Företag i fokus:

Färre försäljningar av bostadsrätter i Södertälje än på åtta år

lagenhetsport.jpg_1800

Jens Finnäs, Newsworthy.

Mellan november och januari såldes 127 bostadsrätter i Södertälje kommun. Det är färre än någon tremånadersperiod sedan 2015.

Det här visar ny statistik från Svensk Mäklarstatistik som Newsworthy har analyserat. 

De sålda bostadsrätterna i Södertälje kommun hade ett genomsnittligt pris på 2,0 miljoner kronor. I fjol gjordes 196 affärer vid den här tiden på året. I hela Stockholms län såldes 7 845 bostadsrätter för i snitt 3,7 miljoner kronor.

Graf: Newsworthy.

Statistiken visar även på en kännbar prisnedgång i Södertälje kommun. Medelpriset på försäljningarna av bostadsrätter i kommunen var 6 procent lägre än för tre månader sedan. Även i hela Stockholms län sjunker priserna på bostadsrätter. I hela länet noterades en prisnedgång på 2 procent.

Priserna på bostadsrätter sjunker i 90 av landets kommuner, medan de stiger i 17. I merparten av de resterande kommunerna redovisas inga prisförändringsuppgifter på grund av få försäljningar.

Bland kommunerna i Stockholms län sjunker priserna på bostadsrätter i 16 av 24 kommuner, där det redovisats uppgifter om prisutveckling. Störst var minskningen i Nynäshamn där priserna sjönk med 10 procent. I Vallentuna däremot steg priserna med 13 procent.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 8 februari 2023 10:05
Senast uppdaterad: 8 februari 2023 10:10

Mordförsök i Södertälje – En person förd till sjukhus

Ambulans

Arkivbild.

En man påträffades skadad under natten och fördes till sjukhus för vård. Nu jagar polisen en person som misstänks för mordförsök.

I Södertälje hamn skadades en man svårt med ett vasst föremål under natten mot söndagen. Polis och ambulans larmades till platsen strax efter klockan 02:00, där de påträffade mannen utomhus med flera stickskador.

(Annonslänk)

Trots skadorna var mannen vaken och kunde kommunicera; han fördes omedelbart till sjukhus för vård.

Polisen har inlett en förundersökning och behandlar händelsen som ett försök till mord. Initiala utredningsåtgärder tyder på att utredningsläget är gott, även om ingen än så länge har gripits i samband med händelsen.

På Söndagsförmiddagen var fortfarande ingen misstänkt person gripen.

– Skadorna var inte livshotande, men vi har ingen gripen gripen ännu säger polisens presstalesperson till Telgenytt.

Polisen fortsätter att undersöka brottsplatsen och söka vittnesuppgifter för att klarlägga omständigheterna kring mordförsöket.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 14 april 2024 11:13
Senast uppdaterad: 14 april 2024 11:13

Genomför förbättring och underhåll vid Halldeponin

Kartor

Bild: Kartor

Trafikverket och Södertälje kommun påbörjar samarbetsprojekt vid den tidigare Halldeponin för miljöförstärkning och järnvägsunderhåll.

(Annonslänk)

Södertälje kommun och Trafikverket har påbörjat ett viktigt samarbetsprojekt vid Halldeponin i Östertälje, belägen intill järnvägsspåret. Kommunen kommer att genomföra miljöförstärkande åtgärder på området, som tidigare användes som avfallsanläggning från 1950-talet till 1975, för att försäkra områdets säkerhet och hälsa för människor och djur. Sedan deponins nedläggning har inget nytt avfall tillförts och området har blivit överbyggt.

Parallellt med kommunens insatser kommer Trafikverket att utföra nödvändiga underhållsarbeten på järnvägsspåret som korsar den gamla deponin. Dessa arbeten är planerade att ske samtidigt för att maximera effektiviteten och minska störningar.

Arbetena är planerade att starta efter sommaren och under byggperioden kommer området att vara avstängt och säkrat. Detta är en del av en större satsning för att säkerställa att området fortsätter att vara säkert och inte utgör någon miljörisk i framtiden.

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 14 april 2024 05:00
Senast uppdaterad: 14 april 2024 00:24

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors