Företag i fokus:

Annons

Annons

Söker du lägenhet?

Så många personer är arbetslösa i Södertälje

2022_01_arbetsformedlingen-fasadskylt1-scaled

Bild: AF.

Inte sedan augusti 2020 har andelen långtidsarbetslösa varit så låg i Södertälje. Det visar Arbetsförmedlingens senaste månadsstatistik.

Södertälje tillhör de kommuner med högst andel långtidsarbetslösa i hela landet just nu, men ser ut att ha en sjunkande trend.

I december hade 2 746 Södertäljebor, 5,4 procent av arbetskraften i kommunen, varit arbetslösa i minst ett år, vilket är 84 färre än månaden innan. Det är den sextonde månaden i rad med minskande antal långtidsarbetslösa.

Antalet som står allra längst från arbetsmarknaden, som varit utan arbete utan i minst två år, har minskat jämfört med samma månad för ett år sedan, från 2 014 till 1 839.

Andelen långtidsarbetslösa i Södertälje är den näst högsta i Stockholms län, bara i Botkyrka är andelen högre 6,0 procent. I Danderyd, Ekerö och Vaxholm finns länets lägsta långtidsarbetslöshet, 1,2 procent. Totalt i riket hade drygt 147 000 personer varit utan arbete i minst ett år i december.

Högre andel äldre långtidsarbetslösa
Av de 2 746 personerna som varit arbetslösa i mer än ett år i Södertälje kommun är 1002 personer mellan 55 och 64 år och 91 personer mellan 18 och 24 år.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 26 januari 2023 05:00
Senast uppdaterad: 25 januari 2023 20:57

Person påkörd i centrala Södertälje – Förd till sjukhus

4ACAE2C6-801A-4136-B226-FDA4DB9DBA18

Läsarbild

En äldre man blev på lördagseftermiddagen påkörd i centrala Södertälje och förts till sjukhus och. Nu misstänkta en förare för vållande till kroppsskada.

-Vi är på plats tillsammans med polis och läkare säger, räddningstjänstens vakthavande befäl, Roger Magnusson, till Telgenytt.

En 75-årig man blev på eftermiddagen påkörd av en bilförare vid korsningen Nygatan och Järnagatan centrala i Södertälje. Flera räddningsenheter, ambulans och polis kallades till olycksplatsen.

Den skadade mannen vårdades på plats och har nu förts till sjukhuset med ambulans. Enligt polisen var den skadade mannen vid medvetande och kunde talbar.

Detaljerna kring händelsen är dock inte helt klarlagda, inklusive exakta omständigheter kring olyckan och huruvida övergångsstället var involverat. Mannen har ännu inte kunnat höras av polisen angående händelsen.

Bilföraren, en man i 50-årsåldern, misstänks för vållande till kroppsskada och kommer att undersökas och utredas av polisen. Mer information och detaljer förväntas framkomma när den skadade mannen har kunnat ge sin version av händelsen och utredningen fortskrider.

Läsarbild

(Annonslänk)

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 juni 2023 16:03
Senast uppdaterad: 3 juni 2023 16:07

Skogsbrand i Nykvarn – Flera enheter på plats

Brandbil

Arkivbild

Just nu brinner det i skogen nära Långsjön i Nykvarn. Räddningstjänsten är på plats med flera enheter och bistås av en helikopter från ovan.

– Det var en helikopter på plats i början. Det var inte vår helikopter utan polisen som förmodligen var i närheten för ett annat ärende, säger Roger Magnusson, vakthavande befäl på Räddningscentralen, till Telgenytt.

Larmet inkom vid 13.40 om en skogsbrand cirka en kilometer väster om Långsjön i Nykvarn.

Flera enheter från räddningstjänsten, tillsammans med ett ledningsfordon, är nu på platsen för att bekämpa branden och omfattar en yta på cirka 1500 kvadratmeter.

– Vi är på plats och har en prognos på att vara klara om cirka 2 timmar. Vi har ringat in branden som uppskattas vara på en yta av cirka 1500 kvadratmeter. Ingen vattenbombning med helikopter behövs, allt är under kontroll i Nykvarn skulle jag vilja säga, säger Magnusson.

(Annonslänk)

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 juni 2023 13:10
Senast uppdaterad: 3 juni 2023 13:16

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors