🕝 1 minuter
SENASTE NYTT: Pistolfynd efter att 18-åring sköts i ansiktet
Publicerad 6 februari 2023 20:37
Uppdaterad 6 februari 2023 20:43

Arkivbild

Under lördagskvällen sköts en 18-åring man i ansiktet. Tre personer sitter just nu frihetsberövade misstänkta för mordförsök.

Det var i lördags, den 4 februari, som en inringare larmade polisen om att det hördes skottlossning i samband med ett misstänkt inbrott vid Åsbovägen i Brunnsäng. Tre personer ska ha setts lämna platsen och kort därefter informerades polisen om att en person självmant tagit sig till sjukhus för vård av skador.

– Vi vet inte om det finns en koppling mellan inbrottet och personen som tog sig till sjukhuset senare på kvällen. Den skadade personen vill inte prata med oss, sade polisens presstalesperson till Telgenyttunder söndagen.

De visade sig att den skadade personen, en 18-åring man, sköts i ansiktet. Skottet träffade honom i kinden, men klarade sig med lindriga skador och kunde åka hem samma kväll. Den stora polisinsatsen som inleddes resulterade i att tre personer greps och anhölls, som enligt uppgifter till Lt, ska vara personer i åldrarna 19 till 25 år och misstänktes i ett tidigt skede för inbrott.

Nu framkommer det nya uppgifter om att det inte rörde sig om något inbrott lördagskvällen den 4 februari.

Enligt uppgifter till tidningen misstänks männen för mordförsök på 18-åringen som sköts i ansiktet. Tidningen rapporterar även att polisen fann en pistol samma kväll som just nu undersöks av polisens tekniker. Den funna pistolen misstänkts ha använts när den unge mannen sköts i kiden.

De tre personer sitter just nu anhålla, misstänkta för mordförsök, och ett beslut kommer fattas av åklagare på onsdag om de häktas eller inte.

Läs även: – Tre personer gripna – Polisen utreder misstänkt mordförsök

Dela artikeln