Södertälje kommun
🕝 1 minuter
Färre försäljningar av bostadsrätter i Södertälje än på åtta år
Publicerad 8 februari 2023 11:05
Uppdaterad 8 februari 2023 11:10

Jens Finnäs, Newsworthy.

Mellan november och januari såldes 127 bostadsrätter i Södertälje kommun. Det är färre än någon tremånadersperiod sedan 2015.

Det här visar ny statistik från Svensk Mäklarstatistik som Newsworthy har analyserat. 

De sålda bostadsrätterna i Södertälje kommun hade ett genomsnittligt pris på 2,0 miljoner kronor. I fjol gjordes 196 affärer vid den här tiden på året. I hela Stockholms län såldes 7 845 bostadsrätter för i snitt 3,7 miljoner kronor.

Graf: Newsworthy.

Statistiken visar även på en kännbar prisnedgång i Södertälje kommun. Medelpriset på försäljningarna av bostadsrätter i kommunen var 6 procent lägre än för tre månader sedan. Även i hela Stockholms län sjunker priserna på bostadsrätter. I hela länet noterades en prisnedgång på 2 procent.

Priserna på bostadsrätter sjunker i 90 av landets kommuner, medan de stiger i 17. I merparten av de resterande kommunerna redovisas inga prisförändringsuppgifter på grund av få försäljningar.

Bland kommunerna i Stockholms län sjunker priserna på bostadsrätter i 16 av 24 kommuner, där det redovisats uppgifter om prisutveckling. Störst var minskningen i Nynäshamn där priserna sjönk med 10 procent. I Vallentuna däremot steg priserna med 13 procent.

Dela artikeln