🕝 1 minuter
Två maskerade personer trängde sig in i skola - Bar på skyddsväst
Publicerad 20 januari 2023 11:24
Uppdaterad 20 januari 2023 19:55

Arkivbild

Föregående vecka ryckte polisen ut till en grundskola i Södertälje efter att personal slagit larm om en allvarlig incident. Enligt uppgifter befann sig två personer, fullt maskerade och med skyddsvästar – inne i skolans lokaler.

Händelsen inträffade tisdagen den 10 januari på en grundskola som har cirka 600 elever. Från förskoleklasser upp till årskurs 9.

Enligt uppgifter uppmärksammades två maskerade personer vid skolan huvudentré – med masker över mun och näsa samt mössa/luva ned till ögonen. En uppmärksammad medarbetare på skolan försökte stoppa personerna och undrade vilka de var, samt vem de sökte – men fick inget svar tillbaka. Istället ska de två maskerade trängt sig förbi och föste undan medarbetaren och fortsatte in i skolan.

I anmälan framgår det att en av personerna misstänktes bära på skyddsväst. Detta uppmärksammades efter att medarbetaren satte sin hand mot bröstet på en av personerna i samband med hindra dem att gå in i skolan.

De maskerade personerna uppfattades leta efter någon person, alternativ en elev på skolan. De ska även ha fått ögonkontakt med en elev som stod synlig en trappa upp i lokalen, men medarbetaren ska då snabbt sprungit in till rektorns kontor och berättat om situationen, och därefter genast slagit larm.

När de sedan sprang tillbaka ut i entréhallen var de maskerade personerna försvunna.

Polisen ryckte snabbt ut till platsen varpå en stor sökinsats inleddes där både skola och närområdet genomsöktes, dock utan att finna de maskerade personerna. Det finns inga uppgifter om att någon person kommit till skada och kort efter incidenten informerades samtliga vårdnadshavare på skolan om händelsen.

Enligt anmälan ser nu skolan över sina rutiner kring inrymning och har påbörjat ett arbete för att säkerställa en tryggare tillvaro.

(annonslänk)


Dela artikeln