Företag i fokus:

Susan Varli hyllas – Utses till årets eldsjäl

CDB91653-790C-4380-9E17-9571AB52F86F

Foto: Privat

Under torsdagen arrangerades en stor fest för att hylla idrottsrörelsen i Sörmland. Flera stipendier och utmärkelser delades ut och en av dessa gick till Södertäljebon, Susan Varli Kiryo, som utsågs till Årets Eldsjäl.

– Det här betyder jättemycket. Jag blev så chockad att jag vann det, jag visste inte ens att jag var nominerad, säger Susan Varli Kiryo till Telgenytt.

För att hylla den kraft som finns inom idrottsrörelsen bjöd RF-SISU Sörmland in till fest, torsdagen den 2 februari. Det var en kväll i idrottens tecken där Stiftelsen Solbacka delade ut stipendier till ett värde av 160 000 kronor. P4 Sörmland utsåg vinnaren av ”Årets Sportpris” och RF-SISU Sörmland korade ”Årets Eldsjäl 2022” – som tilldelades till Södertäljebon, Susan Varli Kiryo.

Södertäljebon arbetar aktivt för att barn och unga i staden ska få en meningsfull fritid och är initiativtagare för Södertälje Futsal Club och ungdomsverksamheten UEFA Disney. När Telgenytt nytt når initiativtagaren befinner hon sig i Gibraltar på landslagsläger för att spela dubbellandskamp mot Gibraltar lördag och söndag.

Aktiva barn och ungdomar under Susan Varlis ledningFoto: Privat.

– Det är en ära och vara nominerad till sådana priser, men att vinna också är verkligen en wow-känsla. Jag blev rörd, för mig har det varit självklart och göra något bra för ungdomar och tjejer, säger Varli

En annan succésatsning är Disney Futsal för flickor mellan 5-8 år.

– Det är exakt som det låter, en kombination av Disney och Futsal. Vi har olika sagoböcker och utgå ifrån, den första var Frost 2 där varje kapitel är en träning. Vi börjar med en inledning och sedan får flickorna leva sig in i berättelsen med olika aktiviteter, både med och utan boll. Detta är ett sätt och introducera bollen för små flickor och få de och vilja fortsätt med sporten, säger hon.

Under torsdagskvällen hyllades hon av Sörmländska idrottsrörelsen med utmärkelsens ”Årets Eldsjäl 2022” och ett presentkort på Steam hotell till ett värde av 4500 kronor.

!Susan är en kvinna som brinner för tjejer och deras framtid inom idrotten. Hon satsar på både eliten i damlaget med även på bredden med flickor i de yngre åldrarna. Förutom sitt engagemang i klubbens alla tjejlag har hon även startat flera satsningar för att fler barn och unga ska hitta till idrotten. Hon är en av huvudpersonerna i Mötesplats Södertälje som arrangerar aktiviteter på alla skollov, hon har startat verksamhet på fredagskvällar för att fånga upp ungdomar och erbjuda meningsfull fritid och hon satsar på de allra yngsta flickorna genom Disney futsal för att de ska hitta till idrotten. Susan är en person med stort hjärta som brinner för att göra fritiden meningsfull för barn och unga i Södertälje. Hon är en sann eldsjäl.”, löd motiveringen.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 4 februari 2023 18:45
Senast uppdaterad: 4 februari 2023 18:45

DEBATT: Starkare Europa, starkare Södertälje

Liberalerna-

Simona Mohamsson (L), Toppkandidat till Europaparlamentet
Pressbild

”Få svenska städer har lika stort behov av ett välfungerande och starkt EU som Södertälje.”, det skriver debattörerna Simona Mohamsson (L) och Metin Hawsho (L)

(Annonslänk)

Det europeiska samarbetet har gett Europa fred, frihet och framgång. Genom samarbete har länderna kunnat lösa gemensamma utmaningar. Tack vare EU kan tusentals ton gods fraktas in och ut ur Södertälje hamn utan tullavgifter och handelshinder. Tusentals Södertäljebor kan resa till släktingar, vänner och familj som bor i Europa utan att behöva visa pass. Väldigt mycket med EU är väldigt bra men det finns saker som kan bli bättre.

  • Gängen måste bekämpas med en ny EU-polis
    Södertälje drabbas hårt av det fruktansvärda gängvåldet, medan gängledarna solar på spanska solkusten, utom räckhåll för svensk polis. EU måste öka samarbetet för att bekämpa brott. Det behövs en EU-polis som kan bekämpa brottsligheten över hela EU och ta fast gängledarna.
  • Möjliggör studier i fler länder genom Erasmus+.
    Erasmus+ gör det möjligt för ungdomar att studera utomlands och upptäcka världen. Vi vill att EU ökar budgeten till Erasmus för att fler ska kunna delta. Vi vill också att fler länder inkluderas, särskilt bör EU inleda förhandlingar med Storbritannien om återanslutning till Erasmus+.
  • Byt ut den svenska kronan mot Euro
    Sverige och Södertälje är beroende av handel och export med andra länder i Europa och många Södertäljebor har vänner och släkt nere på kontinenten. Det hade underlättat för både handel och relationer om Sverige blev fullvärdiga medlemmar i EU och införde Euro istället för svenska kronan.


Få svenska städer har lika stort behov av ett välfungerande och starkt EU som Södertälje. För att kunna stoppa gängkriminaliteten, förbättra handeln och öppna portarna till Europa för Södertäljes elever behöver du rösta för ett starkare Europa. 

Den 9:e juni har du chansen att rösta för mer europeiskt samarbete. Med Liberalerna får du ett starkare Europa och ett starkare Södertälje. 

Simona Mohamsson (L)
Toppkandidat till Europaparlamentet

Metin Hawsho (L)
Gruppledare Liberalerna Södertälje 

Text:

Detta är en debatt/insändare. Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 19 april 2024 05:00
Senast uppdaterad: 19 april 2024 01:05

Stor polisinsats – Två personer rånade med pistol och kniv

Polis-4

Arkivbild

Just nu pågår en stor polisinsats i Mariekäll med flera patruller. Enligt polisens uppgifter har två personer blivit rånade med ett pistolliknande föremål av flera gärningspersoner.

(Annonslänk)

Klockan 15.22 på torsdagseftermiddagen inträffade ett rån i Mariekälla, vilket resulterade i att fler polispatruller kallades in för att inleda en omfattande sökinsats efter de misstänkta gärningspersonerna.

Enligt polisens uppgifter blev två personer rånade av tre maskerade gärningspersoner, beväpnade med ett pistolliknande föremål och en kniv. De ska ha tvingat tvingade offren att lämna ifrån sig en mobiltelefon och en klocka innan de snabbt försvann från platsen.

En person uppges ha blivit misshandlad, men det finns inga rapporter om att denne har behövt uppsöka sjukvård.

De svartklädda och maskerade gärningspersonerna är ännu på fri fot trots insatser från flera polisresurser för att gripa dem. En utredning om grovt rån har inletts.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 18 april 2024 17:27
Senast uppdaterad: 18 april 2024 18:03

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors