Företag i fokus:

Annons

Annons

Söker du lägenhet?

Susan Varli hyllas – Utses till årets eldsjäl

CDB91653-790C-4380-9E17-9571AB52F86F

Foto: Privat

Under torsdagen arrangerades en stor fest för att hylla idrottsrörelsen i Sörmland. Flera stipendier och utmärkelser delades ut och en av dessa gick till Södertäljebon, Susan Varli Kiryo, som utsågs till Årets Eldsjäl.

– Det här betyder jättemycket. Jag blev så chockad att jag vann det, jag visste inte ens att jag var nominerad, säger Susan Varli Kiryo till Telgenytt.

För att hylla den kraft som finns inom idrottsrörelsen bjöd RF-SISU Sörmland in till fest, torsdagen den 2 februari. Det var en kväll i idrottens tecken där Stiftelsen Solbacka delade ut stipendier till ett värde av 160 000 kronor. P4 Sörmland utsåg vinnaren av ”Årets Sportpris” och RF-SISU Sörmland korade ”Årets Eldsjäl 2022” – som tilldelades till Södertäljebon, Susan Varli Kiryo.

Södertäljebon arbetar aktivt för att barn och unga i staden ska få en meningsfull fritid och är initiativtagare för Södertälje Futsal Club och ungdomsverksamheten UEFA Disney. När Telgenytt nytt når initiativtagaren befinner hon sig i Gibraltar på landslagsläger för att spela dubbellandskamp mot Gibraltar lördag och söndag.

Aktiva barn och ungdomar under Susan Varlis ledningFoto: Privat.

– Det är en ära och vara nominerad till sådana priser, men att vinna också är verkligen en wow-känsla. Jag blev rörd, för mig har det varit självklart och göra något bra för ungdomar och tjejer, säger Varli

En annan succésatsning är Disney Futsal för flickor mellan 5-8 år.

– Det är exakt som det låter, en kombination av Disney och Futsal. Vi har olika sagoböcker och utgå ifrån, den första var Frost 2 där varje kapitel är en träning. Vi börjar med en inledning och sedan får flickorna leva sig in i berättelsen med olika aktiviteter, både med och utan boll. Detta är ett sätt och introducera bollen för små flickor och få de och vilja fortsätt med sporten, säger hon.

Under torsdagskvällen hyllades hon av Sörmländska idrottsrörelsen med utmärkelsens ”Årets Eldsjäl 2022” och ett presentkort på Steam hotell till ett värde av 4500 kronor.

!Susan är en kvinna som brinner för tjejer och deras framtid inom idrotten. Hon satsar på både eliten i damlaget med även på bredden med flickor i de yngre åldrarna. Förutom sitt engagemang i klubbens alla tjejlag har hon även startat flera satsningar för att fler barn och unga ska hitta till idrotten. Hon är en av huvudpersonerna i Mötesplats Södertälje som arrangerar aktiviteter på alla skollov, hon har startat verksamhet på fredagskvällar för att fånga upp ungdomar och erbjuda meningsfull fritid och hon satsar på de allra yngsta flickorna genom Disney futsal för att de ska hitta till idrotten. Susan är en person med stort hjärta som brinner för att göra fritiden meningsfull för barn och unga i Södertälje. Hon är en sann eldsjäl.”, löd motiveringen.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 4 februari 2023 18:45
Senast uppdaterad: 4 februari 2023 18:45

Södertälje föll på mållinjen i kampen om priset ”Årets Stadskärna”

IMG_1639

Malmös stad kammade hem utmärkelsen ”Årets Stadskärna”

För 27:e året i rad utsåg Svenska Stadskärnor ”Årets Stadskärna” i Helsingborg. Södertälje gick till finalen där de tävlade mot Sundsvall och Malmö, men till slut var det Malmö som vann utmärkelsen.

Södertälje som arbetar för att vara den självklara mötesplatsen för alla och erbjuda mångfald och puls hela dygnet, nådde inte hela vägen. Södertälje arbetar strategiskt och långsiktigt för att skapa en levande stadskärna där människor trivs, känner sig trygga och välkomna, men räckte inte hela vägen till första platsen. Under kvällens tillställning i Helsingborg, som föregående års vinnare, tilldelades utmärkelsen ”Årets Stadskärna” till Malmö.

Staden belönades för sitt imponerande framsteg i utvecklingen av stadskärnan, vilket uppnåddes genom ett framgångsrikt samarbete mellan privata och offentliga aktörer.

– Utmärkelsen Årets Stadskärna delas ut till den svenska stad som visar på störst framsteg i utvecklingen av centrum i samverkan mellan det privata och det offentliga. Här har Malmö jobbat långsiktigt och samtidigt hela tiden utvecklat sitt arbete, säger Annika Boman, juryns ordförande och vice ordförande i Svenska Stadskärnor.

Juryns motivering:

”Genom ett brett samarbete med professionell attityd och stor kompetens har Malmö planerat och genomfört viktiga gemensamma utvecklingsprojekt. Kulturen får spela en stor roll, trygghetsfrågorna hanteras strukturerat och genom nya utvecklingsmodeller har samarbetet genomförts på bred front. Innovativa trafiklösningar, urbana stråk, attraktiva platser och spännande koncept har tillkommit. Dessutom finns en tydlig strategi för marknadsföring, kommunikation och byggandet av stadens varumärke. Alla vill vara med och bidra till stadens utveckling och attraktivitet.

Södertäljes delegation på plats i Helsingborg. Foto: Södertälje City

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 31 maj 2023 21:22
Senast uppdaterad: 31 maj 2023 21:41

Mutfallet tas upp i hovrätten – ”Sista ordet är inte sagt”

Sodertalje-kommun-scaled

Foto/Montage: Alexander Isa

En högt uppsatt kommuntjänsteman i Södertälje och en företagare blev dömda för mutbrott i april av Södertälje tingsrätt. Nu kommer fallet att omprövas efter att hovrätten beslutat att granska tingsrättens beslut.

– Det är glädjande att hovrätten prövar målet. Och självklart är det en lättnad för min klient att sista ordet inte är sagt än, säger tjänstemannens försvarsadvokat, Jakob Lindgren, till Telgenytt.

Mutan som tjänstemannen dömdes för bestod av speltider och sponsorpengar till sonens klubblag, samt ett padelrack till sonen från en företagare som var kopplad till den padelhall där tjänstemannens son arbetade under den aktuella perioden.

Han fälldes för tagande av muta gällande padeltiderna och sponsorpengarna, men friades från anklagelsen om padelracket.

Advokaten Jakob Lindgren försvarar tjänstemannen som dömdes i Södertälje tingsrätt.

I början av maj valde tjänstemannens advokat, Jacob Lindgren, att överklaga domen till hovrätten, som nu väljer att pröva tingsrättens bedömning.

– Det framgår inte av hovrättens beslut varför målet tas upp till prövning, men målet innehåller en rad viktiga frågor som behöver svar. Inte minst vad man får göra som förälder utan att bli anklagad för att ta mutor, säger tjänstemannens försvarsadvokat, Jakob Lindgren, till Telgenytt.

Men enligt advokat Lindgren är det osäkert om det kommer att bli förhandlingar i hovrätten.

– Det kan avgöras på handlingarna, men vi har åberopat vittnesförhör så antagligen blir det förhandling, säger Lindgren.

(Annonslänk)

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 31 maj 2023 20:32
Senast uppdaterad: 31 maj 2023 20:41

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors