Företag i fokus:

SENASTE NYTT: Pistol hittad mitt i ett bostadsområde

8572EAFB-F753-4D68-B4B3-2E1CC08E626A

Foto: Alexander Isa

En pistol har hittats mitt i ett bostadsområde i Geneta. Upptäckten gjordes efter att flera maskerade personer setts springa ifrån polisen i området.

Det var den under måndagskvällen, klockan 20:18, som en polispatrull bestämde sig för att kontrollera ett fordon. I bilen befann sig fler personer när polisen gjorde ett stoppförsök – men föraren vägrade då att stanna.

En stor polisjakt inleddes med flera patruller samt en polishelikopter.

Enligt uppgifter till Telgenytt ska bilfärden fortsatt in på Klockarevägen i Geneta. Ögonvittnen, som telgenytt varit i kontakt med, uppmärksammade flera maskerade personer springa ifrån polisen – in i ett bostadsområde.

Polisen, som var tätt efter, lyckades gripa en av personerna och hittade fordonet övergivet.

I sökinsatsen hittade polisen en pistol mitt bostadsområdet i Geneta. Enligt uppgifter till Telgenytt tros pistolen ha kastas dit i samband med att de maskerade personer passerade platsen när de jagads av polis.

Här hittas pistolen bland trevåningshus i Geneta. Foto: Alexander Isa

På polisens hemsida bekräftas uppgifterna om att ett vapenliknande föremål har hittats samt att en förundersökning om grovt vapenbrott är inledd.

Polisen fortfarande på plats i Geneta.

– Vi håller fortfarande på att jobba i ärendet och det är fortfarande bara en som är gripen, säger polisens presstalesperson Carina Skagerlind till Telgenytt.

Varför polisen beslutade att stoppa bilen från början vill de i nuläget inte kommentera, men insatsen är en del av det omfattande arbetet som polismyndigheten inlett hela Stockholms län för att förhindra och utreda grova brott.

Det i sin tur innebär en ökad närvaro av polis samt extra vaksamhet och att fler fordonskontroller genomförs av bilar och personer.

EXKLUSIV FILM: Här jagas fordonet av polisen i Geneta

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 23 januari 2023 22:16
Senast uppdaterad: 24 januari 2023 18:38

TV/BILDEXTRA: Här grips misstänkta pistolmannen

EA182DAB-4A05-4FD6-A297-E56DADEA9207

Foto: Läsabild

Polisen avlossade varningsskott efter misstänkt pistolman i Ronna• Två personer har gripits.

Foto: Shamash Oyal

Foto: Shamash Oyal

Foto: Shamash Oyal

Foto: Shamash Oyal

Foto: Shamash Oyal

Foto: Shamash Oyal

Se film från platsen via Snapchat (läsarvideo)

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 26 april 2024 23:06
Senast uppdaterad: 26 april 2024 23:06

Polis avlossar varningsskott vid gripande

Polis

Arkivbild

Flera polispatruller och ambulanser har kallats till en adress i Södertälje efter att en inringare larmat om flera personer med vapenliknande föremål utanför en bostad.

På fredagskvällen rapporterades en stor polisinsats vid Ronna. Larmet inkommande strax efter 20:00 efter att personer uppmärksammats med vapenlikande föremål.

(Annonslänk)

Vid polisens ankomst uppstod en situation som resulterade i att ett varningsskott avfyrades av en polis, enligt uppgifter till Telgenytt.

– Vi fick samtal om att några rörde sig i området och ska burit på ett vapenliknande föremål. När första polispatrullen kommer till platsen ska man ha avlossats ett varningsskott, säger polisens presstalesperson till Telgenytt. 

Enligt rapporter till Telgenytt befinner sig uppemot en 10 polisbilar på platsen.

Området är nu avspärrat för teknisk undersökning och en förundersökning gällande grovt vapenbrott har inletts. Ingen ska ha kommit till skada i samband med det avlossande skottet. Enligt uppgifter till Telgenytt är två unga män gripna och en förundersökning gällande grovt vapenbrott är inledd.

Två personer är gripna misstänkta för grovt brott mot vapenlagen och grovt vapenbrott, skriver polisen på deras hemsida.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 26 april 2024 21:10
Senast uppdaterad: 27 april 2024 03:11

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors