Företag i fokus:

Skottlossning i centrala Södertälje

C8185330-148F-4C97-9473-E7AA31B53EB0

Strax efter lunch avlossades ett vapen på en adress i centrala Södertälje. En okänd gärningsperson ska ha skjutit skott mot en lägenhetsdörr.

Enligt polisens uppgifter ska kraftiga smällar hörts från området varpå en stor polisinstas inleddes i för att kontrollera uppgifterna. Den okända gärningspersonen ska ha avlossat minst ett skott mot en lägenhetsdörren, men ingen person ska ha kommit till skada.

Polisen på plats med flera resursers.

”Polisen genomför dörrknackning i några av de trapphus i området för att få in information om någon hört eller sett något i samband med att lägenhetsdörren besköts.”, skriver polisen på sin hemsida

Skottlossning mot lägenhetsdörr. Foto: Alexander Isa.

En förundersökning gällande grovt vapenbrott har inletts och just nu pågår en sökinsats efter den misstänkta gärningspersonen.

– En polispatrull var i ett område när de fick i uppgifter om att det ska ha hörts skott från en portuppgång. När polispatrullen åker till platsen ser man hur en lägenhetsdörr är skjuten. Ingen är gripen och vi har ett flertal polisresurser på plasten, säger polisens presstalesperson Towe Hägg, till Telgenytt.

Texten uppdateras:

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 25 januari 2023 14:01
Senast uppdaterad: 27 januari 2023 08:51

Bil voltade och hamnade på taket i Södertälje Syd

IMG_6072

Foto: Shamash Oyal

Under lördagskvällen vid 22:30, som en singelolycka i Södertälje Syd rapporterades, då en bil voltade och hamnade på taket med en passagerare inne i fordonet.

Räddningstjänst, ambulans och polis, var på plats för att hantera situationen. Polisen genomförde en utredning för att fastställa orsaken till olyckan och undersöka de exakta omständigheterna.

Enligt uppgifter ska personen som färdades i bilen ha kunnat lämna fordonet. Personen misstänks för vårdslöshet i trafik.

-Det var en bil som voltade och hamnade på taket. En anmälan om vårdslöshet i trafik har rapporterats, säger polisens presstalesperson till Telgenytt.

Skadeläget för den inblandade är oklart.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 21 april 2024 02:43
Senast uppdaterad: 21 april 2024 02:43

INSÄNDARE: Noll respekt för en ren stad

RAW

Foto: Rawpixel/CC0 1

”Vad är det för fel på besökarna till stadskärnan?”, skriver insändaren.

Igår var det städning av flera gator i Södertälje. Kaplansgatan sopades från grus, fimpar samt alla möjliga sopor tidigt på förmiddagen. Det blev fint.

Endast några timmar senare är det en person från en parkerad bil som rätt ut på trottoaren kastar resterna från en hamburgerrestaurang, papper, muggar osv. Nu idag, fredag, har fimparna tillsammans med övriga sopor börjat samlas igen.

Vad är det för fel på besökarna till stadskärnan, är de flesta höga på flugsvamp eller tar dom fel på Lerhaga och Södertälje Centrum?

Jag som bor på soptippen

Text:

Detta är en debatt/insändare. Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 20 april 2024 21:00
Senast uppdaterad: 20 april 2024 17:30

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors