Företag i fokus:

Kommunen skrev miljonavtal med företag – utan konkurrens

Södertälje kommun

Foto: Alexander Isa

Tekniska nämnden kritiserades under 2021 för felaktigheter gällande kommunen tjänstebilar som upphandlades utan avtal. Nu framkommer nya uppgifter att även andra delar av kommunens bilhantering saknat upphandling, skriver Lt.

Kritik riktades mot Tekniska nämnden och en medarbetare, som hade en ledande roll, polisanmäldes och avskedades. Orsaken var att nämnden hade gjort stora inköp utan upphandling, men enligt Lt framgår det att inköpen utanför upphandling fortsatt. Bland annat ska tekniska nämnden skrivit avtal med företag – utan konkurrens – som rör kommunens bilhantering.

Enligt tidningen framgår det i en rapport att 14 procent av inköpen, som uppgick till 50 miljoner och gjordes av tekniska nämnden 2021, var utanför upphandling. Flera av dessa kopplades till just kommunens bilhantering som redan 2021 orsakade att en medarbetare fick lämna.

Drygt två år senare fortsätter inköpen att ske utanför upphandling. Bland annat gäller det alkolås, bilbokning, den interna bensinstationen, leasingavtalen och systemet för körjournaler som kostade 13,5 miljoner kronor och som avtalades helt utanför upphandling.

Läs även:Dålig insyn och avtal utanför LOU – Den miljö vi bygger upp skapar utrymme för korruption

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 19 januari 2023 11:43
Senast uppdaterad: 19 januari 2023 11:43

Här är det vinnande namnet för nya fritidsgården i Ronna

34804401-2A54-46AE-81ED-E6B749B4928B

Illustration: Södertälje kommun

Hösten 2023 startade Södertälje kommun en tävling för att namnge den nya fritidsgården i Ronna. Efter ett överväldigande gensvar är det nu klart att det vinnande namnförslaget kommer från 16-åriga Sharbel Bachir.

(Annonslänk)

Den nya fritidsgården kommer att sträcka sig över 1100 kvadratmeter och syftar till att erbjuda en plats för trygghet och utveckling för barn och unga i Södertälje. Från början har barn och unga aktivt deltagit genom att bidra med idéer och önskemål för hur huset ska kunna användas. Under hösten presenterades en tävling för att namnge fritidsgården, och Södertälje kommun mottog över 50 namnförslag från barn och unga i området.

Nu har namntävlingen nått sitt slut och det vinnande förslaget är ”Mosaik”, som valdes ut och presenterades av 16-åriga Sharbel Bachir.

– Jag kom på namnet när jag satt hemma med min syster. Mosaik står för mångkultur, sade Sharbel Bachir.

Som belöning fick 16-åringen tilldelat Södertäljekortet värt 2000 kronor av fritidsledaren Nebil Aktas på Rösberga fritidsgård tidigare föregående vecka.

Fritidsledaren Nebil Aktas delar och 16-åringen Sharbel Bachir.
Foto: Södertälje kommun

Maria Lindeberg, Kultur- och fritidschef på Södertälje kommun, förklarar att namnet ”Mosaik” väl speglar besökarnas mångfaldiga bakgrunder samt de olika delarna av verksamheten. Enligt henne förmedlar namnet också det harmoniska samarbetet mellan kommunal verksamhet och olika aspekter av föreningslivet.

– Sharbels namnförslag och hans motivering till varför han vill att det nya Allaktivitetshuset i Ronna ska heta Mosaik är väldigt bra på flera sätt. Vi i Södertälje kommun ser också det mångkulturella som en viktig aspekt av den verksamhet som kommer bedrivas där. Dessutom kommer verksamheten ha många olika infallsvinklar. Den blir vackrare just för att den består av många delar som är olika varandra, i stället för helt lika. Precis som mosaik, säger hon

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 5 mars 2024 05:00
Senast uppdaterad: 4 mars 2024 23:01

MINGELBILDER v.9 – Se vilka som var ute i helgen

DSC_0015

Foto: Shamash Oyal

Se även – Mingelbilder V.8

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 4 mars 2024 22:19
Senast uppdaterad: 4 mars 2024 22:20

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors