Företag i fokus:

Näringslivsavdelningen delar ut nytt pris – Årets kringelställe

dish-food-produce-vegetable-pumpkin-delicious-485823-pxhere.com

Pixnio

Näringslivsavdelningen arbetar ständigt med att stärka Södertälje som besöksdestination. Nu delar de ut ett nytt pris som ska bidra till öka attraktionen till kommunen.

Från och med 2023 delas det ut ett nytt pris – Södertäljekringlan, men redan nu kan du skicka in ditt bidrag. Syftet med priset är att lyfta fram och uppmärksamma de många fina platser som finns i Södertälje och därmed öka attraktionen till kommunen. Detta genom att låta allmänheten nominera sina så kallade kringelställen.

– Vi delar ut priset för att premiera en plats eller en entreprenör med en verksamhet som är uppskattad och som lockar besökare, såväl medborgare som externa besökare, Jonas Karlsson, näringslivschef Södertälje kommun i ett pressmeddelande.

Passa på att nominera ditt kringelställe.

Nomineringen är öppen fram till den 9 januari och därefter är det öppet för alla att vara med och rösta fram vinnaren. Det ”Kringelställe” som fått flest röster presenteras under Södertäljegalan och Södertälje Företagardag, som är en del av Science Week 2023.

– Att vi kallar priset Årets kringelställe beror på att Södertäljekringlan är en stark symbol för kommunen, säger Jonas Karlsson.

Vilket är ditt smultronställe i Södertälje? Nominera genom ett webbformulär här.

Det är fritt för alla att nominera kandidater, men följande kriterier måste uppfyllas:

  • En plats eller en entreprenör med en verksamhet som stärker Södertälje kommuns varumärke
  • Lockar externa besökare och medborgare
  • Bidrar till att marknadsföra kommunen som en attraktiv plats att besöka

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 december 2022 13:56
Senast uppdaterad: 28 december 2022 14:01

Södertäljes stora padelhall begär konkurs

Padel

Södertälje padel vid Södertälje Hamn.
Foto: Maps/Pexels

Södertälje Padel, en gång en av Sveriges största padelhallar som öppnade 2019, står nu inför osäker framtid efter att ha begärt konkurs den 15 april.

(Annonslänk)

När Södertälje Padel först öppnade sina dörrar i Södertälje hamn 2019, var det en av de största padelanläggningarna i Sverige. Med kapacitet att välkomna närmare 40 spelare samtidigt, markerade hallen starten på en padelboom. Under pandemin ökade antalet padelbanor markant, en trend som stöddes av uppgifter från Svenska Padelförbundet, som noterade en fördubbling av banor landet runt.

Trots denna initiala framgång har intresset för padel sporten avtagit de senaste åren. En nedgång i popularitet har lett till att flera hallar runt om i Sverige har tvingats stänga. Södertälje Padel, drabbat av samma trend, har nu officiellt begärt konkurs.

Även om hallen fortfarande är öppen och välkomnar spelare, är dess framtida öde osäkert.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 20 april 2024 05:00
Senast uppdaterad: 19 april 2024 22:38

Bil voltade i Södertälje – Förare flögs till sjukhus

Ambulans-helikopter

Arkivbild

En allvarlig trafikolycka inträffade på Järnavägen i Södertälje under fredagskvällen där en bil voltade. Föraren har förts till sjukhus med ambulanshelikopter.

(Annonslänk)

En singelolycka inträffade i Vårding där en bilförare voltade på Järnavägen under fredagskvällen vid 19-tiden. Olyckan ledde till att föraren behövde transporteras med ambulanshelikopter till sjukhus, men skadeläget för föraren är i nuläget okänt. Bilen, som blev kraftigt skadad i olyckan, har bärgats från olycksplatsen.

Polisen, som var snabbt på plats, har bekräftat att det inte finns några omedelbara misstankar om brottsligt uppsåt bakom olyckan.

En formell anmälan har gjorts avseende trafikolyckan utan att det för tillfället finns några brottsmisstankar kopplade till händelsen. Detaljer kring olycksorsaken kommer att undersökas.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 19 april 2024 23:18
Senast uppdaterad: 19 april 2024 23:18

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors