Företag i fokus:

Annons

Nu tas det första spadtaget för Ronnas nya fritidsgård

ac268fcc35cbc386_org

Foto: Telge.

Bårstaskolan i Ronna kommer att omvandlas till en ny fritidsgård. Nu bjuder Telge Fastigheter boende i närområdet och nyfikna att delta vid det första spadtaget.

Beslutat om att bygga en ny fritidsgård fattades år 2020 av kommunen och den 17 januari inleds bygget som förväntas vara klart under våren 2024.

”Tanken är att den nya mötesplatsen ska bli en plats för trygghet och utveckling för barn och unga i Södertälje. Aktivitetshuset ska även kunna användas för övriga kulturaktiviteter, föreningsdriven verksamhet och andra kommunala verksamheter som skolor och kulturskolan.”, skriver Södertälje kommunen i ett pressmeddelande.

I bygget står klar kommer ungdomarna ha tillgång till bland annat en musikstudio och replokaler för unga att utöva sin musik och passion, en dans- och festlokal för unga att socialisera sig, ett LAN-rum för att spela dataspel, ett kreativitetsrum, sk makespace för unga att uttrycka sin kreativitet, odlingsverksamhet, teaterverksamhet, podcast- och filmproduktion och friluftslivsaktiviteter för att uppleva naturen.

Dessutom kommer det finnas föreläsningar om viktiga ämnen som psykisk ohälsa, jämställdhet och inkludering, för att stödja ungdomarnas personliga utveckling.

Den nya fritidsgården som beräknas att så klart våren 2024 är ett viktigt projekt för att erbjuda ungdomar i Ronna, och närområdet, en plats att träffas samt delta i olika aktiviteter för en positiv utveckling.

När första spadtaget tas, tisdagen den 17 januari, kommer bland annat styrelseordförande Lars Greger(MP) från Telge Fastigheter, kommunstyrelsens ordförande Boel Godner(S), kultur- och fritidschef Maria Lindeberg samt distriktschefen Elin Westberg från Skanska att vara närvarande i Ronna.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 13 januari 2023 13:56
Senast uppdaterad: 13 januari 2023 13:56

SENASTE NYTT: Flera anhållna efter skjutningen i Hovsjö

DSC_0048

Foto: Shamash Oyal

Tre personer sköts mitt i ett bostadsområde. Sent på kvällen kunde polisen gripa tre misstänkta gärningsmän som nu har anhållits av åklagare

Polislarmet om skottlossningen i bostadsområdet kom in klockan 18.45 på lördagskvällen. Enligt polisens talesperson meddelades först till Telgenytt att en person hade blivit skjuten, men enligt nya rapporter hade antalet skjutna personer ökat till tre.

Polisen på plats i samband med skjutningen i Hovsjö. Läsarbild

Flera personer gripna.
Enligt ett vittne, som Expressen har talat med, observerades tre personer i svarta kläder, varav en med luvan uppe, som flydde från platsen. De ska, efter skjutningen, ha sprungit i olika riktningar, enligt tidningens uppgifter.

Under kvällen kunde polisen rapportera att man lyckats gripa tre unga män inom ramen för förundersökningen. Samtliga har anhållits av åklagare under natten. 

De skjutna uppges vara i 18-årsåldern samt en ung pojke i 16-årsåldern. Samtliga fördes till sjukhus för vård. Under natten kunde en av de skjutna lämna sjukhuset efter att ha fått vård.

De andra två vårdas fortfarande på sjukhus med oklara skador, rapporterar polisen.

Läs mer: – Skjutningen i Hovsjö

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 10 december 2023 10:24
Senast uppdaterad: 10 december 2023 10:24

DEBATT: Varför ger kyrkans ledning denna specialbehandling?

Tommy

Foto: Tommy Hanna

Det var en otroligt fin ceremoni när den nya biskopen invigdes idag(lördag 9/12), och hela kyrkan lyste av Guds närvaro. Det var en vacker inramning. Men jag måste rikta viss kritik mot ledningen för S:t Jacobs.

Guds hus är öppet för alla, men varför verkar det som om ledningen ger andra specialbehandling?

”De satt oförtjänt på första parkett. De borde sitta längre bak.”

Vi har kommunstyrelsens ordförande, som gång på gång svartmålar alla assyrier/syrianer som kriminella, samt ledarskribenten i LT, som flera gånger har visat sitt rätta ansikte och sin negativa inställning mot kyrkan och dess medlemmar. De satt oförtjänt på första parkett.

Min farfar har varit en trogen besökare av kyrkan sedan han kom till Sverige för nästan 50 år sedan. Idag satt han nästan längst bak, och han förtjänade verkligen en plats längre fram. Inte de andra två, de borde sitta längre bak. Som jag nämnde tidigare, Guds hus är öppet för alla, och alla är välkomna.
Men i folkmun idag sas det: Varför placerar ledningen dessa två personer på första raden som om de vore själva kungen?

Vi som medlemmar kräver ett uppriktigt svar från ledningen.

Medlem K

BILDEXTRA: Här invigs den nya biskopen

Text:

Detta är en debatt/insändare. Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 10 december 2023 05:00
Senast uppdaterad: 10 december 2023 05:08

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Julkassen

I samarbete med St: Afrems ortodoxa kyrka
Utdelningen sker den 21 december i S:t Afrems kyrka på
Klockarvägen 110 från klockan 15:00 till 20:00.

Swisha till 123 314 57 03
eller sätt in på Bankgiro 5324-1451.

Ange ”Julkassen” och givarens/företagets namn på inbetalningen. Sista inbetalningsdag är den 15 december.
Är du i behov av Julkassen? Anmäl dig här redan idag.