Företag i fokus:

Annons

Annons

Söker du lägenhet?

Ministern på besök i Södertälje – ”Ett inflöde av vapen”

gunnar-strommer-moderaterna-dsc04572

Gunnar Strömmer. Pressbild: Moderaterna

Justitieminister, Gunnar Strömmer(M), befann sig under måndagen i Södertälje för att hålla en pressträff. Bland annat diskuterades våldsutveckling de senaste veckorna samt arbetet mot den grova organiserade brottsligheten.

Under besöket fick ministern information om lokalpolisens arbete i de särskilt utsatta områden som Ronna, Lina och Geneta. Han fick också information om PAX Södertälje, den lokala samverkansmodellen där kommunen och polisen arbetar tillsammans mot den organiserade brottsligheten i Södertälje.

Syftet med besöken var att få en bättre förståelse för arbetet mot den grova organiserade brottsligheten och den senaste tidens våldsutveckling i Stockholm. För Södertäljes del, som länge arbetat mot brottsligheten och våldet i staden, var ministerns besök välkommet.

– Vi pratade om vårt stora, starka och långvariga samarbete med polisen. Det är det längsta som finns i hela Sverige och det största exemplet på samarbete mellan kommunen och polisen, säger kommunstyrelsens ordförande, Boel Godner(S), till SR.

(Annonslänk)

Under besöket lyfte Justitieministern även problemet med införseln av vapen från Balkan som hamnar i kriminellas händer runt om i Stockholmsregionen.

För att stoppa den negativa utvecklig tas nu kraftiga åtgärder. För att få en bra lägesbild av våldet vill Justitiedepartementet samla alla kommuner för att bryta våldsutvecklingen. Samtidigt inleds nu ett samarbete mellan Europiska länder för strypa vapentillförseln till de kriminella gängen.

– Vi ser nu ett inflöde av vapen från Balkan som har sitt ursprung från kriget i forna Jugoslavien. Det understryker behovet av att trycka tillbaka den här brottligheten ordentligt, säger Justitieministern Gunnar Strömmer(M), till SVT.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 24 januari 2023 15:47
Senast uppdaterad: 24 januari 2023 18:23

Person påkörd i centrala Södertälje – Förd till sjukhus

4ACAE2C6-801A-4136-B226-FDA4DB9DBA18

Läsarbild

En äldre man blev på lördagseftermiddagen påkörd i centrala Södertälje och förts till sjukhus och. Nu misstänkta en förare för vållande till kroppsskada.

-Vi är på plats tillsammans med polis och läkare säger, räddningstjänstens vakthavande befäl, Roger Magnusson, till Telgenytt.

En 75-årig man blev på eftermiddagen påkörd av en bilförare vid korsningen Nygatan och Järnagatan centrala i Södertälje. Flera räddningsenheter, ambulans och polis kallades till olycksplatsen.

Den skadade mannen vårdades på plats och har nu förts till sjukhuset med ambulans. Enligt polisen var den skadade mannen vid medvetande och kunde talbar.

Detaljerna kring händelsen är dock inte helt klarlagda, inklusive exakta omständigheter kring olyckan och huruvida övergångsstället var involverat. Mannen har ännu inte kunnat höras av polisen angående händelsen.

Bilföraren, en man i 50-årsåldern, misstänks för vållande till kroppsskada och kommer att undersökas och utredas av polisen. Mer information och detaljer förväntas framkomma när den skadade mannen har kunnat ge sin version av händelsen och utredningen fortskrider.

Läsarbild

(Annonslänk)

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 juni 2023 16:03
Senast uppdaterad: 3 juni 2023 16:07

Skogsbrand i Nykvarn – Flera enheter på plats

Brandbil

Arkivbild

Just nu brinner det i skogen nära Långsjön i Nykvarn. Räddningstjänsten är på plats med flera enheter och bistås av en helikopter från ovan.

– Det var en helikopter på plats i början. Det var inte vår helikopter utan polisen som förmodligen var i närheten för ett annat ärende, säger Roger Magnusson, vakthavande befäl på Räddningscentralen, till Telgenytt.

Larmet inkom vid 13.40 om en skogsbrand cirka en kilometer väster om Långsjön i Nykvarn.

Flera enheter från räddningstjänsten, tillsammans med ett ledningsfordon, är nu på platsen för att bekämpa branden och omfattar en yta på cirka 1500 kvadratmeter.

– Vi är på plats och har en prognos på att vara klara om cirka 2 timmar. Vi har ringat in branden som uppskattas vara på en yta av cirka 1500 kvadratmeter. Ingen vattenbombning med helikopter behövs, allt är under kontroll i Nykvarn skulle jag vilja säga, säger Magnusson.

(Annonslänk)

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 juni 2023 13:10
Senast uppdaterad: 3 juni 2023 13:16

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors