Företag i fokus:

Annons

Annons

Söker du lägenhet?

Här är årets pristagare på Södertäljegalan

329783262_511415804443051_4182820030547010212_n

Foto: Södertälje kommun.

Under Södertäljegalan som hölls i helgen delades flera utmärkelser till flera aktörer. Här är pristagarna till Årets Cityföretag, Årets Företagare, Årets Nyföretagare och nya utmärkelsen – Årets Kringelställe.

I helgen hölls eventet Södertäljegalan som en del av Science Week och arrangerades av kommunens näringslivsavdelning i samarbete med Företagarna Södertälje/Nykvarn.

Eventet var pausad i tre år på grund av pandemin, men kom tillbaka med ett fullspäckat schema fredagen den 3 februari där flera företag uppmärksammades. Bland annat ”Årets Cityföretag” som delades ut av Södertälje City. Företagarna Södertälje-Nykvarn som utsåg ”Årets Företagare”, ”Årets Nyföretagare” utmärktes av Nyföretagarcentrum och nya utmärkelsen ”Årets Kringelställe” som delades ut av Södertälje kommun.

Årets Cityföretag – Stekt Burger & Stuff

Motivering – ”Årets Cityföretag går till en verksamhet som tydligt visar att man tror på Södertälje. Med starkt engagemang och smittande optimism välkomnar man besökaren till en härlig upplevelse i stadskärnan. Företaget speglar Södertälje på sättet man hittat sin egen stil och sin stolthet över den. Entreprenörsandan lyser klart, och vi ser fram emot att se ännu mer från det här företaget, som gör det tydligt att man trivs i Södertälje och vill växa här. Företaget gör dessutom väldigt goda hamburgare.”

Årets Företagare – Waltrix AB

Motivering – Waltrix har utvecklat en produkt som är helt rätt tiden. Vi ska vara noga med vår elförbrukning – el är ingen oändlig resurs utan kan bli en bristvara. Dessutom har priset förändrats kraftfullt det senaste året. Walltrix innovativa klocka visar löpande och med elva timmars framförhållning hur elprisprognosen ser ut. De flesta har en klocka i köket, nu är det dags att byta ut er gamla klocka till Energiklockan Ebba, Emil eller Ida.”

Årets Kringelställe – Sari Tolfmark, Nyvaket Café

Motivering”Årets Kringelställe går till Nyvaket Café med sin glada och positiva ägare, Sari Tolfmark, som kämpat under företagets första år med pandemirestriktioner och en alltmer osäker omvärld. Nyvaket Café välkomnar alla i familjen, även de med fyra ben, och är en lugn oas i ett annars fartfyllt Södertälje. Caféet är ett gammaldags personligt café med ett stort utbud på hembakat i 1950-talsmiljö.”

Årets Företagare – N4

Motivering”Årets Företagare har sedan starten 2012 tillsammans skapat en verksamhet som kännetecknats av stort engagemang och hög serviceanda som support- och serviceleverantör inom forsknings- och tillverkningsindustrin. Företagarna är leverantörsneutrala och tar ansvar för hela kundens behov av service, drift och underhåll samt arbetar ständigt för att förbättra processer och rutiner. Detta framgångsrecept har utmynnat i en stark expansion av verksamheten och antalet anställda. Man bedriver också inom verksamheten ett mycket aktivt och effektivt hållbarhetsarbete. Genom åren har pristagarna utmärkt sig för sitt stora engagemang för sina medarbetare samt det lokala föreningslivets välmående. Detta samt det gedigna och framgångsrika företagandet gör företagarna till en mycket god förebild och värdig vinnare.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 9 februari 2023 05:00
Senast uppdaterad: 9 februari 2023 10:30

Ni lärare bör tänka på hur ni kommunicerar med oss

skola-elever-larare

Foto: Pxhere.

Varje dag, bokstavligen varje dag, åker jag på hemringning av lärarna. Det kan vara allt från tuggummi i munnen till mobilen i fickan. Det är så onödiga hemringningar som läraren väljer att utföra. Är det verkligen nödvändigt och varför är vår relation så dålig?

Jag får hemringning varje dag, men känner själv att det inte är nödvändiga samtal. Hemringningar inte är lösningen på problemen utan det är relationen mellan eleven och läraren som brister. Det är relationen som avgör om man som elev vill lära sig av sina misstag.

Väljer läraren att ständigt ringa hem till mina föräldrar istället för att diskutera situationen med mig och förklara konsekvenserna, samt motivera mig till att vilja förstå mina misstag så kommer jag som elev inte vilja lyssna och göra bättre ifrån mig.

Väljer du som lärare att istället kommunicera med mig och förklara mina misstag på ett lugnt och sansat sätt, så garanterar jag att att vår relation kommer bli bättre. Jag som elev vill förbättras.

Du som lärare kanske anser att det är något som ska diskuteras hemma, samt att föräldrarna ska ta ansvar och se till att barnen gör rätt för sig i skolan. Men ni glömmer att en större del av våra dagar spenderas i skolan. Ert sätt att kommunicera med oss elever kan ibland ske aggressivt och högljutt, som leder till att eleven distansera sig. Det blir otryggt för oss elever som tappar fortroendet och leder till att vi inte alls kommer lyssna på er. Vi elever hör högljudda och frustrerade lärare dagligen, så högljudda att hela skolan skakar.

Vill ni nå oss elever är det hög tid att tänka till. Svaret på vår vårt beteende ligger i hur ni kommunicerar med oss. Inte alltid, men oftast. Ni ska vara våra förebilder och föregå med gott exempel, inte vara våra mardrömmar. 

En som är trött lärarnas beteende

Text:

Detta är en insändare! Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 31 mars 2023 05:00
Senast uppdaterad: 30 mars 2023 20:45

Efter drunkningsolyckan i Nykvarn – En person dömd

Ambulans

Foto: Shamash Oyal

En treåring pojke var nära att drunkna vid Hökmossbadet förra sommaren. Nu döms pojkens familjemedlem för vållande till kroppsskada, för att han lämnat barnet utan uppsikt och tillsyn.

Det var den 20 juli 2022 som räddningstjänsten tillkallades till Hökmossbadet i Nykvarn efter att en liten pojke var nära att drunkna vid badplatsen. Enligt åtalet lämnades treåringen ”utan uppsikt och tillsyn” när drunkningsolyckan var framme.

Allmänheten hjälpte snabbt till med hjärt- och lungräddning tills sjukvårdpersonal anlände och förde pojken med ilfart till sjukhus med ambulanshelikopter.

Ambulanshelikopter på plats efter drunkningsolyckan i Nykvarn. Arkivbild /Läsarbild.

Den lilla pojken drabbades för hjärtstopp, kramp och syrebrist till hjärnan samt lunginflammation och befann sig i ett ”livshotande tillstånd”, men överlevde mirakulöst.

I slutet på december beslutade Åklagarmyndigheten att åtala en av pojkens familjemedlem för händelsen i Nykvarn för vållande till kroppskada, grovt brott, och gärningen ansågs ha begått av oaktsamhet.

”Brottet bör bedömas som grovt då det innefattat ett medvetet risktagande av allvarligt slag eller försummelse av allvarligt slag när särskild uppmärksamhet var påkallad.”, skrev Åklagarmyndigheten i stämningsansökan.

Nu meddelar tingsrätten domen mot familjemedlemmen som döms för vållande till kroppsskada, samt 50 dagsböter på 50 kronor och betala 5 000 kronor i skadestånd.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 30 mars 2023 16:03
Senast uppdaterad: 30 mars 2023 16:03

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors