Företag i fokus:

Södertäljebon gör debut när Täljerevyn har premiär

kris face

Kristoffer Stålbrand debuterar i Täljerevyn 2023 Foto: Privat

Södertäljebon, Kristoffer Stålbrand, gör debut när populära Täljerevyn gör comeback efter uppehåll på grund av pandemin. Årets föreställning, ”Hela havet stormar”, har premiär i helgen och är redo att underhålla publiken igen.

För 42-åringen, Kristoffer Stålbrand, innebär revyn ett kärt återseende.

– Det var nästan 20 år sedan jag gjorde revy senast så är verkligen något jag ser fram emot att återuppta, säger skådespelaren och Södertäljebon Kristoffer Stålbrand till Telgenytt.

Stålbrand kommer ursprungligen från Linköping där skådespelarbanan började runt år 1997-98 där han gjorde sina första jobb på Arbis-teatern och Forum-teatern i Linköping. 2001 flyttade han till Stockholm för studier på anrika Calle Flygare Teaterskola som avslutades 2003.

– Jag började arbeta med diverse projekt inom tv, film och scen i Stockholm. Däribland ett antal revyer och farser, men också dramatik. Efterhand blev det också mer film och TV, säger Stålbrand.

Bland etablerade produktioner han medverkat i kan nämnas ”Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann”, ”Maria Wern”, ”Bonusfamiljen”, ”Finaste familjen”, ”Drottningoffret”, ”Äkta människor” och ”Ont Blod” (Arne Dahl-filmerna).

Fredag den 20 januari har Täljerevyn premiär med titeln ”Hela havet stormar”

Han har även jobbat i tyska produktionen ”Inga Lindström” samt den holländska produktionen ”Kronvittnet”. Stålbrand var även en återkommande skådespelare i humorprogrammet ”Fredag hela veckan” samt ”Hey Baberiba” och en rad andra kända reklamfilmer.

Nu debuterar Södertäljebon i populära Täljerevyn 2023.

– Blev jätteglad när regissören Lasse Karlsson ringde och frågade om jag ville vara med. Det var nästan 20 år sedan jag gjorde revy senast så är verkligen något jag ser fram emot att återuppta. En unik form där man tar bort den fjärde väggen kontra teater där man spelar mer inåt. Att sedan få addera lite sång och dans gör det inte sämre. Hoppas många är på sitt bästa revy-humör och kommer och tittar, säger Kristoffer Stålbrand till Telgenytt.

Revyn har premiär nu på fredag, den 20 januari klockan 19:00, och pågår sedan varje helg fram till den 12 februari.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 19 januari 2023 05:00
Senast uppdaterad: 19 januari 2023 07:27

Stor polisinsats – Två personer rånade med pistol och kniv

Polis-4

Arkivbild

Just nu pågår en stor polisinsats i Mariekäll med flera patruller. Enligt polisens uppgifter har två personer blivit rånade med ett pistolliknande föremål av flera gärningspersoner.

(Annonslänk)

Klockan 15.22 på torsdagseftermiddagen inträffade ett rån i Mariekälla, vilket resulterade i att fler polispatruller kallades in för att inleda en omfattande sökinsats efter de misstänkta gärningspersonerna.

Enligt polisens uppgifter blev två personer rånade av tre maskerade gärningspersoner, beväpnade med ett pistolliknande föremål och en kniv. De ska ha tvingat tvingade offren att lämna ifrån sig en mobiltelefon och en klocka innan de snabbt försvann från platsen.

En person uppges ha blivit misshandlad, men det finns inga rapporter om att denne har behövt uppsöka sjukvård.

De svartklädda och maskerade gärningspersonerna är ännu på fri fot trots insatser från flera polisresurser för att gripa dem. En utredning om grovt rån har inletts.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 18 april 2024 17:27
Senast uppdaterad: 18 april 2024 18:03

Stort tryck inför Swedish Workshop i Södertälje

Foto: Visit Sweden

Foto: Visit Sweden

Södertälje står i fokus när Visit Sweden arrangerar Swedish Workshop, ett av sina mest framstående internationella mötesevenemang för resebranschen. En ökad efterfrågan, särskilt från amerikanska reseaktörer, har lett till att arrangören nu måste tacka nej ytterligare anmälningar.

I år arrangeras Swedish Workshop, som är Sverige främsta mötesplats för internationella reseaktörer och den svenska besöksnäringen, i Södertälje den 24–25 april. Evenemanget, som har en lång tradition sedan 1984, har detta år sett ett exceptionellt internationellt intresse, med över 80 aktörer från olika länder anmälda till deltagande. Det starkaste intresset kommer från amerikanska reseaktörer, vilket har lett till att Visit Sweden, för första gången, har behövt tacka nej till ytterligare deltagare från USA.

– Trycket är så pass stort att vi dessvärre måste begränsa antalet amerikanska aktörer på Swedish Workshop nu för att få plats med andra, vilket så klart är lite trist, säger Visit Swedens vd Susanne Andersson.

(Annonslänk)

Detta ökade intresse för Sverige som turistdestination stöds av ny Google-statistik, vilket speglar det växande globala nyfikenheten på Sverige. Med ett uppdrag från den svenska regeringen att marknadsföra landet som en attraktiv destination, står Visit Sweden inför den positiva utmaningen att balansera efterfrågan med möjligheterna till interaktion och nätverkande under evenemanget.

Årets upplaga av Swedish Workshop samordnas även med den globala hållbarhetskongressen GSTC2024, som hålls av Global Sustainable Tourism Council på Kungliga Djurgården i Stockholm. Denna unika möjlighet att delta i båda evenemangen understryker Sveriges engagemang för hållbar turism och innovation inom besöksnäringen.

Med en vision om att Sverige ska vara världens mest hållbara och attraktiva resmål senast år 2030, är Swedish Workshop en kritisk del i Visit Swedens strategi att främja hållbart resande och långsiktigt värde för både besökare och de lokala samhällena.

– Det är tydligt att det internationella intresset för Sverige som resmål är stort. Vi ska titta på om vi kan göra något ytterligare för alla de amerikanska researrangörer som vill hitta partners i Sverige, eftersom alla inte kommer att få plats, säger Anneli Crichlow som är Visit Swedens evenemangsansvarige för Swedish Workshop.

Swedish Workshop sätter Södertälje på kartan.

– Vi ser detta som en fantastisk möjlighet att visa staden från sin bästa sida och låta besökarna upptäcka Södertälje som besöksmål. Det är viktigt både ur ett turismekonomiskt perspektiv – och att vi bygger en stolthet hos oss som bor och arbetar här. Södertälje har mycket att erbjuda, säger Aljoša Lagumdžija, VD Södertälje City

Läs även: – Södertälje värd för ett stort internationellt evenemang

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 18 april 2024 16:00
Senast uppdaterad: 18 april 2024 16:04

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors