Företag i fokus:

Utses till chef och medlem av Scanias verkställande ledning

Scania pressbild

Foto: Scania

Verkställande direktören för Scania i Danmark, Marcus Holm, rekryteras till Södertälje. Han utsågs nyligen till chef för produktion & logistik och medlem av Scanias verkställande ledning och tillträder tjänsten efter månadsskiftet.

– Jag ser fram emot mitt nya uppdrag. Vi har ett bra team inom produktion och logistik och vi är på en spännande resa där vi både har en del utmaningar men också stora möjligheter framför oss, säger Marcus Holm.

Marcus Holm, född år 1971, har en civilingenjörsexamen i maskinteknik från Chalmers Universitet i Göteborg och gjort sig en karriär på Scania. Han har sedan han började år 1994 har flera olika ledande roller inom koncernen. Bland annat har han haft tjänsten inom forskning och utveckling och kommersiell verksamhet, platschef för hyttproduktionen i Oskarshamn och för chassi- and hyttproduktion i Sáo Paolo, Brasilien. Nuvarande position, som verkställande direktör för Scania Danmark, har han haft sedan år 2017.

Scania rekryterar till Södertälje från egna koncernen.

Nu vill Scania stärka produktion- och logistikverksamheten för att uppnå ökad effektivitet i samband med att integrationen inom TRATON GROUP accelererar.

– Marcus har bra förståelse för vår verksamhet och hela vårt flöde, och har även framgångsrikt drivit komplexa projekt. Med sin breda erfarenhet från produktion, utveckling och vår kommersiella verksamhet är han rätt person för den här uppgiften, säger Christian Levin, VD och koncernchef för Scania och Traton Group.

Marcus Holm tillträder den nya tjänsten 1 februari 2023.

Text:

Helen Shabo

Dela via:

Shares
Publicerad: 10 januari 2023 05:00
Senast uppdaterad: 10 januari 2023 00:08

Södertäljebon skrapade fram 100 000 på Triss

Gun

Södertäljebor Gunilla
Foto: Svenska Spel

Gunilla från Södertälje skrapade fram 100 000 kronor på Triss i TV4:s Nyhetsmorgon. Nu ser hon fram emot att bjuda familjen på drömresan.

Under söndagens avsnitt av TV4 Nyhetsmorgon blev Gunilla från Södertälje 100 000 kronor rikare efter att ha skrapat Triss.

Det lyckosamma ögonblicket kom när hon och hennes sambo Jaime deltog i programmet och skrapade fram storvinsten. Vinstpengarna har de bestämt ska användas till en välbehövlig familjesemester i Marbella.

– Jag ska ta med min syster och sambo på en resa till Marbella. Där kommer vi sola, bada, shoppa och leva livet, berättar Gunilla.

(Annonslänk)

Gunillas tur började en vanlig dag i november när hon på väg hem från jobbet köpte den vinnande Trisslotten på Pressbyrån vid Södra Station i Södertälje.

– Jag satt på pendeltåget på väg hem när jag skrapade Trisslotten. När jag såg tre tv-symboler ville jag bara ställa mig upp och skrika ut i glädje men jag fick hålla tillbaka, berättar Gunilla skrattandes.

Daniel Arnkvist, kommunikatör för Svenska Spel Tur, var på plats under sändningen för att gratulera det glada paret till vinsten. Gunillas och Jaimes framgångsrika tv-skrap blev inte bara en ekonomisk vinst utan även biljetten till en oförglömlig familjeresa.

– Det blev ett otroligt härligt avslut på helgen. Gunilla är den andra personen från Södertälje som skrapat Triss i tv 2024, stort grattis, säger Daniel Arnkvist.

Gunilla skrapade fram 100 000 kronor i söndagens avsnitt av TV4 Nyhetsmorgon.
Foto: Svenska Spel

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 14 april 2024 14:00
Senast uppdaterad: 14 april 2024 14:00

Mordförsök i Södertälje – En person förd till sjukhus

Ambulans

Arkivbild.

En man påträffades skadad under natten och fördes till sjukhus för vård. Nu jagar polisen en person som misstänks för mordförsök.

I Södertälje hamn skadades en man svårt med ett vasst föremål under natten mot söndagen. Polis och ambulans larmades till platsen strax efter klockan 02:00, där de påträffade mannen utomhus med flera stickskador.

(Annonslänk)

Trots skadorna var mannen vaken och kunde kommunicera; han fördes omedelbart till sjukhus för vård.

Polisen har inlett en förundersökning och behandlar händelsen som ett försök till mord. Initiala utredningsåtgärder tyder på att utredningsläget är gott, även om ingen än så länge har gripits i samband med händelsen.

På Söndagsförmiddagen var fortfarande ingen misstänkt person gripen.

– Skadorna var inte livshotande, men vi har ingen gripen gripen ännu säger polisens presstalesperson till Telgenytt.

Polisen fortsätter att undersöka brottsplatsen och söka vittnesuppgifter för att klarlägga omständigheterna kring mordförsöket.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 14 april 2024 11:13
Senast uppdaterad: 14 april 2024 11:13

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors