Företag i fokus:

Annons

34-åring döms för stölderna på Dollarstore i Nykvarn

B49AD318-6B46-4456-A219-88F08A33FA4A

Foto: Polisen

En man greps misstänkt för två tuggummistölder på Dollarstore i Nykvarn i december före jul. Nu meddelar tingsrätten domen mot en 34-årig man.

Vid 19-tiden den 20 december, greps en man på Dollarstore med en resväska full med tuggummi för fler tusen kronor. Han uppmärksammades av personal efter en identisk stöld veckorna innan.

Vid båda tillfällen fylldes en resväska, som butiken hade till salu, med tuggummin. Samtidigt väntade en andra gärningsman väntade utanför. När resväskan var fylld och förseglad stod den andra personen på utsidan och väntade för att öppna spärrarna. Därefter kunden gärningsmannen ta samma väg ut som han kom in.

Första försöket lyckades, men vid det andra tillfället den 20 december greps en av männen och åtalades för tuggummistölder till ett värda av 13.000 kronor – cirka 6.000 kronor vid första tillfället och 7.000 vid det andra tillfället.

Resväskan fylld med tuggummi av märket Extra. Foto: Polisen.

34-åringen nekade till det han stod åtalad för.

Enligt domen påstod han att det inte var han som fångades på övervakningskameran vid den första stölden, men erkänner det andra tillfället och skyllde på psykiskt förvirring samt att han inte förstod vad han gjorde vid tillfället.

Döms mot sitt nekande.

Nu faller domen mot mannen där tingsrätten finner mannen skyldig för båda tuggummistölderna. Han döms till villkorlig dom under två år samt att han ska betala skadestånd till Dollarstore i Nykvarn.

Den ena öppnar spärrarna, samtidigt som den andra väntar på att ta sig ut med väskan fylld med tuggummi. Foto: Polisen.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 12 januari 2023 10:55
Senast uppdaterad: 12 januari 2023 10:55

Kvinna frisläppt efter misstanke om mord i Västergård

CBFDEE0A-15E7-49AA-B61B-E81E01E3FEA1

Foto: Shamash Oyal

Kvinna som tidigare anhölls misstänkt för mordet på en man i Södertälje har släppts fri efter att obduktionen visade att dödsfallet orsakades av fallskador.

Det var under söndagseftermiddagen som polisen kallades till Västergård. På plats påträffades en avliden 55-årig man med kraftiga skallskador i ett trapphus, och en kvinna greps senare misstänkt för mord. Obduktionen visade dock att mannen avlidit till följd av fallskador, vilket ledde till att åklagaren beslutade att släppa den anhållna kvinnan fri.

Bland annat framkommer uppgifter om att kvinnan kände offret och att inget mordvapen kunde hittas, vilket ytterligare stärker teorin att dödsfallet inte var resultatet av ett brott.

Polisens tekniker på plats efter dödsfallet i Västergård.
Foto: Shamash Oyal

Förundersökningen är dock inte helt avslutad. Polisen väntar fortfarande på kriminalteknikernas fullständiga utlåtande för att kunna fatta ett slutgiltigt beslut om huruvida utredningen ska läggas ned helt och misstankarna mot kvinnan avskrivas.

En kvinna som anhölls misstänkt för att ha mördat en man i Västergård, Södertälje, har släppts fri efter obduktionen visade att mannen dog av fallskador. Kvinnan greps efter att polisen larmats om ett bråk söndag eftermiddag och hittat mannen död i ett trapphus.

Åklagaren beslutade att släppa kvinnan, som var bekant med offret, eftersom det inte fanns bevis för att någon knuff skett. Ingen misstänkt mordvapen hittades, vilket ytterligare förstärkte osäkerheten om brott begåtts.

Förundersökningen fortsätter medan polisen väntar på ytterligare kriminalteknisk analys för att avgöra om utredningen ska läggas ned helt och kvinnans misstankar avskrivas.

(Annonslänk)

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 21 februari 2024 18:00
Senast uppdaterad: 21 februari 2024 17:03

Här skrapar Södertäljebon Flour en halv miljon kronor

IMG_9017

Skärmdump TV4

Onsdagsmorgonen blev en uppfriskande sådan när Södertäljebon Flour lyckades skrapa fram en halv miljon i TV4:s Nyhetsmorgon. – För vinsten vill jag resa till mitt favoritresmål Italien. Antingen Rom, Milano eller Venedig, självklart vill jag ta med mig Gbraiel, säger hon.

Flour från Södertälje fick sin tur i strålkastarljuset som dagens Trisskrapare i TV4 Nyhetsmorgon, där hon skrapade fram en vinst på 500 000 kronor.

Det var i slutet av oktober som Flour fick en överraskning när hon via en onlinelott skrapade fram tre TV-symboler, vilket ledde henne till TV-studion och TV4:s offentliga dragning.

– Jag trodde först inte att jag såg rätt, så jag ringde Gbraiel som kunde intyga att det stämde, berättade Flour.

(Annonslänk)

Med systersonen hejande från sidlinjen fylldes studion med jubel när den efterlängtade vinstsumman avslöjades. En vinst som hon planerar att använda till en längtad resa till Italien tillsammans med sin systerson Gbraiel.

– Vilken fantastisk morgon och vinst, stort grattis! Nu hoppas jag Flour och Gbraiel får en underbar resa till Italien. Flour är årets sjätte vinnare från Stockholms län som skrapat Triss i TV4 Nyhetsmorgon, säger Filippa Jartén, vinnarkommunikatör på Svenska Spel Tur.

Södertäljebon Flour
Foto: Svenska spel

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 21 februari 2024 16:04
Senast uppdaterad: 21 februari 2024 16:04

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors