Företag i fokus:

Äldre man fick en skallskada – Avled efter sen vård

Hemtjänst

Foto: Pxhere

En äldre man hittades skadad på ett boende. Nästkommande morgon skickades han till sjukhus där han senare avled av sina skador som borde vårdats i ett tidigare skede enligt en lex Maria-anmälan.

Personen fördes till ett av kommunens äldreboende sommaren 2022 och drygt två veckor senare inträffade en olycka som orsakade hans bortgång.

Strax efter midnatt, den 16e augusti, tillkallas personal på boendet efter att han ropat på hjälp. När personalen mötte upp honom satt han på golvet vid sängkanten och blödde från ett sår i bakhuvudet efter ett fall där han slog i huvudet.

Enligt en anmälan till Inspektionen för vård och omsorg, IVO, fick han såret omlagt och senare lugnande medicin då han visade oro. Det skulle dock dröja till nästkommande morgon innan han skickades till sjukhus.

Tidigt på morgon upptäcktes han vara i mycket dålig skick och skickades med ambulans till sjukhus får vård, men han vårdades för sent. Han avled kort därefter på sjukhuset.

Händelsen har anmälts till Inspektionen för vård och omsorg, IVO, som nu väljer att granska ärendet.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 26 januari 2023 11:28
Senast uppdaterad: 26 januari 2023 13:49

Här är det vinnande namnet för nya fritidsgården i Ronna

34804401-2A54-46AE-81ED-E6B749B4928B

Illustration: Södertälje kommun

Hösten 2023 startade Södertälje kommun en tävling för att namnge den nya fritidsgården i Ronna. Efter ett överväldigande gensvar är det nu klart att det vinnande namnförslaget kommer från 16-åriga Sharbel Bachir.

(Annonslänk)

Den nya fritidsgården kommer att sträcka sig över 1100 kvadratmeter och syftar till att erbjuda en plats för trygghet och utveckling för barn och unga i Södertälje. Från början har barn och unga aktivt deltagit genom att bidra med idéer och önskemål för hur huset ska kunna användas. Under hösten presenterades en tävling för att namnge fritidsgården, och Södertälje kommun mottog över 50 namnförslag från barn och unga i området.

Nu har namntävlingen nått sitt slut och det vinnande förslaget är ”Mosaik”, som valdes ut och presenterades av 16-åriga Sharbel Bachir.

– Jag kom på namnet när jag satt hemma med min syster. Mosaik står för mångkultur, sade Sharbel Bachir.

Som belöning fick 16-åringen tilldelat Södertäljekortet värt 2000 kronor av fritidsledaren Nebil Aktas på Rösberga fritidsgård tidigare föregående vecka.

Fritidsledaren Nebil Aktas delar och 16-åringen Sharbel Bachir.
Foto: Södertälje kommun

Maria Lindeberg, Kultur- och fritidschef på Södertälje kommun, förklarar att namnet ”Mosaik” väl speglar besökarnas mångfaldiga bakgrunder samt de olika delarna av verksamheten. Enligt henne förmedlar namnet också det harmoniska samarbetet mellan kommunal verksamhet och olika aspekter av föreningslivet.

– Sharbels namnförslag och hans motivering till varför han vill att det nya Allaktivitetshuset i Ronna ska heta Mosaik är väldigt bra på flera sätt. Vi i Södertälje kommun ser också det mångkulturella som en viktig aspekt av den verksamhet som kommer bedrivas där. Dessutom kommer verksamheten ha många olika infallsvinklar. Den blir vackrare just för att den består av många delar som är olika varandra, i stället för helt lika. Precis som mosaik, säger hon

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 5 mars 2024 05:00
Senast uppdaterad: 4 mars 2024 23:01

MINGELBILDER v.9 – Se vilka som var ute i helgen

DSC_0015

Foto: Shamash Oyal

Se även – Mingelbilder V.8

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 4 mars 2024 22:19
Senast uppdaterad: 4 mars 2024 22:20

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors