Företag i fokus:

Ministern på besök i Södertälje – ”Ett inflöde av vapen”

gunnar-strommer-moderaterna-dsc04572

Gunnar Strömmer. Pressbild: Moderaterna

Justitieminister, Gunnar Strömmer(M), befann sig under måndagen i Södertälje för att hålla en pressträff. Bland annat diskuterades våldsutveckling de senaste veckorna samt arbetet mot den grova organiserade brottsligheten.

Under besöket fick ministern information om lokalpolisens arbete i de särskilt utsatta områden som Ronna, Lina och Geneta. Han fick också information om PAX Södertälje, den lokala samverkansmodellen där kommunen och polisen arbetar tillsammans mot den organiserade brottsligheten i Södertälje.

Syftet med besöken var att få en bättre förståelse för arbetet mot den grova organiserade brottsligheten och den senaste tidens våldsutveckling i Stockholm. För Södertäljes del, som länge arbetat mot brottsligheten och våldet i staden, var ministerns besök välkommet.

– Vi pratade om vårt stora, starka och långvariga samarbete med polisen. Det är det längsta som finns i hela Sverige och det största exemplet på samarbete mellan kommunen och polisen, säger kommunstyrelsens ordförande, Boel Godner(S), till SR.

(Annonslänk)

Under besöket lyfte Justitieministern även problemet med införseln av vapen från Balkan som hamnar i kriminellas händer runt om i Stockholmsregionen.

För att stoppa den negativa utvecklig tas nu kraftiga åtgärder. För att få en bra lägesbild av våldet vill Justitiedepartementet samla alla kommuner för att bryta våldsutvecklingen. Samtidigt inleds nu ett samarbete mellan Europiska länder för strypa vapentillförseln till de kriminella gängen.

– Vi ser nu ett inflöde av vapen från Balkan som har sitt ursprung från kriget i forna Jugoslavien. Det understryker behovet av att trycka tillbaka den här brottligheten ordentligt, säger Justitieministern Gunnar Strömmer(M), till SVT.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 24 januari 2023 15:47
Senast uppdaterad: 24 januari 2023 18:23

Mordförsök i Södertälje – En person förd till sjukhus

Ambulans

Arkivbild.

En man påträffades skadad under natten och fördes till sjukhus för vård. Nu jagar polisen en person som misstänks för mordförsök.

I Södertälje hamn skadades en man svårt med ett vasst föremål under natten mot söndagen. Polis och ambulans larmades till platsen strax efter klockan 02:00, där de påträffade mannen utomhus med flera stickskador.

(Annonslänk)

Trots skadorna var mannen vaken och kunde kommunicera; han fördes omedelbart till sjukhus för vård.

Polisen har inlett en förundersökning och behandlar händelsen som ett försök till mord. Initiala utredningsåtgärder tyder på att utredningsläget är gott, även om ingen än så länge har gripits i samband med händelsen.

På Söndagsförmiddagen var fortfarande ingen misstänkt person gripen.

– Skadorna var inte livshotande, men vi har ingen gripen gripen ännu säger polisens presstalesperson till Telgenytt.

Polisen fortsätter att undersöka brottsplatsen och söka vittnesuppgifter för att klarlägga omständigheterna kring mordförsöket.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 14 april 2024 11:13
Senast uppdaterad: 14 april 2024 11:13

Genomför förbättring och underhåll vid Halldeponin

Kartor

Bild: Kartor

Trafikverket och Södertälje kommun påbörjar samarbetsprojekt vid den tidigare Halldeponin för miljöförstärkning och järnvägsunderhåll.

(Annonslänk)

Södertälje kommun och Trafikverket har påbörjat ett viktigt samarbetsprojekt vid Halldeponin i Östertälje, belägen intill järnvägsspåret. Kommunen kommer att genomföra miljöförstärkande åtgärder på området, som tidigare användes som avfallsanläggning från 1950-talet till 1975, för att försäkra områdets säkerhet och hälsa för människor och djur. Sedan deponins nedläggning har inget nytt avfall tillförts och området har blivit överbyggt.

Parallellt med kommunens insatser kommer Trafikverket att utföra nödvändiga underhållsarbeten på järnvägsspåret som korsar den gamla deponin. Dessa arbeten är planerade att ske samtidigt för att maximera effektiviteten och minska störningar.

Arbetena är planerade att starta efter sommaren och under byggperioden kommer området att vara avstängt och säkrat. Detta är en del av en större satsning för att säkerställa att området fortsätter att vara säkert och inte utgör någon miljörisk i framtiden.

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 14 april 2024 05:00
Senast uppdaterad: 14 april 2024 00:24

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors