Företag i fokus:

Annons

Därför har Södertälje sjukhus gått i stabsläge

IMG_7603

Sedan den 20 december, klockan 13:00, har Södertälje sjuhus varit i stabsläge. Orsaken är ett ovanligt högt patienttryck.

– Nu kraftsamlar vi på sjukhuset igen, säger Anna Gerber Ekblom, Södertälje sjukhus vd i ett pressmeddelande.

Södertälje sjukhus upplever just nu en kraftig ökad belastningen på sjukvården på grund av smittspridning av covid-19 och säsongsinfluensa. Ett ansträngt läge som tvingat sjukhuset att övergå till stabsläge som innebär att en särskild sjukvårdsledning inrättats som frekvent uppdaterar sig om läget.

För att på bästa sätt kunna prioritera den akuta, nödvändiga vården, kommer operationer och mottagningsbesök, som inte är nödvändiga att genomföras just nu, skjutas upp. 

I början av föregående vecka hade sjukhuset 41 patienter inlagda med bekräftad covid-19, 6 patienter inlagda med säsongsinfluensa och en inlagd patient med misstanke om covid-smitta. 

– Behovet av vård är stort och vi har ett allvarligt och besvärligt läge nu. Jag vill uppmana alla att följa de allmänna råden gällande smittspridning. Covid-19 och säsongsinfluensa har liknande symtom och det är viktigt att vi håller avstånd, undviker folksamlingar, stannar hemma vid minsta symtom, använder munskydd där det inte går att hålla avstånd och inte minst – vaccinerar oss, säger Anna Gerber Ekblom, Södertälje sjukhus vd. 

Enligt sjukhuset riskerar akutmottagningen och närakuten att drabbas av långa väntetider och hänvisar icke brådskande ärenden att kontakta vårdcentralen nästkommande vardag eller rådgöra med 1177.

Besöksregler på Södertälje sjukhus tills vidare: Besökstiderna mellan 14.00 – 18.00 alla dagar. Maximalt två besökare per patient åt gången.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 27 december 2022 04:00
Senast uppdaterad: 26 december 2022 23:13

SENASTE NYTT: Flera anhållna efter skjutningen i Hovsjö

DSC_0048

Foto: Shamash Oyal

Tre personer sköts mitt i ett bostadsområde. Sent på kvällen kunde polisen gripa tre misstänkta gärningsmän som nu har anhållits av åklagare

Polislarmet om skottlossningen i bostadsområdet kom in klockan 18.45 på lördagskvällen. Enligt polisens talesperson meddelades först till Telgenytt att en person hade blivit skjuten, men enligt nya rapporter hade antalet skjutna personer ökat till tre.

Polisen på plats i samband med skjutningen i Hovsjö. Läsarbild

Flera personer gripna.
Enligt ett vittne, som Expressen har talat med, observerades tre personer i svarta kläder, varav en med luvan uppe, som flydde från platsen. De ska, efter skjutningen, ha sprungit i olika riktningar, enligt tidningens uppgifter.

Under kvällen kunde polisen rapportera att man lyckats gripa tre unga män inom ramen för förundersökningen. Samtliga har anhållits av åklagare under natten. 

De skjutna uppges vara i 18-årsåldern samt en ung pojke i 16-årsåldern. Samtliga fördes till sjukhus för vård. Under natten kunde en av de skjutna lämna sjukhuset efter att ha fått vård.

De andra två vårdas fortfarande på sjukhus med oklara skador, rapporterar polisen.

Läs mer: – Skjutningen i Hovsjö

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 10 december 2023 10:24
Senast uppdaterad: 10 december 2023 10:24

DEBATT: Varför ger kyrkans ledning denna specialbehandling?

Tommy

Foto: Tommy Hanna

Det var en otroligt fin ceremoni när den nya biskopen invigdes idag(lördag 9/12), och hela kyrkan lyste av Guds närvaro. Det var en vacker inramning. Men jag måste rikta viss kritik mot ledningen för S:t Jacobs.

Guds hus är öppet för alla, men varför verkar det som om ledningen ger andra specialbehandling?

”De satt oförtjänt på första parkett. De borde sitta längre bak.”

Vi har kommunstyrelsens ordförande, som gång på gång svartmålar alla assyrier/syrianer som kriminella, samt ledarskribenten i LT, som flera gånger har visat sitt rätta ansikte och sin negativa inställning mot kyrkan och dess medlemmar. De satt oförtjänt på första parkett.

Min farfar har varit en trogen besökare av kyrkan sedan han kom till Sverige för nästan 50 år sedan. Idag satt han nästan längst bak, och han förtjänade verkligen en plats längre fram. Inte de andra två, de borde sitta längre bak. Som jag nämnde tidigare, Guds hus är öppet för alla, och alla är välkomna.
Men i folkmun idag sas det: Varför placerar ledningen dessa två personer på första raden som om de vore själva kungen?

Vi som medlemmar kräver ett uppriktigt svar från ledningen.

Medlem K

BILDEXTRA: Här invigs den nya biskopen

Text:

Detta är en debatt/insändare. Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 10 december 2023 05:00
Senast uppdaterad: 10 december 2023 05:08

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Julkassen

I samarbete med St: Afrems ortodoxa kyrka
Utdelningen sker den 21 december i S:t Afrems kyrka på
Klockarvägen 110 från klockan 15:00 till 20:00.

Swisha till 123 314 57 03
eller sätt in på Bankgiro 5324-1451.

Ange ”Julkassen” och givarens/företagets namn på inbetalningen. Sista inbetalningsdag är den 15 december.
Är du i behov av Julkassen? Anmäl dig här redan idag.