🕝 1 minuter
Barnmorskan Mimansa Madheden från Järna prisas
Publicerad 31 januari 2023 06:00
Uppdaterad 31 januari 2023 11:00

Foto: Södertälje Sjukhus, Pexels.

Den erfarna barnmorskan från Järna, Mimansa Madheden, prisas av insamlingsstiftelsen ”Lets’s Make Love Great Again” för sina insatser.

Barnmorskan Mimansa Madhedens enastående insatser inom svensk sjukvård prisas med ett stipendium. Hon har bland annat gjort flera uppdrag för Läkare Utan Gränser i Pakistan, Zambia, Syrien, Irak och Afghanistan samt hjälper utlandsfödda kvinnor som inte är bekanta med det svenska sjukvårdssystemet och behärskar det svenska språket.

Nu har hon nominerats och uppmärksammats av stiftelsen Lets’s Make Love Great Again.

– Det är så glädjande och värdefullt att, tillsammans med svenska folket, få ge lite tillbaka till hjältarna inom vår sjukvård, säger Niclas Lagerstam verksamhetsledare, i ett pressmeddelande.

Stipendiet är en del av en hyllningsgala anordnad 2020 för att ge något tillbaka till vårdens hjältar. Allmänheten har möjlighet att nominera en Vårdens Hjälte varje år och juryn väljer årligen tio vinnare som får ett stipendium på 10 000 kronor.

”Jag vill nominera barnmorska Mimansa Madheden som är en riktig hjälte, både här i Sverige och ute i världen genom läkare Utan gränser. Med sitt enorma kunnande både medicinskt och om bemötande hjälper hon kvinnor att hitta sin egen kraft att föda sina barn på ett tryggt, självständigt och säkert sätt.”, löd Mimansa Madhedens nominering.

Dela artikeln