Företag i fokus:

SENASTE NYTT: Pistolfynd efter att 18-åring sköts i ansiktet

polisen

Arkivbild

Under lördagskvällen sköts en 18-åring man i ansiktet. Tre personer sitter just nu frihetsberövade misstänkta för mordförsök.

Det var i lördags, den 4 februari, som en inringare larmade polisen om att det hördes skottlossning i samband med ett misstänkt inbrott vid Åsbovägen i Brunnsäng. Tre personer ska ha setts lämna platsen och kort därefter informerades polisen om att en person självmant tagit sig till sjukhus för vård av skador.

– Vi vet inte om det finns en koppling mellan inbrottet och personen som tog sig till sjukhuset senare på kvällen. Den skadade personen vill inte prata med oss, sade polisens presstalesperson till Telgenyttunder söndagen.

De visade sig att den skadade personen, en 18-åring man, sköts i ansiktet. Skottet träffade honom i kinden, men klarade sig med lindriga skador och kunde åka hem samma kväll. Den stora polisinsatsen som inleddes resulterade i att tre personer greps och anhölls, som enligt uppgifter till Lt, ska vara personer i åldrarna 19 till 25 år och misstänktes i ett tidigt skede för inbrott.

Nu framkommer det nya uppgifter om att det inte rörde sig om något inbrott lördagskvällen den 4 februari.

Enligt uppgifter till tidningen misstänks männen för mordförsök på 18-åringen som sköts i ansiktet. Tidningen rapporterar även att polisen fann en pistol samma kväll som just nu undersöks av polisens tekniker. Den funna pistolen misstänkts ha använts när den unge mannen sköts i kiden.

De tre personer sitter just nu anhålla, misstänkta för mordförsök, och ett beslut kommer fattas av åklagare på onsdag om de häktas eller inte.

Läs även: – Tre personer gripna – Polisen utreder misstänkt mordförsök

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 6 februari 2023 19:37
Senast uppdaterad: 6 februari 2023 19:43

Stor polisinsats – Två personer rånade med pistol och kniv

Polis-4

Arkivbild

Just nu pågår en stor polisinsats i Mariekäll med flera patruller. Enligt polisens uppgifter har två personer blivit rånade med ett pistolliknande föremål av flera gärningspersoner.

(Annonslänk)

Klockan 15.22 på torsdagseftermiddagen inträffade ett rån i Mariekälla, vilket resulterade i att fler polispatruller kallades in för att inleda en omfattande sökinsats efter de misstänkta gärningspersonerna.

Enligt polisens uppgifter blev två personer rånade av tre maskerade gärningspersoner, beväpnade med ett pistolliknande föremål och en kniv. De ska ha tvingat tvingade offren att lämna ifrån sig en mobiltelefon och en klocka innan de snabbt försvann från platsen.

En person uppges ha blivit misshandlad, men det finns inga rapporter om att denne har behövt uppsöka sjukvård.

De svartklädda och maskerade gärningspersonerna är ännu på fri fot trots insatser från flera polisresurser för att gripa dem. En utredning om grovt rån har inletts.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 18 april 2024 17:27
Senast uppdaterad: 18 april 2024 18:03

Stort tryck inför Swedish Workshop i Södertälje

Foto: Visit Sweden

Foto: Visit Sweden

Södertälje står i fokus när Visit Sweden arrangerar Swedish Workshop, ett av sina mest framstående internationella mötesevenemang för resebranschen. En ökad efterfrågan, särskilt från amerikanska reseaktörer, har lett till att arrangören nu måste tacka nej ytterligare anmälningar.

I år arrangeras Swedish Workshop, som är Sverige främsta mötesplats för internationella reseaktörer och den svenska besöksnäringen, i Södertälje den 24–25 april. Evenemanget, som har en lång tradition sedan 1984, har detta år sett ett exceptionellt internationellt intresse, med över 80 aktörer från olika länder anmälda till deltagande. Det starkaste intresset kommer från amerikanska reseaktörer, vilket har lett till att Visit Sweden, för första gången, har behövt tacka nej till ytterligare deltagare från USA.

– Trycket är så pass stort att vi dessvärre måste begränsa antalet amerikanska aktörer på Swedish Workshop nu för att få plats med andra, vilket så klart är lite trist, säger Visit Swedens vd Susanne Andersson.

(Annonslänk)

Detta ökade intresse för Sverige som turistdestination stöds av ny Google-statistik, vilket speglar det växande globala nyfikenheten på Sverige. Med ett uppdrag från den svenska regeringen att marknadsföra landet som en attraktiv destination, står Visit Sweden inför den positiva utmaningen att balansera efterfrågan med möjligheterna till interaktion och nätverkande under evenemanget.

Årets upplaga av Swedish Workshop samordnas även med den globala hållbarhetskongressen GSTC2024, som hålls av Global Sustainable Tourism Council på Kungliga Djurgården i Stockholm. Denna unika möjlighet att delta i båda evenemangen understryker Sveriges engagemang för hållbar turism och innovation inom besöksnäringen.

Med en vision om att Sverige ska vara världens mest hållbara och attraktiva resmål senast år 2030, är Swedish Workshop en kritisk del i Visit Swedens strategi att främja hållbart resande och långsiktigt värde för både besökare och de lokala samhällena.

– Det är tydligt att det internationella intresset för Sverige som resmål är stort. Vi ska titta på om vi kan göra något ytterligare för alla de amerikanska researrangörer som vill hitta partners i Sverige, eftersom alla inte kommer att få plats, säger Anneli Crichlow som är Visit Swedens evenemangsansvarige för Swedish Workshop.

Swedish Workshop sätter Södertälje på kartan.

– Vi ser detta som en fantastisk möjlighet att visa staden från sin bästa sida och låta besökarna upptäcka Södertälje som besöksmål. Det är viktigt både ur ett turismekonomiskt perspektiv – och att vi bygger en stolthet hos oss som bor och arbetar här. Södertälje har mycket att erbjuda, säger Aljoša Lagumdžija, VD Södertälje City

Läs även: – Södertälje värd för ett stort internationellt evenemang

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 18 april 2024 16:00
Senast uppdaterad: 18 april 2024 16:04

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors