Företag i fokus:

Södertäljeprofilen invald i svensk hockeys Hall of Fame

asa-elfving-PRESSBILD

Pressbild: Södertälje Sjukhus.

Svenska Ishockeyförbundet hyllar en av damhockeyns stora pionjärer. Legendaren, överläkaren och Södertäljeprofilen Åsa Elfving väljs in i svensk ishockeys Hockey Hall of Fame.

”Det är med stor glädje som Svenska Ishockeyförbundet väljer in legendaren Åsa Elfving i svensk ishockeys Hockey Hall of Fame.”, skriver förbundet om Södertäljebon och den tidigare OS-spelaren i ett pressmeddelande.

Under 90-talet var Elfving en av landets främsta hockeyspelare och var med när damishockeyn utvecklades i rasande fart i Sverige.

Under nio års tid representerade hon Svenska damlandslaget som spelare, som lagläkare under elva säsonger, Team Manager under två säsonger, samt ledamot i Svenska Ishockeyförbundets styrelse under fyra år. Totalt hann hon spela hela 83 landskamper för tre kronor och gjorde fjorton mål.

Mellan 2009 och 2018 var hon dessutom tränare i SSK:s ungdomsverksamhet. Idag är Elfving överläkare och verksamhetschef Vo Kirurgi-Ortopedi-Urologi på Södertälje sjukhus och ledamot i SSKs styrelse.

Föregående vecka, den 29 december 2022, blev Elfving invald som nummer 130 i Hockey Hall of Fame. Hon hyllas idag i samband med Sveriges premiärmatch mot USA i U18-Damlandslagets VM-turnering i Östersund Arena.

”Känner mig så hedrad! Jag har fått uppleva så mycket inom ishockeyn som spelare, tränare, ledamot i styrelser och kommittéer, läkare och inte minst som mamma till två hockeyspelande söner. När jag började spela ishockey fans inte ens seriespel för damer och inte mycket att drömma om. Det har varit fantastiskt att få vara en del av damishockeyns utveckling och se hur den fortsätter att växa i Sverige. Hockey är en verkligen ett sport för alla.”, skriver Åsa Elfving i ett inlägg på Facebook.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 8 januari 2023 05:00
Senast uppdaterad: 8 januari 2023 00:26

Här är det vinnande namnet för nya fritidsgården i Ronna

34804401-2A54-46AE-81ED-E6B749B4928B

Illustration: Södertälje kommun

Hösten 2023 startade Södertälje kommun en tävling för att namnge den nya fritidsgården i Ronna. Efter ett överväldigande gensvar är det nu klart att det vinnande namnförslaget kommer från 16-åriga Sharbel Bachir.

(Annonslänk)

Den nya fritidsgården kommer att sträcka sig över 1100 kvadratmeter och syftar till att erbjuda en plats för trygghet och utveckling för barn och unga i Södertälje. Från början har barn och unga aktivt deltagit genom att bidra med idéer och önskemål för hur huset ska kunna användas. Under hösten presenterades en tävling för att namnge fritidsgården, och Södertälje kommun mottog över 50 namnförslag från barn och unga i området.

Nu har namntävlingen nått sitt slut och det vinnande förslaget är ”Mosaik”, som valdes ut och presenterades av 16-åriga Sharbel Bachir.

– Jag kom på namnet när jag satt hemma med min syster. Mosaik står för mångkultur, sade Sharbel Bachir.

Som belöning fick 16-åringen tilldelat Södertäljekortet värt 2000 kronor av fritidsledaren Nebil Aktas på Rösberga fritidsgård tidigare föregående vecka.

Fritidsledaren Nebil Aktas delar och 16-åringen Sharbel Bachir.
Foto: Södertälje kommun

Maria Lindeberg, Kultur- och fritidschef på Södertälje kommun, förklarar att namnet ”Mosaik” väl speglar besökarnas mångfaldiga bakgrunder samt de olika delarna av verksamheten. Enligt henne förmedlar namnet också det harmoniska samarbetet mellan kommunal verksamhet och olika aspekter av föreningslivet.

– Sharbels namnförslag och hans motivering till varför han vill att det nya Allaktivitetshuset i Ronna ska heta Mosaik är väldigt bra på flera sätt. Vi i Södertälje kommun ser också det mångkulturella som en viktig aspekt av den verksamhet som kommer bedrivas där. Dessutom kommer verksamheten ha många olika infallsvinklar. Den blir vackrare just för att den består av många delar som är olika varandra, i stället för helt lika. Precis som mosaik, säger hon

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 5 mars 2024 05:00
Senast uppdaterad: 4 mars 2024 23:01

MINGELBILDER v.9 – Se vilka som var ute i helgen

DSC_0015

Foto: Shamash Oyal

Se även – Mingelbilder V.8

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 4 mars 2024 22:19
Senast uppdaterad: 4 mars 2024 22:20

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors