Företag i fokus:

Nuri Kino och ADFA i stor insamling till drabbade i Aleppo

6773874206_4538a12f96_o

Arkivbild. Foto: Creative Commons.

Miljontals människor har drabbats och tusentals dödsfall och skadade rapporteras efter måndagens jordbävning i sydöstra Turkiet och norra Syrien. Södertäljeprofilen har nu startat en insamling till behövande som på ett par timmar lyckats få ihop uppemot 300.000 kronor.

– Det här är en kris ovanpå många andra kriser i området. I hela Syrien är behoven de högsta efter nästan tolv år av utdragna, komplexa kriser, samtidigt som humanitär hjälp fortsätter att minska, säger WHO:s högsta beredskapschef, Adelheid Marschang, i ett styrelsemöte på högkvarteret i Genève, enligt tidning Reuters.

På Sociala medier uppmanar Södertäljeprofilen Nuri Kino till insamling och fått stor gehör.

Nuri Kino, ADFA. Foto: Susan Korah.

”Aleppo är en av de hårdast drabbade städerna i området. En tiondel av alla som dött har gjort det där. Innan jordbävningen hade staden sakta börjat hämta sig efter över ett decennium av krig, terrorism, religiös och etnisk förföljels e. Kidnappingen av stadens ärkebiskopar har för alltid satt sin prägel på Halab som staden heter på arabiska. Sedan har vi sanktionerna mot Syrien och den enorma fattigdom som följt med dem. Men trots allt hade staden sakta börjat återhämta sig. Nu smällde det igen.”, skriver Nuri Kino.

Uppemot 300.000 kronor insamlade på ett par timmar.

”Alla kan inte göra allt och vara överallt. Alla kan göra något och hjälpa till någonstans. Vi i ADFA har bestämt att vi ska fokusera på Aleppo.”, skriver Södertäljeprofilen och grundaren till ADFA, A Demand For Action, på sociala medier.

Även Tyskland har beslutat att bidra med hjälp. Landet skickar 1 miljon euro till ideella organisationen Malteserhjälpen som stöd till Syrien som motsvarar cirka 11 miljoner kronor.

Vill du bidra? Swisha ditt stöd till ADFA: 123 545 7270

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 7 februari 2023 12:03
Senast uppdaterad: 7 februari 2023 12:25

DEBATT: Starkare Europa, starkare Södertälje

Liberalerna-

Simona Mohamsson (L), Toppkandidat till Europaparlamentet
Pressbild

”Få svenska städer har lika stort behov av ett välfungerande och starkt EU som Södertälje.”, det skriver debattörerna Simona Mohamsson (L) och Metin Hawsho (L)

(Annonslänk)

Det europeiska samarbetet har gett Europa fred, frihet och framgång. Genom samarbete har länderna kunnat lösa gemensamma utmaningar. Tack vare EU kan tusentals ton gods fraktas in och ut ur Södertälje hamn utan tullavgifter och handelshinder. Tusentals Södertäljebor kan resa till släktingar, vänner och familj som bor i Europa utan att behöva visa pass. Väldigt mycket med EU är väldigt bra men det finns saker som kan bli bättre.

  • Gängen måste bekämpas med en ny EU-polis
    Södertälje drabbas hårt av det fruktansvärda gängvåldet, medan gängledarna solar på spanska solkusten, utom räckhåll för svensk polis. EU måste öka samarbetet för att bekämpa brott. Det behövs en EU-polis som kan bekämpa brottsligheten över hela EU och ta fast gängledarna.
  • Möjliggör studier i fler länder genom Erasmus+.
    Erasmus+ gör det möjligt för ungdomar att studera utomlands och upptäcka världen. Vi vill att EU ökar budgeten till Erasmus för att fler ska kunna delta. Vi vill också att fler länder inkluderas, särskilt bör EU inleda förhandlingar med Storbritannien om återanslutning till Erasmus+.
  • Byt ut den svenska kronan mot Euro
    Sverige och Södertälje är beroende av handel och export med andra länder i Europa och många Södertäljebor har vänner och släkt nere på kontinenten. Det hade underlättat för både handel och relationer om Sverige blev fullvärdiga medlemmar i EU och införde Euro istället för svenska kronan.


Få svenska städer har lika stort behov av ett välfungerande och starkt EU som Södertälje. För att kunna stoppa gängkriminaliteten, förbättra handeln och öppna portarna till Europa för Södertäljes elever behöver du rösta för ett starkare Europa. 

Den 9:e juni har du chansen att rösta för mer europeiskt samarbete. Med Liberalerna får du ett starkare Europa och ett starkare Södertälje. 

Simona Mohamsson (L)
Toppkandidat till Europaparlamentet

Metin Hawsho (L)
Gruppledare Liberalerna Södertälje 

Text:

Detta är en debatt/insändare. Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 19 april 2024 05:00
Senast uppdaterad: 19 april 2024 01:05

Stor polisinsats – Två personer rånade med pistol och kniv

Polis-4

Arkivbild

Just nu pågår en stor polisinsats i Mariekäll med flera patruller. Enligt polisens uppgifter har två personer blivit rånade med ett pistolliknande föremål av flera gärningspersoner.

(Annonslänk)

Klockan 15.22 på torsdagseftermiddagen inträffade ett rån i Mariekälla, vilket resulterade i att fler polispatruller kallades in för att inleda en omfattande sökinsats efter de misstänkta gärningspersonerna.

Enligt polisens uppgifter blev två personer rånade av tre maskerade gärningspersoner, beväpnade med ett pistolliknande föremål och en kniv. De ska ha tvingat tvingade offren att lämna ifrån sig en mobiltelefon och en klocka innan de snabbt försvann från platsen.

En person uppges ha blivit misshandlad, men det finns inga rapporter om att denne har behövt uppsöka sjukvård.

De svartklädda och maskerade gärningspersonerna är ännu på fri fot trots insatser från flera polisresurser för att gripa dem. En utredning om grovt rån har inletts.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 18 april 2024 17:27
Senast uppdaterad: 18 april 2024 18:03

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors