Företag i fokus:

Annons

Annons

Söker du lägenhet?

Man från Södertälje häktad för bombdåd i Kista

Handbojor Polis

Foto: Pexels.

Föregående vecka inträffade en kraftig explosion i Kista där en fastighets skadades. Nu har två misstänkta män häktats varv en av dessa är skriven i Södertälje.

Tidigt på onsdagsmorgonen, klockan 04:27 den 18 januari, detonerade en kraftig bomb i ett kontorsområde i Kista. Enligt polisens uppgifter ska ingen person kommit till skada, men fastigheten fick däremot omfattande skador. En port totalförstördes samt att två våningar upp i fastigheten skadades.

Nu har två män, en 23-åring och en 25-åring, häktats misstänkta för inblandning i sprängningen i Kista.

25-åringen från Upplands Väsby misstänkts för grovt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor. 23-åringen, en Södertäljebo, häktades i lördags för samma brott, samt allmänfarlig ödeläggelse.

Vidare framgår det att även ytterligare tre personer misstänkts i ärendet.

Enligt uppgifter från nyhetsbyrån Siren ligger ett företag som drivs av anhöriga till en av de män som pekas ut som en av parterna i den senaste tidens konflikt mellan olika kriminella grupperingar. Enligt uppgifter rör konflikten bland annat narkotikamarknaden i Sundsvall och kopplas till flera våldsdåd i Stockholmsområdet.

23-åringen, som är skriven i Södertälje, är sedan tidigare känd av polisen och har bland annat dömts för ringa narkotikabrott.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 25 januari 2023 13:44
Senast uppdaterad: 25 januari 2023 15:17

Person påkörd i centrala Södertälje – Förd till sjukhus

4ACAE2C6-801A-4136-B226-FDA4DB9DBA18

Läsarbild

En äldre man blev på lördagseftermiddagen påkörd i centrala Södertälje och förts till sjukhus och. Nu misstänkta en förare för vållande till kroppsskada.

-Vi är på plats tillsammans med polis och läkare säger, räddningstjänstens vakthavande befäl, Roger Magnusson, till Telgenytt.

En 75-årig man blev på eftermiddagen påkörd av en bilförare vid korsningen Nygatan och Järnagatan centrala i Södertälje. Flera räddningsenheter, ambulans och polis kallades till olycksplatsen.

Den skadade mannen vårdades på plats och har nu förts till sjukhuset med ambulans. Enligt polisen var den skadade mannen vid medvetande och kunde talbar.

Detaljerna kring händelsen är dock inte helt klarlagda, inklusive exakta omständigheter kring olyckan och huruvida övergångsstället var involverat. Mannen har ännu inte kunnat höras av polisen angående händelsen.

Bilföraren, en man i 50-årsåldern, misstänks för vållande till kroppsskada och kommer att undersökas och utredas av polisen. Mer information och detaljer förväntas framkomma när den skadade mannen har kunnat ge sin version av händelsen och utredningen fortskrider.

Läsarbild

(Annonslänk)

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 juni 2023 16:03
Senast uppdaterad: 3 juni 2023 16:07

Skogsbrand i Nykvarn – Flera enheter på plats

Brandbil

Arkivbild

Just nu brinner det i skogen nära Långsjön i Nykvarn. Räddningstjänsten är på plats med flera enheter och bistås av en helikopter från ovan.

– Det var en helikopter på plats i början. Det var inte vår helikopter utan polisen som förmodligen var i närheten för ett annat ärende, säger Roger Magnusson, vakthavande befäl på Räddningscentralen, till Telgenytt.

Larmet inkom vid 13.40 om en skogsbrand cirka en kilometer väster om Långsjön i Nykvarn.

Flera enheter från räddningstjänsten, tillsammans med ett ledningsfordon, är nu på platsen för att bekämpa branden och omfattar en yta på cirka 1500 kvadratmeter.

– Vi är på plats och har en prognos på att vara klara om cirka 2 timmar. Vi har ringat in branden som uppskattas vara på en yta av cirka 1500 kvadratmeter. Ingen vattenbombning med helikopter behövs, allt är under kontroll i Nykvarn skulle jag vilja säga, säger Magnusson.

(Annonslänk)

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 juni 2023 13:10
Senast uppdaterad: 3 juni 2023 13:16

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors