Företag i fokus:

Annons

Annons

Söker du lägenhet?

Södertäljebon gör debut när Täljerevyn har premiär

kris face

Kristoffer Stålbrand debuterar i Täljerevyn 2023 Foto: Privat

Södertäljebon, Kristoffer Stålbrand, gör debut när populära Täljerevyn gör comeback efter uppehåll på grund av pandemin. Årets föreställning, ”Hela havet stormar”, har premiär i helgen och är redo att underhålla publiken igen.

För 42-åringen, Kristoffer Stålbrand, innebär revyn ett kärt återseende.

– Det var nästan 20 år sedan jag gjorde revy senast så är verkligen något jag ser fram emot att återuppta, säger skådespelaren och Södertäljebon Kristoffer Stålbrand till Telgenytt.

Stålbrand kommer ursprungligen från Linköping där skådespelarbanan började runt år 1997-98 där han gjorde sina första jobb på Arbis-teatern och Forum-teatern i Linköping. 2001 flyttade han till Stockholm för studier på anrika Calle Flygare Teaterskola som avslutades 2003.

– Jag började arbeta med diverse projekt inom tv, film och scen i Stockholm. Däribland ett antal revyer och farser, men också dramatik. Efterhand blev det också mer film och TV, säger Stålbrand.

Bland etablerade produktioner han medverkat i kan nämnas ”Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann”, ”Maria Wern”, ”Bonusfamiljen”, ”Finaste familjen”, ”Drottningoffret”, ”Äkta människor” och ”Ont Blod” (Arne Dahl-filmerna).

Fredag den 20 januari har Täljerevyn premiär med titeln ”Hela havet stormar”

Han har även jobbat i tyska produktionen ”Inga Lindström” samt den holländska produktionen ”Kronvittnet”. Stålbrand var även en återkommande skådespelare i humorprogrammet ”Fredag hela veckan” samt ”Hey Baberiba” och en rad andra kända reklamfilmer.

Nu debuterar Södertäljebon i populära Täljerevyn 2023.

– Blev jätteglad när regissören Lasse Karlsson ringde och frågade om jag ville vara med. Det var nästan 20 år sedan jag gjorde revy senast så är verkligen något jag ser fram emot att återuppta. En unik form där man tar bort den fjärde väggen kontra teater där man spelar mer inåt. Att sedan få addera lite sång och dans gör det inte sämre. Hoppas många är på sitt bästa revy-humör och kommer och tittar, säger Kristoffer Stålbrand till Telgenytt.

Revyn har premiär nu på fredag, den 20 januari klockan 19:00, och pågår sedan varje helg fram till den 12 februari.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 19 januari 2023 05:00
Senast uppdaterad: 19 januari 2023 07:27

10 miljarder kronor i elstöd till landets hushåll

Eluttag

Arkivbild.

Den 9 januari fick Svenska kraftnät uppdrag av regeringen att utforma ett förslag att stödja hushåll i hela landet för elkostnader under november och december 2022. Idag lämnades ansökan till Energimarknadsinspektionen som innebär 10 miljarder i elstöd till landets hushåll.

Svenska Kraftnät meddelar att alla hushåll med eget elnätsavtal kommer att erhålla kontantstöd som kompenserar för höga elpriser under november och december 2022. Stödets storlek beror på förbrukad elmängd och var i landet förbrukningen skett.

80% av den förbrukade elen kommer att ersättas – utan ett tak.

– I enlighet med uppdraget från regeringen utgår även denna modell för elstöd från ett genomsnittligt elpris på dagen före-marknaden i respektive elområde minus ett referenspris på 75 öre per kWh. Det innebär att hushåll i elområde 1 och 2 får 90 öre per förbrukad kWh; i elområde 3, 126 öre och i elområde 4, 129 öre, säger Malin Stridh, avdelningschef Elmarknad, Svenska kraftnät i ett pressmeddelande.

Regeringen hade önskat ett tak för stora elkonsumenter, men det har inte blivit möjligt på grund av kort tidsram och tekniska svårigheter. Svenska Kraftnät har ansökt om att få använda högst 10 miljarder kronor för ytterligare ett elstöd och för att täcka administrationens kostnader.

Vidare framgår det att hushållet, en fysisk person, måste ha ett eget elnätsavtal den 31 december 2022 för att vara berättigad stödet.

Förslaget om elstöd, som är framtagen av Svenska kraftnät och försäkringskassan på uppdrag av regeringen, måste först godkännas av Energimarknadsinspektionen innan utbetalningar av elstödet möjliggörs.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 30 januari 2023 18:30
Senast uppdaterad: 30 januari 2023 16:37

Södertäljebo misstänkts för bombdåd i Upplands Väsby

polis

Arkivbild

Tidigt på söndagsmorgonen detonerade en kraftig bomb i ett bostadsområde Upplands Väsby. Nu framkommer det uppgifter om att en 25-åring man från Södertälje har gripits.

Efter midnatt, natten mot söndag, inträffade två explosioner kort efter varandra. Klockan 02.17 explodera en bomb vid en port till ett flerfamiljshus i Upplands-Bro. Knappt två timmar senare, klockan 03:58, inträffade ännu en explosion – den gången i Upplands Väsby.

Bägge portarna fick omfattande skador, men ingen person ska ha kommit till skada. Polisens bombtekniker befann sig under söndagen på platserna och inledde förundersökningar om allmänfarlig ödeläggelse. Men vid 12-tiden på söndagen uppgav polisen att en man gripits och är skäligen misstänkt för sprängningen i Upplands Väsby.

”Det utredningsarbete som har gjorts i förundersökningen har lett till fram att en man i 25 års åldern greps misstänkt för allmänfarlig ödeläggelse. Han är efter beslut av åklagare anhållen skäligen misstänkt för brottet.”, skriver polisen på sin hemsida.

Den gripne ska, enligt LT, var skriven i Södertälje och vara känd av polisen sedan tidigare samt ha kopplingar till den drogrelaterade miljön. För drygt ett år sedan hittade polisen sprängdeg och sprängpatroner som han förvarade i sin garderob. Enligt tidningen greps han efter att han själv uppmanat sin mamma att ringa polisen och berätta att han hade en bomb förvarat i en påse i garderoben

Gripandet blir den andra på kort tid som en Södertäljebo grips för inblandning i sprängningar i Stockholmsområdet. En 23-åring från Södertälje häktades lördagen den 21 februari för inblandning när en kraftig bomb detonerade i ett kontorsområde i Kista.

Skjutning mot lägenhetsdörr i Södertälje, onsdag 25 januari.

Den senaste två detonationerna, i Upplands-Bro och Upplands Väsby, ska enligt SVTs uppgifter ha kopplingar till den så kallade ”Kurdiske räven” som anses vara en av huvudpersonerna.

Kurdiske räven, en 36-åring man, ska enligt uppgifter flytt till Turkiet där han fortsätter med brottsaktiviteten och kopplas till flera våldsdåd i Stockholm. Han misstänks vara en av landets största narkotikahandlare efter att myndigheter knäckt sig in i Encrochat. Han är sedan tidigare häktad i sin frånvaro.

Föregående vecka avlossades skott mot en lägenhetsdörr i centrala Södertälje som tros röra samma konflikten som pågår i Stockholm. Enligt uppgifter var den tilltänkta måltavlan en annan adress där en av Sveriges mest kända rappartister, som går under pseudonym, är skriven.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 30 januari 2023 16:17
Senast uppdaterad: 30 januari 2023 16:17

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Gratis tandställningscheck
från region Stockholm?

Slipp kötiden
Kom till oss!

Välkommen till vår nya specialistavdelning
i tandreglering för barn och vuxna