Företag i fokus:

INGO-stationen bommar igen – ”Hade gärna varit kvar”

DECE54A7-F2C1-402B-9F35-B17284B1F0B8

Foto: Alexander Isa.

Den populära bensinstation vid Bårsta har lagts ned för gott. Orsaken är ett bygglovsbeslut från Södertälje kommun som stoppat Ingo-stationens framtida verksamhet.

– Det här var en väldigt bra station, vi hade gärna varit kvar om det fanns möjlighet för det, säger Jeremy Knights, chef för INGO Sverige och Danmark, till Telgenytt.

Enligt Knights sade man upp avtalet efter bolaget inte fått bygglov för Ingo-stationen bredvid PostNords gamla lokaler vid AstraZeneca.

– Kommunen har inte gett oss permanent bygglov då vårt tillfälliga bygglov har gått ut. Utan bygglov kan vi inte ha kvar vår verksamhet, därav har vi själva sagt upp vårt avtal med privat hyresvärd som i sin tur hyr fastigheten från kommunen, säger Ingo-chefen och fortsätter.

– Vi har fyra stationer kvar i Södertälje, mitt emot Scaniakontoret, vid Scaniarinken, Södertälje Syd och Östertälje. Så det är fortfarande ett väldigt starkt nätverk vi har och letar ständigt nya lägen – även i Södertälje, säger Jeremy Knights, Ingo-chefen till Telgenytt.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 21 januari 2023 18:24
Senast uppdaterad: 21 januari 2023 18:24

Här är det vinnande namnet för nya fritidsgården i Ronna

34804401-2A54-46AE-81ED-E6B749B4928B

Illustration: Södertälje kommun

Hösten 2023 startade Södertälje kommun en tävling för att namnge den nya fritidsgården i Ronna. Efter ett överväldigande gensvar är det nu klart att det vinnande namnförslaget kommer från 16-åriga Sharbel Bachir.

(Annonslänk)

Den nya fritidsgården kommer att sträcka sig över 1100 kvadratmeter och syftar till att erbjuda en plats för trygghet och utveckling för barn och unga i Södertälje. Från början har barn och unga aktivt deltagit genom att bidra med idéer och önskemål för hur huset ska kunna användas. Under hösten presenterades en tävling för att namnge fritidsgården, och Södertälje kommun mottog över 50 namnförslag från barn och unga i området.

Nu har namntävlingen nått sitt slut och det vinnande förslaget är ”Mosaik”, som valdes ut och presenterades av 16-åriga Sharbel Bachir.

– Jag kom på namnet när jag satt hemma med min syster. Mosaik står för mångkultur, sade Sharbel Bachir.

Som belöning fick 16-åringen tilldelat Södertäljekortet värt 2000 kronor av fritidsledaren Nebil Aktas på Rösberga fritidsgård tidigare föregående vecka.

Fritidsledaren Nebil Aktas och 16-åringen Sharbel Bachir.
Foto: Södertälje kommun

Maria Lindeberg, Kultur- och fritidschef på Södertälje kommun, förklarar att namnet ”Mosaik” väl speglar besökarnas mångfaldiga bakgrunder samt de olika delarna av verksamheten. Enligt henne förmedlar namnet också det harmoniska samarbetet mellan kommunal verksamhet och olika aspekter av föreningslivet.

– Sharbels namnförslag och hans motivering till varför han vill att det nya Allaktivitetshuset i Ronna ska heta Mosaik är väldigt bra på flera sätt. Vi i Södertälje kommun ser också det mångkulturella som en viktig aspekt av den verksamhet som kommer bedrivas där. Dessutom kommer verksamheten ha många olika infallsvinklar. Den blir vackrare just för att den består av många delar som är olika varandra, i stället för helt lika. Precis som mosaik, säger hon

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 5 mars 2024 05:00
Senast uppdaterad: 5 mars 2024 11:14

MINGELBILDER v.9 – Se vilka som var ute i helgen

DSC_0015

Foto: Shamash Oyal

Se även – Mingelbilder V.8

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 4 mars 2024 22:19
Senast uppdaterad: 4 mars 2024 22:20

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors