Företag i fokus:

Annons

Annons

Söker du lägenhet?

SENASTE NYTT: Pistol hittad mitt i ett bostadsområde

8572EAFB-F753-4D68-B4B3-2E1CC08E626A

Foto: Alexander Isa

En pistol har hittats mitt i ett bostadsområde i Geneta. Upptäckten gjordes efter att flera maskerade personer setts springa ifrån polisen i området.

Det var den under måndagskvällen, klockan 20:18, som en polispatrull bestämde sig för att kontrollera ett fordon. I bilen befann sig fler personer när polisen gjorde ett stoppförsök – men föraren vägrade då att stanna.

En stor polisjakt inleddes med flera patruller samt en polishelikopter.

Enligt uppgifter till Telgenytt ska bilfärden fortsatt in på Klockarevägen i Geneta. Ögonvittnen, som telgenytt varit i kontakt med, uppmärksammade flera maskerade personer springa ifrån polisen – in i ett bostadsområde.

Polisen, som var tätt efter, lyckades gripa en av personerna och hittade fordonet övergivet.

I sökinsatsen hittade polisen en pistol mitt bostadsområdet i Geneta. Enligt uppgifter till Telgenytt tros pistolen ha kastas dit i samband med att de maskerade personer passerade platsen när de jagads av polis.

Här hittas pistolen bland trevåningshus i Geneta. Foto: Alexander Isa

På polisens hemsida bekräftas uppgifterna om att ett vapenliknande föremål har hittats samt att en förundersökning om grovt vapenbrott är inledd.

Polisen fortfarande på plats i Geneta.

– Vi håller fortfarande på att jobba i ärendet och det är fortfarande bara en som är gripen, säger polisens presstalesperson Carina Skagerlind till Telgenytt.

Varför polisen beslutade att stoppa bilen från början vill de i nuläget inte kommentera, men insatsen är en del av det omfattande arbetet som polismyndigheten inlett hela Stockholms län för att förhindra och utreda grova brott.

Det i sin tur innebär en ökad närvaro av polis samt extra vaksamhet och att fler fordonskontroller genomförs av bilar och personer.

EXKLUSIV FILM: Här jagas fordonet av polisen i Geneta

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 23 januari 2023 22:16
Senast uppdaterad: 24 januari 2023 18:38

Person påkörd i centrala Södertälje – Förd till sjukhus

4ACAE2C6-801A-4136-B226-FDA4DB9DBA18

Läsarbild

En äldre man blev på lördagseftermiddagen påkörd i centrala Södertälje och förts till sjukhus och. Nu misstänkta en förare för vållande till kroppsskada.

-Vi är på plats tillsammans med polis och läkare säger, räddningstjänstens vakthavande befäl, Roger Magnusson, till Telgenytt.

En 75-årig man blev på eftermiddagen påkörd av en bilförare vid korsningen Nygatan och Järnagatan centrala i Södertälje. Flera räddningsenheter, ambulans och polis kallades till olycksplatsen.

Den skadade mannen vårdades på plats och har nu förts till sjukhuset med ambulans. Enligt polisen var den skadade mannen vid medvetande och kunde talbar.

Detaljerna kring händelsen är dock inte helt klarlagda, inklusive exakta omständigheter kring olyckan och huruvida övergångsstället var involverat. Mannen har ännu inte kunnat höras av polisen angående händelsen.

Bilföraren, en man i 50-årsåldern, misstänks för vållande till kroppsskada och kommer att undersökas och utredas av polisen. Mer information och detaljer förväntas framkomma när den skadade mannen har kunnat ge sin version av händelsen och utredningen fortskrider.

Läsarbild

(Annonslänk)

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 juni 2023 16:03
Senast uppdaterad: 3 juni 2023 16:07

Skogsbrand i Nykvarn – Flera enheter på plats

Brandbil

Arkivbild

Just nu brinner det i skogen nära Långsjön i Nykvarn. Räddningstjänsten är på plats med flera enheter och bistås av en helikopter från ovan.

– Det var en helikopter på plats i början. Det var inte vår helikopter utan polisen som förmodligen var i närheten för ett annat ärende, säger Roger Magnusson, vakthavande befäl på Räddningscentralen, till Telgenytt.

Larmet inkom vid 13.40 om en skogsbrand cirka en kilometer väster om Långsjön i Nykvarn.

Flera enheter från räddningstjänsten, tillsammans med ett ledningsfordon, är nu på platsen för att bekämpa branden och omfattar en yta på cirka 1500 kvadratmeter.

– Vi är på plats och har en prognos på att vara klara om cirka 2 timmar. Vi har ringat in branden som uppskattas vara på en yta av cirka 1500 kvadratmeter. Ingen vattenbombning med helikopter behövs, allt är under kontroll i Nykvarn skulle jag vilja säga, säger Magnusson.

(Annonslänk)

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 juni 2023 13:10
Senast uppdaterad: 3 juni 2023 13:16

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors