Företag i fokus:

Rånet mot matbutiken – Anställd hotades med pistol

IMG_D0D26197E740-1

Livsmedelsbutiken Rayn Livs i Karlhov utsattes för grovt rån. Bild: Google / Arkivbild.

Tidig på onsdagsmorgonen utsattes livsmedelsbutiken Rayn Livs i Karlhov för ett grovt rån. Enligt Telgenytts uppgifter ska två män under pistolhot rånat både butiken och en av de anställda.

När livsmedelsbutiken Rayn Livs på Björknäsvägen i Karlhov öppnade verksamheten för dagen förväntade personalen sig en helt enligt dag på jobbet. Strax 09-tiden, klev två maskerade personer in butiken, beväpnade med pistolliknande föremål.

Under hot ska männen tagit kontanter ur kassan som, enligt uppgifter till Telgenytt, uppgick till ett värde av cirka 3000 kronor. Ovanför kassan har verksamheten ett cigarettställ som även bestals på cirka 20 cigarettpaket, samt några snusdosor.

Innan männen lämnade platsen angrep de sig på en av de anställda, som höll på att fylla kylarna med läsk när gärningsmännen kom in. Rånarna uppmärksammade att den anställde bar på en guldkedja som de tvingade till sig innan de lämnade platsen. Den anställde ska enligt uppgifter klarat sig utan skador, men lämnade för dagen efter chocken av att ha blivit utsatt för rån under pistolhot.

Enligt uppgifter till Telgenytt ska ett signalement på unga gärningspersoner lämnats till polisen, som i samband med rånet inledde stor sökinsats. Bland annat med en polishelikopter.

Polisen befann sig på brottsplatsen i Karlhov under dagen där man samlade spår och vittnesuppgifter, samt gick igenom verksamhetens kameraövervakning för att utreda ärendet.

Polisen rubricerar rånet som grovt, men sent under onsdagskvällen fanns det inga uppgifter om att någon misstänkt person gripits.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 18 januari 2023 20:19
Senast uppdaterad: 18 januari 2023 20:19

Måns Möller återvänder till Södertälje med en ny show

Mans-Moller

Pressbild

Den folkkära komikern Måns Möller gör comeback på scenen med sin nya humorföreställning ”Mitt Perfekta Liv”. Showen gästar Estrad i Södertälje den 8 november.

Möller, som för 10 år sedan framgångsrikt turnerade med komedishowen ”Jävla Pajas”, återvänder nu till rampljuset för att dela med sig av sina senaste erfarenheter kring att vara pappa till en snart vuxen son med autism.

I showen utlovar Möller en humoristisk och gripande inblick i hans resa genom åren, från att cykla genom USA till att bestiga ett av världens högsta berg. Han berättar också om sitt arbete med organisationen Viggo Foundation, som samlar in pengar för att stödja barn med autism.

– Jag hittade Mitt Perfekta Liv genom Viggos devis – det är kul att vara glad, säger Måns Möller.

Biljetter till föreställningen släpps den 3 mars.

Skirbent: Lucas T

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 mars 2024 08:30
Senast uppdaterad: 2 mars 2024 03:36

Här är årets finalister till Södertäljes Jämställdhetspris

IMG_9199-1

Kristina Jamil, Maria Geni och Madeleine Onnela.
Bild: Södertälje kommun

Tre framstående kandidater tävlar om det åtråvärda priset, som uppmärksammar jämställdhetsarbete i kommunen. Vinnaren av det prestigefyllda priset avslöjas på Quality Hotell Park.

Sedan starten 2016 har Södertälje kommuns Jämställdhetspris belönat framstående insatser för jämställdhet. I år har juryn, bestående av representanter från kommunen, Telge, Länstidningen och Södertäljepolisen, valt att bryta traditionen och redan nu avslöja de tre finalister som tävlar om 2024 års pris.

(Annonslänk)

En av finalisterna är Kristina Jamil som kämpar för flickors och kvinnors utbildning globalt genom sin ideella verksamhet och lyfter viktiga samhällsfrågor i sina krönikor. Madeleine Onnela, en lokal advokat, arbetar både professionellt och ideellt för att bekämpa orättvisor och stärka rättigheterna för utsatta grupper. Samt Maria Geni som bidrar genom sina föräldrakurser till att öka medvetenheten kring jämställd uppfostran och hur föräldrars egna erfarenheter påverkar barnen.

Marie Samre, tidigare vinnare av Jämställdhetspriset, kommer att agera konferencier under prisutdelningen, som äger rum den 8 mars, där även bandet Långbacka/Bådagård står för underhållningen. Dessutom arrangeras Peppfesten av Ung Fritid för tjejer och icke-binära ungdomar, med dansuppträdanden och aktiviteter, direkt efter prisutdelningen.

På kommunens hemsida informeras det att alla är välkomna att delta i firandet och att det inte krävs någon föranmälan.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 mars 2024 05:51
Senast uppdaterad: 2 mars 2024 05:51

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors