🕝 1 minuter
Kommunanställd varnas efter incident på äldreboende
Publicerad 15 januari 2023 06:00
Uppdaterad 15 januari 2023 01:48

Foto: Pxhere

En anställd på ett boende får en skriftlig varning efter en incident som inträffade hösten 2022. Nu riskerar den anställde att bli uppsagt om händelsen upprepas.

Det var i september förra året som en anställd vid ett av kommunens boende uppmärksammades för att hantera tystnadsplikten på ett felaktigt sätt.

Enligt uppgifter ska den anställde haft telefonsamtal med en sjuksköterska om en brukare på boendet och haft högtalarfunktionen påslagen under samtalet. Som konsekvens av detta kunde brukarens grannar ta del av konversation eftersom samtalet ägde rum i ett allmänt utrymme på äldreboendet.

Enligt arbetsgivaren bröt förseelse mot tystnadsplikten och betraktads som ett brott mot anställningsavtalet. Personen ska enligt uppgifter arbetat inom vård och omsorg en längre period och även undertecknat ett skriftligt dokument om tystnadsplikt.

Den kommunanställde tilldelas nu en skriftlig varning för oaktsamheten i fjol. I beslutet framgår det att den anställde har informerats om att en upprepning kan leda till en uppsägning av anställningsavtalet .

Dela artikeln