Företag i fokus:

Annons

”100 fyllda säckar” bär av mot krigsdrabbade Ukraina

325538693_522893876317779_2377265502318081005_n

Amar Sabri, Klara Shabo och Nuri Kino. Foto: Karin Dahlström.

I helgen, den 14 januari, anslöts flertalet volontärarbetare i Södertälje för att tillsammans hjälpa till i arbetet inför lasset mot Ukraina. Volontärerna i alla åldrar hjälptes åt att ta emot, sortera, packa ner och förbereda inför resan mot krigsdrabbade Ukraina – och framförallt barn som inte ska behöva frysa denna kalla vinter.

Bland volontärerna kunde man se att hälften var barn i tioårsåldern, och även ett 72 årigt ukrainskt par som själva flytt kriget och kommit till Sverige för bara ett år sedan. De var med och hjälpte till i att ta emot, samla, sortera, flytta, packa och förbereda.

Stämningen på Handelsbankens gamla kontor på Nygatan i Södertälje var harmonisk och kärleken till medmänniskan var total. Youtubestjärnan Annika Elgeskog, även känd som ”HusbilsAnnika”, var där och vek och packade kläder. Hon kallas för HusbilsAnnika då hon sålde allt hon ägde för att bo i en husbil – allt för att kunna hjälpa till där det behövs.

Annika Elgeskog ”HusbilsAnnika. Foto: Karin Dahlström.

Nuri Kino, grundare av ADFA verksamheten var på plats, tillsammans med Ukrainas kulturcenter, och höll i ställningarna för att se till att allting gick som planerat. ADFAs arbetare var också på plats för att se till att insamlingen blev så bra den kunde bli och dagen till ära samlades 100 fyllda säckar med kläder, leksaker, skor, vårdartiklar och hygienartiklar.

Amar Sabri och Klara Shabo som sitter i ADFAs styrelse berättar för Telgenytt att Ukrainas kulturcenter förening kommer att hålla i en gala/julbord och en utställning den 21 januari. Varje svensk som köper en biljett betalar 300 kr, varav 150kr går raka vägen till en insamling för krigsdrabbade i Ukraina, men även att en köpt biljett tillåter en Ukrainks flykting att få närvara på festen. Till den 21 januari kommer flertalet artister från Ukraina att närvara. Insamlingen som skett under dagen kommer att färdas tillsammans med artisterna när de åker tillbaka till Ukraina med bussen som ADFA har finansierat.

Ett otroligt generöst initiativ som visar hopp om mänsklighet och kärleken till våra medmänniskor. I nöd och lust hjälps vi åt och ställer upp för att visa på att det goda övervinner det onda. Alltid.

Flyktingparet från Ukraina, Vladymyr Kiselov och Polina Kiselova. Foto: Karin Dahlström.

Foto: Karin Dahlström.

Foto: Karin Dahlström.

Text:

Helen Shabo

Dela via:

Shares
Publicerad: 16 januari 2023 10:53
Senast uppdaterad: 16 januari 2023 11:33

Tufft för NIF – måstematch väntar

IMG_6550

Det går tungt för NIF resultatmässigt och nu kan stjärnans säsong vara i fara. Foto: RG Foto-Media

Det väntas bli en tuff batalj mellan de två nykomlingarna som ställs mot varande i den elfte omgången av SSL. Karlstad som avancerade till högsta serien i våras, efter att ha slagit ut Visby med 3–0 i matcher, har en bra utgångsposition att dra ifrån det nedre träsket av tabellenoch eventuellt hamna på en slutspelsplats. 

Hemmalaget Nykvarn kommer senast från en klar förlust mot Linköping på bortaplan. Nykvarn, som hade en tung förstaperiod på många sätt, fick först superstjärnan Valdemar Ahlroth skadad efter 3 minuters spel och sedan hamna i underläge med 4–0. En minst sagt tuff uppförsbacke för NIF som för övrigt fick flera spelare skadade under matchens gång.

Lagkaptenen Karljohan Ahlroth fick man se med en inlindad arm och Markus Jonsson klev av haltandes i slutminuten. Det återstår att se om dessa två kommer till spel på söndag. 
Enligt uppgifter gällande Valdemar Ahlroths skada så har det inte kommit någon dom hur pass länge Ahlroth blir borta. Återigen tvingas tränaren Nicklas Hedstål göra förändringar på grund av skador.

#29 Markus Jonsson. Foto: RG Foto-Media

Efter den snöpliga hemmaförlusten mot Helsingborg och den klara förlusten mot Linköping så är hemmalaget i stort behov av att kliva högre upp i tabellen för att inte riskera att på nedflyttningsplats. Det skiljer sig 1 poäng mellan lagen som är på säker på mark och det väntas bli en tuff batalj där det historiskt har spelats fysiskt mellan dessa lag i Allsvenskan. Snart har NIF mött alla lag och man vill sätta sig i en bättre sitts inför kommande returmatcher.

Karlstads tränare och Färjestadsikonen Peter Nordström har en gedigen hockeybakgrund, både som spelare och tränare. Nordström som tog över rollen som huvudtränare 2021 har sedan dess applicerat sin spelfilosofi och gjort förändringar för att lyfta fram det ”nya” Karlstad. I truppen har Nordström med sig rutinerade spelare som under åren har burit Karlstad. En av dessa som publiken bör ha extra koll på är Anton Vestlund. En spelare som kan kliva fram i svåra situationer och leverera när det behövs som mest.
Värt att notera är att Karlstads lagkapten som missade de inledande matcher pga. skada har noterats för 9 poäng på 5 spelade matcher.

Topp 3 interna poängligan – Karlstad

– #77 Anton Vestlund 18 poäng
– #37 Simon Sjögren 13 poäng
– #11 Johan Palmqvist 11 poäng

Topp 3 interna poängligan – Nykvarn

– #23 Hampus Ahrén 10 poäng
– #20 Valdemar Ahlroth 9 poäng
– #29 Markus Jonsson 9 poäng

Matchen spelas i Furuborghallen söndag 3 december, matchstart 17:00.
Säkra din plats när Nykvarn tar emot Karlstad här.

Matchen sänds även via Sportexpressen TV – matchen hittar du här.

Tryck på bilden för anmälan. Julkassen: Ett samarbete mellan Telgenytt och St: Afrems ortodoxa kyrka.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 december 2023 17:33
Senast uppdaterad: 2 december 2023 17:33

Rådjur påkört av pendeltåg – Flyttades snabbt från spåret

Tåg pendel 1 Foto: Alex Isa

Arkivbild

Ett tåg kolliderade med ett rådjur under lördagen i Järna, men enligt polisens uppgifter ska trafiken inte ha påverkats av incidenten.

En viltolycka inträffade i Järna under lördagen när ett pendeltåg körde på ett rådjur.

Olyckan ägde rum vid 12:30-tiden men rapporteras inte ha haft någon större påverkan på tågtrafiken i området. Tack vare snabba insatser kunde rådjuret snabbt flyttas från spåret, vilket förhindrade längre störningar i trafiken.

– En så kallad ”felavhjälpare” har flyttat råduret ut i skogen, säger polisens presstalesperson till Telgenytt.

Ingen person skadades i incidenten, och trafikflödet kunde fortsätta som normalt strax efter händelsen.

Tryck på bilden för anmälan. Julkassen: Ett samarbete mellan Telgenytt och St: Afrems ortodoxa kyrka.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 december 2023 13:41
Senast uppdaterad: 2 december 2023 13:41

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors