Företag i fokus:

En bäver släckte stora delar av Södertälje

Träd

Foto: Telge.

På onsdagskvällen drabbades tusentals hushåll av strömavbrott i Södertälje. Man misstänkte snöovädret som en grund, men dagen därpå fann Telge den verkliga orsaken – en bäver.

Strax efter klockan 19:00 på onsdagskvällen drabbades över 7000 hushåll runt om i Södertälje av ett plötsligt strömavbrott.

I samband med händelsen försökte kunder kontakta det kommunala bolaget för svar, men utan vidare framgång. Strömmen kom tillbaka drygt en timme senare, men det skulle dröja till nästa dag innan orsaken blev känd.

Enligt det kommunala bolaget Telge slogs strömmen ut av att en bäver hade gnagt på ett träd, vilket resulterade i att det föll ner över ledningarna mellan Lövsta och Mölnbo. På bilder från platsen kan man se hur bävern fällde flera träd i området. Ett av dessa föll olyckligtvis över ledningarna.

Samma dag som upptäckten gjordes kunde det kommunala bolaget Telge åtgärda problemet och frigöra ledningarna från det fällda trädet.

Foto: Telge

Foto: Telge

Foto: Telge

Foto: Telge

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 7 januari 2023 05:30
Senast uppdaterad: 21 maj 2023 20:05

Bil voltade och hamnade på taket i Södertälje Syd

IMG_6072

Foto: Shamash Oyal

Under lördagskvällen vid 22:30, som en singelolycka i Södertälje Syd rapporterades, då en bil voltade och hamnade på taket med en passagerare inne i fordonet.

Räddningstjänst, ambulans och polis, var på plats för att hantera situationen. Polisen genomförde en utredning för att fastställa orsaken till olyckan och undersöka de exakta omständigheterna.

Enligt uppgifter ska personen som färdades i bilen ha kunnat lämna fordonet. Personen misstänks för vårdslöshet i trafik.

-Det var en bil som voltade och hamnade på taket. En anmälan om vårdslöshet i trafik har rapporterats, säger polisens presstalesperson till Telgenytt.

Skadeläget för den inblandade är oklart.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 21 april 2024 02:43
Senast uppdaterad: 21 april 2024 02:43

INSÄNDARE: Noll respekt för en ren stad

RAW

Foto: Rawpixel/CC0 1

”Vad är det för fel på besökarna till stadskärnan?”, skriver insändaren.

Igår var det städning av flera gator i Södertälje. Kaplansgatan sopades från grus, fimpar samt alla möjliga sopor tidigt på förmiddagen. Det blev fint.

Endast några timmar senare är det en person från en parkerad bil som rätt ut på trottoaren kastar resterna från en hamburgerrestaurang, papper, muggar osv. Nu idag, fredag, har fimparna tillsammans med övriga sopor börjat samlas igen.

Vad är det för fel på besökarna till stadskärnan, är de flesta höga på flugsvamp eller tar dom fel på Lerhaga och Södertälje Centrum?

Jag som bor på soptippen

Text:

Detta är en debatt/insändare. Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 20 april 2024 21:00
Senast uppdaterad: 20 april 2024 17:30

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors