Företag i fokus:

Läget inom vården – Södertälje fortfarande i stabsläge

2022_01_Sodertalje-Sjukhus-scaled

Arkivbild.

Fem av sex akutsjukhus i Stockholmsregionen var i stabsläge sedan innan julhelgen. En av dessa är Södertälje sjukhus som har ett ansträngt läge som kvarstår inför trettonhelgen.

Södertälje sjukhus gick upp i stabsläge den 20 december på grund av den ökade belastningen på sjukvården i samband med smittspridning av RS, covid-19 och säsongsinfluensa – men även en hög sjukfrånvaro bland personalen.

De fem akutsjukhusen, Södersjukhuset, Norrtälje sjukhus, Capio S:t Görans sjukhus, Danderyds sjukhus och Södertälje sjukhus har de senaste veckorna varit under stabsläge på grund av det ansträngda läget. Dock har alla, förutom Södertälje sjukhus, nu återgått till normalläge.

Enligt Anna Gerber Ekblom VD Södertälje sjukhus, tvingades sjukhuset till stabsläge i december efter det allvarliga och besvärliga läget inom vården.

– Jag vill uppmana alla att följa de allmänna råden gällande smittspridning. Covid-19 och säsongsinfluensa har liknande symtom och det är viktigt att vi håller avstånd, undviker folksamlingar, stannar hemma vid minsta symtom, använder munskydd där det inte går att hålla avstånd och inte minst – vaccinerar oss, sade Gerber Ekblom, i samband med att sjukhuset gick i stabsläge.

Smittspridningen av de tre virusen RS, Covid och influensa har enligt uppgifter börjat avta och nu har alla återgått till normalläge förutom Södertälje sjukhus.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 13 januari 2023 16:16
Senast uppdaterad: 13 januari 2023 16:16

Milla Sjöstrand rankad som en av Sveriges största talanger

Milla, Foto Michiel Pompert

Milla Sjöstrand
Foto: Michiel Pompert

Milla Sjöstrand, 16, från Södertälje, har klättrat på Aftonbladets årliga ranking av Sveriges största talanger.

Aftonbladets Sportbladet har för tredje året i rad listat Sveriges mest lovande talanger inom olika sporter, och bland de topp 20 återfinns Södertäljes egna racingstjärna, Milla Sjöstrand. Milla, som är Sveriges snabbaste kvinnliga gokartförare, har imponerat stort på motorsportscenen och utses till Sveriges största talanger mellan 15 och 20 år. Hon avancerar från plats 20 förra året till plats 18 i år.

(Annonslänk)

Sjöstrand har deltagit i FIA:s satsningar på kvinnliga förare och tar nu sin karriär utomlands. Under 2024 tävlar hon för MP Motorsports kartingteam Kartstore Benelux i det nederländska mästerskapet.

Nu berättar hon för Aftonbladet om bytet till banracing och målsättningen att köra F1 i framtiden.

– Min målsättning är att utveckla min körning i en internationell miljö med ett bra team. Det är för mig ett nytt team, nytt chassi, ny motortyp, nya däck och nya banor, men jag vill göra bra resultat under säsongen även om det är mycket att lära mig så här i början, säger hon till tidningen.

Hon har dessutom även inlett ett samarbete med Minardi Management, vilket ger henne goda utvecklingsmöjligheter inom formelbilsracing på flera nivåer, inklusive F4, F1 Academy, Formula Regional, F3 och F2.

Milla Sjöstrand under F4-test i Italien i höstas.
Foto: FIA

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 17 maj 2024 17:15
Senast uppdaterad: 17 maj 2024 17:16

Kortköpsproblem hos flera matbutiker

Kort-Babs-terminal-PEXELS

Foto: Pexels

Flera av Axfoods butiker, inklusive Hemköp och Willys, har just nu problem med kortköp. Teknikstrulet påverkar även Snabbgross.

Axfoods dagligvarubutiker, såsom Hemköp och Willys, har drabbats av problem med kortköp. Enligt uppgifter till Telgenytt har även Snabbgross i Södertälje, som också tillhör Axfood, påverkats av tekniska störningar.

Enligt Johanna Eurén, presskontakt på Willys som Aftonbladet varit i kontakt med, handlar det om problem med blipp-funktionen i kortterminalerna. Störningen är tillfällig och påverkar troligtvis butiker i hela landet.

Problemen beror på tekniska problem hos bolagets betaltjänstleverantör.

(Annonslänk)

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 17 maj 2024 13:23
Senast uppdaterad: 17 maj 2024 15:22

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors