolfmark, Nyvaket Café

Motivering”Årets Kringelställe går till Nyvaket Café med sin glada och positiva ägare, Sari Tolfmark, som kämpat under företagets första år med pandemirestriktioner och en alltmer osäker omvärld. Nyvaket Café välkomnar alla i familjen, även de med fyra ben, och är en lugn oas i ett annars fartfyllt Södertälje. Caféet är ett gammaldags personligt café med ett stort utbud på hembakat i 1950-talsmiljö.”

Årets Företagare – N4

Motivering”Årets Företagare har sedan starten 2012 tillsammans skapat en verksamhet som kännetecknats av stort engagemang och hög serviceanda som support- och serviceleverantör inom forsknings- och tillverkningsindustrin. Företagarna är leverantörsneutrala och tar ansvar för hela kundens behov av service, drift och underhåll samt arbetar ständigt för att förbättra processer och rutiner. Detta framgångsrecept har utmynnat i en stark expansion av verksamheten och antalet anställda. Man bedriver också inom verksamheten ett mycket aktivt och effektivt hållbarhetsarbete. Genom åren har pristagarna utmärkt sig för sitt stora engagemang för sina medarbetare samt det lokala föreningslivets välmående. Detta samt det gedigna och framgångsrika företagandet gör företagarna till en mycket god förebild och värdig vinnare.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 9 februari 2023 05:00
Senast uppdaterad: 9 februari 2023 10:30

Mordförsök i Södertälje – En person förd till sjukhus

Ambulans

Arkivbild.

En man påträffades skadad under natten och fördes till sjukhus för vård. Nu jagar polisen en person som misstänks för mordförsök.

I Södertälje hamn skadades en man svårt med ett vasst föremål under natten mot söndagen. Polis och ambulans larmades till platsen strax efter klockan 02:00, där de påträffade mannen utomhus med flera stickskador.

(Annonslänk)

Trots skadorna var mannen vaken och kunde kommunicera; han fördes omedelbart till sjukhus för vård.

Polisen har inlett en förundersökning och behandlar händelsen som ett försök till mord. Initiala utredningsåtgärder tyder på att utredningsläget är gott, även om ingen än så länge har gripits i samband med händelsen.

På Söndagsförmiddagen var fortfarande ingen misstänkt person gripen.

– Skadorna var inte livshotande, men vi har ingen gripen gripen ännu säger polisens presstalesperson till Telgenytt.

Polisen fortsätter att undersöka brottsplatsen och söka vittnesuppgifter för att klarlägga omständigheterna kring mordförsöket.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 14 april 2024 11:13
Senast uppdaterad: 14 april 2024 11:13

Genomför förbättring och underhåll vid Halldeponin

Kartor

Bild: Kartor

Trafikverket och Södertälje kommun påbörjar samarbetsprojekt vid den tidigare Halldeponin för miljöförstärkning och järnvägsunderhåll.

(Annonslänk)

Södertälje kommun och Trafikverket har påbörjat ett viktigt samarbetsprojekt vid Halldeponin i Östertälje, belägen intill järnvägsspåret. Kommunen kommer att genomföra miljöförstärkande åtgärder på området, som tidigare användes som avfallsanläggning från 1950-talet till 1975, för att försäkra områdets säkerhet och hälsa för människor och djur. Sedan deponins nedläggning har inget nytt avfall tillförts och området har blivit överbyggt.

Parallellt med kommunens insatser kommer Trafikverket att utföra nödvändiga underhållsarbeten på järnvägsspåret som korsar den gamla deponin. Dessa arbeten är planerade att ske samtidigt för att maximera effektiviteten och minska störningar.

Arbetena är planerade att starta efter sommaren och under byggperioden kommer området att vara avstängt och säkrat. Detta är en del av en större satsning för att säkerställa att området fortsätter att vara säkert och inte utgör någon miljörisk i framtiden.

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 14 april 2024 05:00
Senast uppdaterad: 14 april 2024 00:24

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors