🕝 1 minuter
Kommunen varnar - "Bedragare utnyttjar elprisstödet
Publicerad 7 februari 2023 06:00
Uppdaterad 6 februari 2023 21:06

Arkivbild

Falska mejlutskick som syftar till utbetalningen av elprisstödet cirkulerar runt om i landet. Nu varnar även Telge Nät sina kunder i Södertälje och Nykvarn om att vara vaksamma på bedrägeriförsök.

– I samband med hanteringen av elstödet och liknande kompensationer finns alltid en risk för bedrägeriförsök. Vare sig Telge Nät, Försäkringskassan, banken eller någon annan aktör kommer att kontakta dig för att be dig logga in någonstans eller lämna ut personliga koder, säger George Yacoub, kundservicechef på Telge Nät i ett pressutskick.

Utbetalningen av elprisstöd, som hanteras av Försäkringskassan, börjar den 20 februari och baseras på elförbrukningen under perioden oktober 2021 till september 2022. I samband med utbetalningarna har flera företag och myndigheter varnat för bedrägerier. Bland annat gick Sveriges största elnätsföretag ut med att flera av deras kunder mottagit falska mejlutskick.

Nu uppmanar Telge Nät sina kunder att avsluta kontakten med någon som frågar efter inloggningsuppgifter eller personliga koder.

– Om någon kontaktar dig på det sättet kan det handla om ett bedrägeriförsök. Avsluta därför sådana kontakter direkt, säger George Yacoub.

Dela artikeln