Företag i fokus:

Annons

Kommunen varnar – ”Bedragare utnyttjar elprisstödet

Telge nät

Arkivbild

Falska mejlutskick som syftar till utbetalningen av elprisstödet cirkulerar runt om i landet. Nu varnar även Telge Nät sina kunder i Södertälje och Nykvarn om att vara vaksamma på bedrägeriförsök.

– I samband med hanteringen av elstödet och liknande kompensationer finns alltid en risk för bedrägeriförsök. Vare sig Telge Nät, Försäkringskassan, banken eller någon annan aktör kommer att kontakta dig för att be dig logga in någonstans eller lämna ut personliga koder, säger George Yacoub, kundservicechef på Telge Nät i ett pressutskick.

Utbetalningen av elprisstöd, som hanteras av Försäkringskassan, börjar den 20 februari och baseras på elförbrukningen under perioden oktober 2021 till september 2022. I samband med utbetalningarna har flera företag och myndigheter varnat för bedrägerier. Bland annat gick Sveriges största elnätsföretag ut med att flera av deras kunder mottagit falska mejlutskick.

Nu uppmanar Telge Nät sina kunder att avsluta kontakten med någon som frågar efter inloggningsuppgifter eller personliga koder.

– Om någon kontaktar dig på det sättet kan det handla om ett bedrägeriförsök. Avsluta därför sådana kontakter direkt, säger George Yacoub.

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 7 februari 2023 05:00
Senast uppdaterad: 6 februari 2023 20:06

Stort polispådrag i centrum

IMG_9020

Läsarbild

Polisinsats centralt med flera enheter på plats onsdagskvällen.

Vid 19-tiden under onsdagskvällen drog en omfattande polisinsats igång i stadens centrum. Enligt ögonvittnen mobiliserades flera polisbilar som riktade in sig på Gallerian Kringlan bland andra platser.

– Poliserna gick snabbt ut ur bilarna och in i gallerian och andra stannade kvar ute, väldigt många poliser på plats, säger ett ögonvittne till telgenytt.

Texten uppdateras

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 21 februari 2024 19:58
Senast uppdaterad: 21 februari 2024 19:58

Kvinna frisläppt efter misstanke om mord i Västergård

CBFDEE0A-15E7-49AA-B61B-E81E01E3FEA1

Foto: Shamash Oyal

Kvinna som tidigare anhölls misstänkt för mordet på en man i Södertälje har släppts fri efter att obduktionen visade att dödsfallet orsakades av fallskador.

Det var under söndagseftermiddagen som polisen kallades till Västergård. På plats påträffades en avliden 55-årig man med kraftiga skallskador i ett trapphus, och en kvinna greps senare misstänkt för mord. Obduktionen visade dock att mannen avlidit till följd av fallskador, vilket ledde till att åklagaren beslutade att släppa den anhållna kvinnan fri.

Bland annat framkommer uppgifter om att kvinnan kände offret och att inget mordvapen kunde hittas, vilket ytterligare stärker teorin att dödsfallet inte var resultatet av ett brott.

Polisens tekniker på plats efter dödsfallet i Västergård.
Foto: Shamash Oyal

Förundersökningen är dock inte helt avslutad. Polisen väntar fortfarande på kriminalteknikernas fullständiga utlåtande för att kunna fatta ett slutgiltigt beslut om huruvida utredningen ska läggas ned helt och misstankarna mot kvinnan avskrivas.

En kvinna som anhölls misstänkt för att ha mördat en man i Västergård, Södertälje, har släppts fri efter obduktionen visade att mannen dog av fallskador. Kvinnan greps efter att polisen larmats om ett bråk söndag eftermiddag och hittat mannen död i ett trapphus.

Åklagaren beslutade att släppa kvinnan, som var bekant med offret, eftersom det inte fanns bevis för att någon knuff skett. Ingen misstänkt mordvapen hittades, vilket ytterligare förstärkte osäkerheten om brott begåtts.

Förundersökningen fortsätter medan polisen väntar på ytterligare kriminalteknisk analys för att avgöra om utredningen ska läggas ned helt och kvinnans misstankar avskrivas.

(Annonslänk)

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 21 februari 2024 18:00
Senast uppdaterad: 21 februari 2024 17:03

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors