Företag i fokus:

Annons

Annons

Söker du lägenhet?

SENASTE NYTT: Pistolfynd efter att 18-åring sköts i ansiktet

polisen

Arkivbild

Under lördagskvällen sköts en 18-åring man i ansiktet. Tre personer sitter just nu frihetsberövade misstänkta för mordförsök.

Det var i lördags, den 4 februari, som en inringare larmade polisen om att det hördes skottlossning i samband med ett misstänkt inbrott vid Åsbovägen i Brunnsäng. Tre personer ska ha setts lämna platsen och kort därefter informerades polisen om att en person självmant tagit sig till sjukhus för vård av skador.

– Vi vet inte om det finns en koppling mellan inbrottet och personen som tog sig till sjukhuset senare på kvällen. Den skadade personen vill inte prata med oss, sade polisens presstalesperson till Telgenyttunder söndagen.

De visade sig att den skadade personen, en 18-åring man, sköts i ansiktet. Skottet träffade honom i kinden, men klarade sig med lindriga skador och kunde åka hem samma kväll. Den stora polisinsatsen som inleddes resulterade i att tre personer greps och anhölls, som enligt uppgifter till Lt, ska vara personer i åldrarna 19 till 25 år och misstänktes i ett tidigt skede för inbrott.

Nu framkommer det nya uppgifter om att det inte rörde sig om något inbrott lördagskvällen den 4 februari.

Enligt uppgifter till tidningen misstänks männen för mordförsök på 18-åringen som sköts i ansiktet. Tidningen rapporterar även att polisen fann en pistol samma kväll som just nu undersöks av polisens tekniker. Den funna pistolen misstänkts ha använts när den unge mannen sköts i kiden.

De tre personer sitter just nu anhålla, misstänkta för mordförsök, och ett beslut kommer fattas av åklagare på onsdag om de häktas eller inte.

Läs även: – Tre personer gripna – Polisen utreder misstänkt mordförsök

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 6 februari 2023 19:37
Senast uppdaterad: 6 februari 2023 19:43

Södertälje föll på mållinjen i kampen om priset ”Årets Stadskärna”

IMG_1639

Malmös stad kammade hem utmärkelsen ”Årets Stadskärna”

För 27:e året i rad utsåg Svenska Stadskärnor ”Årets Stadskärna” i Helsingborg. Södertälje gick till finalen där de tävlade mot Sundsvall och Malmö, men till slut var det Malmö som vann utmärkelsen.

Södertälje som arbetar för att vara den självklara mötesplatsen för alla och erbjuda mångfald och puls hela dygnet, nådde inte hela vägen. Södertälje arbetar strategiskt och långsiktigt för att skapa en levande stadskärna där människor trivs, känner sig trygga och välkomna, men räckte inte hela vägen till första platsen. Under kvällens tillställning i Helsingborg, som föregående års vinnare, tilldelades utmärkelsen ”Årets Stadskärna” till Malmö.

Staden belönades för sitt imponerande framsteg i utvecklingen av stadskärnan, vilket uppnåddes genom ett framgångsrikt samarbete mellan privata och offentliga aktörer.

– Utmärkelsen Årets Stadskärna delas ut till den svenska stad som visar på störst framsteg i utvecklingen av centrum i samverkan mellan det privata och det offentliga. Här har Malmö jobbat långsiktigt och samtidigt hela tiden utvecklat sitt arbete, säger Annika Boman, juryns ordförande och vice ordförande i Svenska Stadskärnor.

Juryns motivering:

”Genom ett brett samarbete med professionell attityd och stor kompetens har Malmö planerat och genomfört viktiga gemensamma utvecklingsprojekt. Kulturen får spela en stor roll, trygghetsfrågorna hanteras strukturerat och genom nya utvecklingsmodeller har samarbetet genomförts på bred front. Innovativa trafiklösningar, urbana stråk, attraktiva platser och spännande koncept har tillkommit. Dessutom finns en tydlig strategi för marknadsföring, kommunikation och byggandet av stadens varumärke. Alla vill vara med och bidra till stadens utveckling och attraktivitet.

Södertäljes delegation på plats i Helsingborg. Foto: Södertälje City

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 31 maj 2023 21:22
Senast uppdaterad: 31 maj 2023 21:41

Mutfallet tas upp i hovrätten – ”Sista ordet är inte sagt”

Sodertalje-kommun-scaled

Foto/Montage: Alexander Isa

En högt uppsatt kommuntjänsteman i Södertälje och en företagare blev dömda för mutbrott i april av Södertälje tingsrätt. Nu kommer fallet att omprövas efter att hovrätten beslutat att granska tingsrättens beslut.

– Det är glädjande att hovrätten prövar målet. Och självklart är det en lättnad för min klient att sista ordet inte är sagt än, säger tjänstemannens försvarsadvokat, Jakob Lindgren, till Telgenytt.

Mutan som tjänstemannen dömdes för bestod av speltider och sponsorpengar till sonens klubblag, samt ett padelrack till sonen från en företagare som var kopplad till den padelhall där tjänstemannens son arbetade under den aktuella perioden.

Han fälldes för tagande av muta gällande padeltiderna och sponsorpengarna, men friades från anklagelsen om padelracket.

Advokaten Jakob Lindgren försvarar tjänstemannen som dömdes i Södertälje tingsrätt.

I början av maj valde tjänstemannens advokat, Jacob Lindgren, att överklaga domen till hovrätten, som nu väljer att pröva tingsrättens bedömning.

– Det framgår inte av hovrättens beslut varför målet tas upp till prövning, men målet innehåller en rad viktiga frågor som behöver svar. Inte minst vad man får göra som förälder utan att bli anklagad för att ta mutor, säger tjänstemannens försvarsadvokat, Jakob Lindgren, till Telgenytt.

Men enligt advokat Lindgren är det osäkert om det kommer att bli förhandlingar i hovrätten.

– Det kan avgöras på handlingarna, men vi har åberopat vittnesförhör så antagligen blir det förhandling, säger Lindgren.

(Annonslänk)

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 31 maj 2023 20:32
Senast uppdaterad: 31 maj 2023 20:41

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors