Företag i fokus:

Annons

Annons

Söker du lägenhet?

Här är de nominerade till ”Årets Cityföretag 2022”

2022_02_F9505DF0-2229-4ABC-9F50-9131151D10E5

Actic Sydpoolen kröntes till Årets Cityföretag 2021. Foto: Södertälje City.

Södertälje City, som aktivt arbetar med att stärka stadskärnan, blickar mot staden företagare. Nu presenterar de tre företag som aktivt arbetar för att stärka hela stadskärnans attraktionskraft.

Tre företag i centrala Södertälje har nominerats till ”Årets Cityföretag 2022”. Clas Ohlson i Lunagallerian, Stekt Burger & Stuff vid Strandgatan och Gyhne & Kristofferson Optik vid Badhusgatan.

Syftet med utmärkelsen är att kasta ljus på verksamheter som aktivt arbetar för att stärka, både sin egen, men också hela stadskärnans attraktionskraft. De tre nominerade har genom professionell service utmärkt sig med nöjda och glada besökare samt ingett en positiv känsla för staden.

Utmärkelsen, som delas ut av Södertälje City, delas ut under Södertäljegalan, som är en del av Södertälje Företagardag och arrangeras i samband med Science Week.

– Det är extra roligt att vara tillbaka på galan i år för att dela ut vårt pris. Alla nominerade är verkligt fina företag och goda förebilder i stadskärnan, och vi ser fram emot att få hylla dem under årets största företagsevent, säger Aljoša Lagumdžija, VD Södertälje City.

Tidigare vinnare

2021 – Actic Sydpoolen
2020 – Mas Que Tapas
2019 – Fastighetsbyrån

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 februari 2023 10:38
Senast uppdaterad: 2 februari 2023 10:57

Tonåringar misshandlade inne i livsmedelsbutik

Polis

Foto: Alexander Isa

På tisdagsförmiddagen slog mataffären Ica Jätten larm om en pågående misshandel inne butiken. Två tonårspojkar attackerades av flera män.

Det var klockan 09:45 som tumult uppstod i matbutiken på Erikshällsgatan i Västergård. Inne i butiken, framför flera ögonvittnen, jagades en ung man av flera män och slogs ner till golvet.

– Varor och inredning välts omkull när flera unga män springer in i en matbutik på Erikshällsgatan och misshandlar en tonårspojke med sparkar och slag, skriver polisen på sin hemsida.

Efter attacken sprang gärningsmännen från platsen och kort därefter hittades ytterligare en tonårspojke som också hade blivit misshandlad inne i matbutiken.

Polis som tillkallades till platsen utreder händelsen mot de båda tonåringarna som grov misshandel, men enligt polisens uppgifter var pojkarna inte i behov av vård. Ingen personalen ska heller kommit till skada i samband med incident inne i Ica Jätten på tisdagsförmiddagen.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 21 mars 2023 13:41
Senast uppdaterad: 21 mars 2023 13:41

Södertäljekillarna invalda i rikstäckande ungdomsråd

34791D09-F0ED-4A4A-998C-6276C05FA84B

George Sarkes, George Asaad och Emilio Sarkis. Pressbild: Susanne Kronholm

Tre ungdomar från Södertälje, George Sarkes, George Asaad och Emilio Sarkis tar plats i Kulturrådets nybildade ungdomsråd. Tillsammans med flera andra ska de fokusera på flerspråkighet och modersmål.

Ungdomsrådet som inledningsvis består av nio niodeklassare från tre olika skolor i Stockholms län, Södertälje, Järva och Tensta och har handplockats av läsambassadören Nioosha Shams.

Nioosha Shams är Sveriges sjätte läsambassadör, den yngsta hittills, och hennes uppdrag är att inspirera barn och unga till läsning och verka för att alla, oavsett bakgrund, ska ha lika möjlighet att nå litteraturen och bli läsare.

Tillsammans med nio ungdomar kommer hon att undersöka vad unga själva ser som meningsfullt i läsande och skrivande samt hur relationen till modersmål påverkar en som människa.

Övre raden från vänster: Nioosha Shams, Fatima Mehawes, Jeanette Bashir, Akila Mah, Emilio Sarkis, Nasteeho Shegow. Nedre raden från vänster: Rebo Mahmod, George Asaad, Nevin Berwari, George Sarkes. Pressbild: Susanne Kronholm

– För mig är det viktigt att synliggöra ungdomarna och deras röster och låta dem ta plats. Tillsammans ska vi delta på riksdagsmöte, mässor, poddar och prata om vikten av att synas också i litteraturen, oavsett bakgrund, säger Nioosha Shams.

Ungdomsrådet träffas en gång i månaden och kommer att arbeta med att öka ungas intresse för läsning genom bland annat event och kunskapsutveckling. Uppdraget som läsambassadör inkluderar att inspirera och agera förebild för barn och unga, med målet att alla ska ha lika möjlighet att nå litteraturen oavsett bakgrund.

Det nya ungdomsrådet inkluderar representanter från sju olika språk – arabiska, somaliska, kurdiska, malajiska, finska, pataniska, turkiska och assyriska/syrianska.

Läs även – Marlen Eskander utsedd till ledamot för Statens kulturråd

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 21 mars 2023 04:00
Senast uppdaterad: 21 mars 2023 12:01

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors