Företag i fokus:

Annons

Anrik italiensk restaurang öppnar nytt i Södertälje

IMG_7910 3

Foto: Alexander Isa.

För den som befinner sig på Gotland under sommarhalvåret är anrika restaurangen La Fontana ett givet alternativ att besöka. Nu öppnar den italienska restaurangen i Mira Mars gamla lokaler vid Marenplan.

– Det ska blir härligt att äntligen kunna öppna dörren, vi har slitit väldigt hårt för det här, säger ägaren George Yaacoub, som öppnar La Fontanas andra enhet i Sverige.

Turist eller gotlänning, La Fontana har varit Visbys kärleksnäste i flera decennier och ett givet besök när man befinner sig i medeltidsstaden på Gotland. Självaste namnet är inspirerat av världskända fontänen Fontana di Trevi i centrala Rom som stod klart tidigt på 1700-talet.

La Fontana har gjort sig ett känt namn som associeras med en härlig miljö och fantastik god mat. Från smakrika pastarätter, hemlagad ravioli till plankstek utöver det vanliga.

Ägare, George Yaacoub från Örebro, har ett långt CV med egna restaurangverksamheter i över 30 år. Sedan 12 år tillbaka bor han i Södertälje, men har kvar en restaurang i hemstaden Örebro som han håller kärt. De senaste åren riktades hans fokus mot hans andra restaurangverksamhet vid Vasaparken i Stockholm, men som han nyligen sålde av.

Ägaren George Yaacoub. Foto: Alexander Isa.

Kort därefter fick han möjligheten att investera i Södertälje, en möjligt han tog tillvara på. Då fattade han beslutet att kontakta La Fontanas ägare för ett samarbete, som för övrigt en god vän till honom sedan många år tillbaka.

– Åker jag till Gotland så gör jag alltid ett stopp på La Fontana i Visby. Jag älskar miljön, maten och deras italienska koncept. Så jag frågade ägaren om jag kunde öppna deras andra enhet i Södertälje, vilket gick bra, säger George Yaacoub.

Ett välkommet förslag.

Fehmi Varli, som är restaurangchef på La Fontana samt logivärd för rumsuthyrning i Visby, berättar för Telgenytt att förfrågan från George Yaacoub kom rätt i tiden.

– Det har funnits en efterfrågan, både från företagare som vill samarbeta med oss, men även gäster som önskar att kunna besöka oss på fastlandet. Så ja, vi har under en lång period diskuterat om att starta flera enheter, säger Fehmi Varli till Telgenytt.

Men ett komplett franchisekoncept blir det inte riktigt än.

Fehmi Varli på plats för att hjälpa till med sista bitarna inför premiären på fredag.

– Vårt mål är att ha en franchisekedja, men Rom byggdes inte på en dag. Just nu har George vårt godkännande att använda namnet La Fontana och fått tillgång till våra kontakter. Min uppgift här i Södertälje är att kvalitetssäkra, gå igenom våra arbetsmetoder och se till att allt ser bra ut. Oavsett om du besöker oss i Södertälje eller Visby så ska hela upplevelsen vara lika bra, säger Varli.

Restaurangen på Gotland öppnade för snart 30 år sedan där menyn består till en stor del av det italienska köket, men med tydliga inslag av svenska råvaror. Ett koncept som ägaren Yaacoub starkt tror på.

– Det behövs ett större utbud av restauranger i Södertälje och framför allt ett centralt lunchställe. Utbudet är oerhört litet idag och jag tror definitivt att Södertäljeborna kommer uppskatta vår etablering, säger ägaren till Telgenytt.

Så ni kommer att öppna tidigt om dagarna?

– Ja, vi kommer att erbjuda lunch på vardagar därefter gäller huvudmenyn. Sedan har vi tillstånd till klockan 01:00 helgfria dagar och till 02:00 på helger och kommer satsa hårt för att skapa en härligt miljö sent om kvällarna, med goda drinkar och fina italienska viner. Precis om La Fontana på Gotland.

Ni har premiär nu på fredag, den 13 januari. Hur går tankarna?

– För mig personligen känns det här underbart. Jag har alltid älskat Södertälje, det var en av anledningarna att jag flyttade hit för 12 år sedan. Jag har under en lång period drömt om att öppna i här staden och nu när vi äntligen är där känns det helt fantastisk, avslutar George Yaacoub.

La Fontana Södertälje i Mira Mars tidigare lokaler. Foto: Alexander Isa

Foto: Alexander Isa.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 10 januari 2023 18:00
Senast uppdaterad: 12 januari 2023 10:14

Ahrén stekhet när NIF vann efter förlängning

Lucas

#23 Hampus Ahrén klev fram och gjorde 3 mål mot Mullsjö. Foto: Roland Osbeck

Nykvarn tog sin första seger på bortaplan i SSL och klättrar därmed återigen upp på säker mark i tabellen.

Det blev tuff tillställning mot tabellfemman Mullsjö som inför matchen kom med en bra känsla efter att ha besegrat Pixbo i Nyhemshallen. Samma hall som är känt för att ha en aktiv publik och gör det mentalt svårt för alla lag som gästar Mullsjö.

Hemmapubliken fick däremot vänta med att klappa i gång sitt lag efter att Hampus Ahrén som på eget bevåg såg till att ge Nykvarn ledningen efter knappa två minuter spel. Ett läge som såg ut att inte bli någonting av men Ahrén lyckades snurra bort sin försvarar och sätta bollen högt upp i nättaket bakom en chanslös Jonathan Larrson. 

Ahrén ser möjligheter som ingen annan gör och visar match efter match varför han ska spela i det svenska landslaget. Foto: RG Foto-Media

Mullsjö som inför matchen hade ett par spelare borta pga. skador och bara timmen innan match så fick även backen Simon Möller kasta in handduken. Det skulle däremot inte visa sig påverka hemmalaget som hade en tydlig gameplan – att låta Nykvarn ta första steget. Nykvarns man-man försvar var absolut något som Mullsjö hade problem med att hantera i uppställt spel. Därmed så fick hemmalaget kliva ner djupare på egen planhalva och låta Nykvarn sätta press för att försöka spela sig loss pressen och skapa lägen. Hemmapubliken fick vid ett par tillfällen nästan jubla för en kvittering men där Lucas Orrmo stod i vägen. Det farligaste läget i den första perioden hade Anton Hedin som träffade målramen. 

Gästerna Nykvarn såg inte ut att påverkas av atmosfären eller den långa bussresan som efter ledningsmålet hade kontroll på den större delen av perioden. Det fanns även chans till fler mål men där Mullsjöförsvaret kunde rädda upp ett par situationer. 

I början av den andra perioden var det Nykvarn som satt i förarsätet och var spelade smart för att inte bjuda Mullsjö på några chanser. Det skulle dock kosta ledningen när Mullsjö kvitterar matchen efter att Nykvarn tappat boll på mittplan och där Hampus Morelius kunde sätta 1–1. Inte nog med att Mullsjö kvitterade så fastnar Niklas Ohlströms klubba på en Mullsjöspelare som faller ner och handen från domaren åker högt upp som signalerar för utvisning. Något som får hela bänken från gästerna att ställa sig upp och protestera. 

Mullsjö utnyttjar läget och kaptenen Sebastian Palmqvist kunde ge sitt Mullsjö ledningen för första gången i matchen. 

Lucas Orrmo målvaktsspel skapar en trygghet i truppen. Foto: RG Foto-Media

Med ett par minuter kvar av den andra perioden såg Nykvarn till att kvittera efter en omställning där Daniel Johansson hittar en fri Hampus Ahrén som trycker dit kvitteringen. 

Den tredje perioden skulle bli en nagelbitare.
Mullsjö återtog ledningen efter att Joel Ingesson väljer att gå på avslut som letar sig förbi bakom en skymd Orrmo i målet. Hemmalaget såg starkare ut ju längre matchen gick samtidigt som Nykvarn såg ut att återigen ha det svårt att få in bollen. Mullsjö såg ut att komma till ett farligt läge när Joel Ingesson tar sig förbi Daniel Johansson men hålls fast i samma läge vilket resulterar i ett powerplay för hemmalaget.  Återigen utnyttjar man sitt power play och efter en tilltrasslad situationen framför mål så trillar bollen ner framför Pelle Terenius som utökar ledningen till 4–2. 

Återigen får NIF jaga och denna gång såg det svårare ut med två mål upp. Något som Nykvarn har saknat lite av under säsongen är lite tur vilket behövdes i ett läge där målchanserna inte ville ge resultat. Kaptenen Karljohan Ahlroth testar skott som verkar ta på en försvarare i Mullsjö som ställer Jonathan Larsson i målet. Mullsjö kommer till ett par avslut till men Lucas Orrmo ser till att hålla Nykvarn kvar i matchen. Efter en timeout och spel med en man mer så trycker Nykvarn dit kvitteringen och det är ingen mindre än Hampus Ahrén som gör sitt tredje mål i matchen. 
Matchen slutade lika efter fulltid och förlängning väntade.

Lucas Rigogiannis med avgörandet i förlängningen vilket skickar Nykvarn upp 2 placeringar i tabellen. Foto: Roland Osbeck

Det hann knappt gå en minut innan Markus Jonsson hittar Lucas Rigogiannis som siktar in sig och sätter den bakom Larssons första kryss. Vilt jubel utbrast i Nyhemshallen och Nykvarn kunde därmed ta sin andra raka seger. 

Såhär summerar tränaren Nicklas Hedstål matchen:

”Taktiskt mycket väl genomförd match där vi får deras 1:a femma som varit seriens bästa att spela 1-1 i spel 5-5 vilket är mycket bra gjort. Helt jämn match där vi investerar mycket hårt jobb och till slut kan ta hem 2 fina poäng. 2 raka segern i SSL och Nykvarns första seger på bortaplan i SSL ger oss råg i ryggen inför söndagens viktiga match mot Hagunda hemma. ”

Nykvarns andra raka seger innebär att man klättrar 2 placeringar i tabellen och är därmed uppe på säker mark igen.

Nästa match för Nykvarn är mot Hagunda som befinner sig sist i tabellen. Matchen spelas den 17 december, 17:00 i Furuborghallen. 

Tryck på bilden för att anmäl er till julkassen


Text:

Henrik Ojeda

Dela via:

Shares
Publicerad: 10 december 2023 22:02
Senast uppdaterad: 10 december 2023 22:02

SSK J20 missade topp tio med minsta möjliga marginal

DSC_0019_1

Deppigt i J20 som snubblade på målsnöret Bild: Daniel Hansson

SSK J20 spelade idag en direkt avgörande match om att ta sig vidare till topp 10 serien. Man mötte Frölunda på bortaplan och förlorade med uddamålet.

Det skiljde en poäng mellan lagen när de skulle mötas i sista omgången av J20 – Nationell södra. Det hade räckt med 2 poäng för SSK då man innan matchen hade bättre målskillnad än Göteborgslaget. SSK ledde med 2-1 efter första perioden. Hemmalaget kvitterade med endast 40 sekunder av andra perioden.

2-2 stod sig tills det var 7 minuter kvar av tredje perioden då Frölunda kunde ta ledningen med 3-2, ett mål ytterligare för SSK hade givit laget en chans att ta en extra poäng i förlängningen som hade räckt till spel i topp 10.

Men 3-2 blev slutresultatet efter tre perioder och SSK missar därmed avancemang. Surt då SSK J20 legat över strecket som innebär att vara bland de fem första lagen i stort sätt hela serien. Nu missade man alltså den chansen med minsta möjliga marginal i sista omgången.

Laget får nu ladda om för spel i forsättningsserien där man får möta övriga lagen i södra som missade topp fem plus de lag som missade topp 5 i norra serien.

Text:

Daniel Hansson

Dela via:

Shares
Publicerad: 10 december 2023 19:22
Senast uppdaterad: 10 december 2023 19:24

Annons

Wallesvitvaror

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Julkassen

I samarbete med St: Afrems ortodoxa kyrka
Utdelningen sker den 21 december i S:t Afrems kyrka på
Klockarvägen 110 från klockan 15:00 till 20:00.

Swisha till 123 314 57 03
eller sätt in på Bankgiro 5324-1451.

Ange ”Julkassen” och givarens/företagets namn på inbetalningen. Sista inbetalningsdag är den 15 december.
Är du i behov av Julkassen? Anmäl dig här redan idag.