Företag i fokus:

SENASTE NYTT: Omsorgsbolag får indraget tillstånd

Hemtjänst

Foto: Pexels.

Omsorgsbolaget Humana, som är ett landets största aktör, blir av med sitt tillstånd att bedriva verksamhet med personlig assistans, ledsagarservice, avlösarservice och hemtjänst. I Södertälje bedriver bolaget bland annat gruppboende och personlig assistans.

Idag beslutade Inspektionen för vård och omsorg, IVO, att med omedelbar verkan återkalla Humanas tillstånd att bedriva verksamhet.

”Bolaget anser att IVO:s beslut av flera skäl är felaktigt. Dessutom har flertal av de ärenden som IVO lägger till grund för beslutet inte vunnit laga kraft.”, skriver Humana i ett pressmeddelande och meddelar att bolaget kommer att överklaga beslutet.

Enligt Humana anser IVO att bolaget inte uppfyller kravet på lämplighet att inneha tillstånd att bedriva dessa verksamheter.

IVO menar att Humana bland annat har återkommande brister avseende anmälningsskyldighet och förvaltning av allmänna medel, bristande förmåga att efterfölja tidigare beslut från IVO om att utveckla och säkra verksamhetens kvalité samt att bolaget brister i seriositet och arbetsgivaransvar gällande utländsk arbetskraft.

”Humana anser att det är anmärkningsvärt att IVO lägger icke lagkraftsvunna beslut till grund för en sådan ingripande åtgärd som att återkalla ett tillstånd. Humana Assistans kommer därför skyndsamt att dels överklaga beslutet till förvaltningsrätten, dels framställa yrkande om att IVO:s beslut tills vidare inte ska gälla under tiden som överklagandet prövas i förvaltningsrätten (inhibition). Bolaget förväntar sig beslut i frågan om inhibition inom kort.”, skriver Humana i ett pressmeddelande.

Humana, som är börsnoterat, handelsstoppades inför tisdagens besked, men aktie föll med över 50 procent när handeln återupptogs strax efter 15:00.

(Annonslänk)

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 31 januari 2023 16:47
Senast uppdaterad: 31 januari 2023 16:47

BILDEXTRA: Fullsatt när SSK hade hemmapremiär

5442A2E8-64AE-4409-A617-DEA1D1B464EB

Foto: Shamash Oyal

Lagledare Ove Karlsson på väg att lämna över en sista matchtröja till Dragan (#84), SSKspelaren Jacob Dahlström på väg att överräcka blomsterkvast

Dragan Umicevic avtackas efter en lång hockeykarriär, till höger i bild hans hustru Giovanna Umicevic. Foto: Shamash Oyal

SSK:s klubbdirektör höll tal till Dragans ära, här tillsammans med barnen Bianca och Luca

Text:

Daniel Hansson

Dela via:

Shares
Publicerad: 30 september 2023 13:17
Senast uppdaterad: 30 september 2023 13:17

Butik rånad med pistolliknande föremål – en person skadad

92430DCB-3652-434A-A1A4-26B58C033E96

Foto: Alexander Isa

En butik i centrala Södertälje rånades av flera personer på lördagsförmiddagen. Enligt polisen användes ett föremål som liknade en pistol av gärningspersonerna.

Det var strax efter klockan 10 som polisen larmades till den centrala butiken efter ett nödlarm. Enligt polisens information blev en av de anställda blivit slagen.

– Det är butiksanställd som larmar från butiken och berättar att två personer har hotat med ett pistolliknande föremål samt slagit butiksbiträdet, skriver polisen på sin hemsida

Polise och ambulans beordrads till platsen och den anställda personen som skadades fördes till sjukhus med för kontroll.

Just nu pågår en sökinsats efter de misstänkta gärningspersonerna i området, men i nuläget har inga misstänkta personer gripits.

Butiken har spärrats av för en teknisk undersökning, och polisen har inlett en förundersökning angående grovt rån.

Enligt uppgifter till Telgenytt, har butiken Stjärnurmakarna blivit utsatt för ett rån.

Vet du mer, kontakta oss här.

Polis på plats. Området avspärrat. Foto: Alexander Isa

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 30 september 2023 09:43
Senast uppdaterad: 30 september 2023 10:39

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors