Företag i fokus:

34-åring häktad för stöld på Dollarstore i Nykvarn

321988428_680404180134699_8363578431441547253_n

Foto: Polisen.

En man, född 1988, sitter just nu häktad misstänkt för två stölder på Dollarstore i Nykvarn. Tillsammans med en annan stal han en resväska fylld med tuggummi för tusentals kronor.

Enligt häktningsframställans inträffade stölden vid 19-tiden den 20 december föregående vecka, men redan veckorna innan hade männen varit på plats och genomfört likande stöld.

Väl inne på Dollarstore tog en av männen en stor resväska som butiken hade till salu och därefter fyllde den med tuggummin. Samtidigt väntade den andra gärningsmannen utanför.

När resväskan var fylld och förseglad stod den andra personen på utsidan och väntade för att öppna spärrarna. Därefter kunden gärningsmannen ta samma väg ut som han kom in.

Den ena öppnar spärrarna, samtidigt som den andra väntar på att ta sig ut med väskan fylld med tuggummi. Foto: Polisen.

Första försöket lyckades, men inte den andra.

Den andra gången var det en uppmärksammad personal som kände igen tjuven och larmade omgående polisen.

Polisen ryckte snabbt ut till platsen och kunde gripa 34-åringen på bar gärning. Den andra som stod utanför i väntan på att öppna spärrarna uppmärksammade polisens ankomst och hann lämna platsen.

Nu har åtal väckts mot 34-årigen som är misstänkt för två stölder till ett värde av 13.000 kronor. Cirka 6.000 kronor vid första tillfället och cirka 7.000 vid tillfället den 20 december.

Resväskan fylld med tuggummi av märket Extra. Foto: Polisen.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 30 december 2022 05:00
Senast uppdaterad: 30 december 2022 01:25

Larm om brand på persontåg i Järna

Olycka

Arkivbild

Rökutveckling på tåg – stor räddningsinsats på plats efter larm om brand på tåg.

(Annonslänk)

På söndagseftermiddagen klockan 15:27 larmades SOS Alarm om en brand på ett persontåg i närheten av Järna pendeltågstation. Flera räddningsenheter ryckte ut för att hantera situationen.

De första rapporterna indikerade att branden härjade på järnvägen ovan jord, och ett persontåg fanns på platsen. Initialt var det oklart om branden var på tåget eller i järnvägsområdet. Senare bekräftades att det förekom rökutveckling från persontåget.

Enligt polisens uppgifter befann sig endast lokföraren på tåget vid tillfället, och inga skador har rapporterats. Incidenten inträffade cirka 100 meter från Järna pendeltågstation.

Räddningstjänsten arbetade snabbt för att få kontroll över situationen och undersöker nu brandorsaken. Ytterligare detaljer om händelseförloppet kommer att klargöras under utredningens gång.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 19 maj 2024 16:45
Senast uppdaterad: 19 maj 2024 16:45

INSÄNDARE: Sverige måste ta hand om sina pengar i Ukraina

Z

Ukrainas president, Volodymyr Zelenskyj
Foto: Peter Mydske/Stortinget

”Utrikesminister Ann Linde (S) sa att Sverige inte kommer att kalla hem någon personal från ambassaden i Kiev. Alla vet vad som hände sen.”, skriver skribenten.

Nyligen rapporterade WSJ att stora amerikanska långivare som Pimco och Blackrock vilka gick med på tvåårig paus för räntor och amorteringar för Ukraina efter krigets utbrott trycker nu på för att få Kiev betala ränta igen.

Under två år av krig fick Ukraina miljontals dollar från Sverige. Vi får inte glömma att dessa pengar är svenska och det är bra tid nu att fundera på det. Amerikanska långivare har förmodligen klassificerad information. Vilken motiverade de att påskynda med att få tillbaka sina pengar från Ukraina. Vi borde verkligen följa deras exempel.

Det var just USA som var de första att kalla hem sina diplomater från ambassaden i Ukraina år 2022. Medan europeiska länder avvakade. Sveriges tidigare utrikesminister Ann Linde (S) sa att Sverige inte kommer att kalla hem någon personal från ambassaden i Kiev. Alla vet vad som hände sen.

Både Sverige och Europa måste dra lärodomar från 2022 och reagera snabbare. Ju snabbare desto bättre.

Åke Nyman,
Oberoende ekonom

Text:

Detta är en debatt/insändare. Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 19 maj 2024 08:30
Senast uppdaterad: 19 maj 2024 12:27

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors