Företag i fokus:

Polisinsats efter väpnat rån i Södertälje

polishelikopter

Arkivbild

Under tisdagskvällen pågick en stor polisinsats i Södertälje efter att en person utsatts för ett väpnat rån.

Vid 20-tiden på tisdagskvällen larmades polisen till Rosenlund i Södertälje efter att två gärningsmän med dragna vapen hotat till sig en bil.

Enligt polisen ska gärningsmännen därefter lämnat platsen och just nu arbetar polisen fortfarande på plats och samtalar med drabbade för att få mer information i ärendet.

– En person har ringt och sagt att han har blivit rånad, två gärningsmän ska tillgripit en bil. Gärningsmännen ska ha använt vapen i samband med rånet, säger polisens presstalesperson, Mats Eriksson till Telgenytt.

Även en polishelikopter deltar i sökinsatsen. I nuläget finns det inga uppgifter om att någon är gripen och ingen ska ha skadats i samband med rånet.

Vid 22-tiden meddelade Mats Eriksson att polisen har slutat leta och att ingen är gripen.

-Vi har avslutat aktiv spaning och återgå till allmän spaning. Fordonet har inte anträffats än, säger Mats Eriksson.

Vad för bil det gäller vill polisen i nuläget inte kommentera. Polisen har inlett en förundersökning rubricerat rån.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 10 januari 2023 19:52
Senast uppdaterad: 10 januari 2023 21:08

Här är det vinnande namnet för nya fritidsgården i Ronna

34804401-2A54-46AE-81ED-E6B749B4928B

Illustration: Södertälje kommun

Hösten 2023 startade Södertälje kommun en tävling för att namnge den nya fritidsgården i Ronna. Efter ett överväldigande gensvar är det nu klart att det vinnande namnförslaget kommer från 16-åriga Sharbel Bachir.

(Annonslänk)

Den nya fritidsgården kommer att sträcka sig över 1100 kvadratmeter och syftar till att erbjuda en plats för trygghet och utveckling för barn och unga i Södertälje. Från början har barn och unga aktivt deltagit genom att bidra med idéer och önskemål för hur huset ska kunna användas. Under hösten presenterades en tävling för att namnge fritidsgården, och Södertälje kommun mottog över 50 namnförslag från barn och unga i området.

Nu har namntävlingen nått sitt slut och det vinnande förslaget är ”Mosaik”, som valdes ut och presenterades av 16-åriga Sharbel Bachir.

– Jag kom på namnet när jag satt hemma med min syster. Mosaik står för mångkultur, sade Sharbel Bachir.

Som belöning fick 16-åringen tilldelat Södertäljekortet värt 2000 kronor av fritidsledaren Nebil Aktas på Rösberga fritidsgård tidigare föregående vecka.

Fritidsledaren Nebil Aktas delar och 16-åringen Sharbel Bachir.
Foto: Södertälje kommun

Maria Lindeberg, Kultur- och fritidschef på Södertälje kommun, förklarar att namnet ”Mosaik” väl speglar besökarnas mångfaldiga bakgrunder samt de olika delarna av verksamheten. Enligt henne förmedlar namnet också det harmoniska samarbetet mellan kommunal verksamhet och olika aspekter av föreningslivet.

– Sharbels namnförslag och hans motivering till varför han vill att det nya Allaktivitetshuset i Ronna ska heta Mosaik är väldigt bra på flera sätt. Vi i Södertälje kommun ser också det mångkulturella som en viktig aspekt av den verksamhet som kommer bedrivas där. Dessutom kommer verksamheten ha många olika infallsvinklar. Den blir vackrare just för att den består av många delar som är olika varandra, i stället för helt lika. Precis som mosaik, säger hon

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 5 mars 2024 05:00
Senast uppdaterad: 4 mars 2024 23:01

MINGELBILDER v.9 – Se vilka som var ute i helgen

DSC_0015

Foto: Shamash Oyal

Se även – Mingelbilder V.8

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 4 mars 2024 22:19
Senast uppdaterad: 4 mars 2024 22:20

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors