Företag i fokus:

Annons

Annons

Söker du lägenhet?

Skottlossning i centrala Södertälje

C8185330-148F-4C97-9473-E7AA31B53EB0

Strax efter lunch avlossades ett vapen på en adress i centrala Södertälje. En okänd gärningsperson ska ha skjutit skott mot en lägenhetsdörr.

Enligt polisens uppgifter ska kraftiga smällar hörts från området varpå en stor polisinstas inleddes i för att kontrollera uppgifterna. Den okända gärningspersonen ska ha avlossat minst ett skott mot en lägenhetsdörren, men ingen person ska ha kommit till skada.

Polisen på plats med flera resursers.

”Polisen genomför dörrknackning i några av de trapphus i området för att få in information om någon hört eller sett något i samband med att lägenhetsdörren besköts.”, skriver polisen på sin hemsida

Skottlossning mot lägenhetsdörr. Foto: Alexander Isa.

En förundersökning gällande grovt vapenbrott har inletts och just nu pågår en sökinsats efter den misstänkta gärningspersonen.

– En polispatrull var i ett område när de fick i uppgifter om att det ska ha hörts skott från en portuppgång. När polispatrullen åker till platsen ser man hur en lägenhetsdörr är skjuten. Ingen är gripen och vi har ett flertal polisresurser på plasten, säger polisens presstalesperson Towe Hägg, till Telgenytt.

Texten uppdateras:

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 25 januari 2023 14:01
Senast uppdaterad: 27 januari 2023 08:51

Person påkörd i centrala Södertälje – Förd till sjukhus

4ACAE2C6-801A-4136-B226-FDA4DB9DBA18

Läsarbild

En äldre man blev på lördagseftermiddagen påkörd i centrala Södertälje och förts till sjukhus och. Nu misstänkta en förare för vållande till kroppsskada.

-Vi är på plats tillsammans med polis och läkare säger, räddningstjänstens vakthavande befäl, Roger Magnusson, till Telgenytt.

En 75-årig man blev på eftermiddagen påkörd av en bilförare vid korsningen Nygatan och Järnagatan centrala i Södertälje. Flera räddningsenheter, ambulans och polis kallades till olycksplatsen.

Den skadade mannen vårdades på plats och har nu förts till sjukhuset med ambulans. Enligt polisen var den skadade mannen vid medvetande och kunde talbar.

Detaljerna kring händelsen är dock inte helt klarlagda, inklusive exakta omständigheter kring olyckan och huruvida övergångsstället var involverat. Mannen har ännu inte kunnat höras av polisen angående händelsen.

Bilföraren, en man i 50-årsåldern, misstänks för vållande till kroppsskada och kommer att undersökas och utredas av polisen. Mer information och detaljer förväntas framkomma när den skadade mannen har kunnat ge sin version av händelsen och utredningen fortskrider.

Läsarbild

(Annonslänk)

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 juni 2023 16:03
Senast uppdaterad: 3 juni 2023 16:07

Skogsbrand i Nykvarn – Flera enheter på plats

Brandbil

Arkivbild

Just nu brinner det i skogen nära Långsjön i Nykvarn. Räddningstjänsten är på plats med flera enheter och bistås av en helikopter från ovan.

– Det var en helikopter på plats i början. Det var inte vår helikopter utan polisen som förmodligen var i närheten för ett annat ärende, säger Roger Magnusson, vakthavande befäl på Räddningscentralen, till Telgenytt.

Larmet inkom vid 13.40 om en skogsbrand cirka en kilometer väster om Långsjön i Nykvarn.

Flera enheter från räddningstjänsten, tillsammans med ett ledningsfordon, är nu på platsen för att bekämpa branden och omfattar en yta på cirka 1500 kvadratmeter.

– Vi är på plats och har en prognos på att vara klara om cirka 2 timmar. Vi har ringat in branden som uppskattas vara på en yta av cirka 1500 kvadratmeter. Ingen vattenbombning med helikopter behövs, allt är under kontroll i Nykvarn skulle jag vilja säga, säger Magnusson.

(Annonslänk)

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 juni 2023 13:10
Senast uppdaterad: 3 juni 2023 13:16

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors