🕝 1 minuter
Skottlossning i centrala Södertälje
Publicerad 25 januari 2023 15:01
Uppdaterad 27 januari 2023 09:51

Strax efter lunch avlossades ett vapen på en adress i centrala Södertälje. En okänd gärningsperson ska ha skjutit skott mot en lägenhetsdörr.

Enligt polisens uppgifter ska kraftiga smällar hörts från området varpå en stor polisinstas inleddes i för att kontrollera uppgifterna. Den okända gärningspersonen ska ha avlossat minst ett skott mot en lägenhetsdörren, men ingen person ska ha kommit till skada.

Polisen på plats med flera resursers.

”Polisen genomför dörrknackning i några av de trapphus i området för att få in information om någon hört eller sett något i samband med att lägenhetsdörren besköts.”, skriver polisen på sin hemsida

Skottlossning mot lägenhetsdörr. Foto: Alexander Isa.

En förundersökning gällande grovt vapenbrott har inletts och just nu pågår en sökinsats efter den misstänkta gärningspersonen.

– En polispatrull var i ett område när de fick i uppgifter om att det ska ha hörts skott från en portuppgång. När polispatrullen åker till platsen ser man hur en lägenhetsdörr är skjuten. Ingen är gripen och vi har ett flertal polisresurser på plasten, säger polisens presstalesperson Towe Hägg, till Telgenytt.

Texten uppdateras:

Dela artikeln