Företag i fokus:

Jackpottvinnare – detta har de lagt sina vinster på

Dagens

Alla som någon gång har spelat på odds eller casino har drömt om den där riktigt stora vinsten. Inte många får uppleva det, men de som får det kan skatta sig riktigt lyckliga. Jackpots är den vinst som betalar allra mest, och det finns jackpots dels på slots och också på lotterier. Det finns svenskar som vinner årligen, så det är verkligen ingen omöjlighet. Det var en lycklig Karlskronabo som vann årets största svenska vinst på EuroJackpot. Denna vinst landade på nästan 27 miljoner svenska kronor. Inte fy skam för en liten lott.

Alla jackpottvinnare väljer att spendera sina vinster på olika sätt, och vissa är mer intressanta än andra. Det första de allra flesta tänker på är kanske att dela med sig till sin familj och åka ut och resa. Här nedan kommer du hitta lite mer unika och spännande sätt vinnarna har valt att spendera sina pengar.

Köpt fotbollslag

En av de galnaste sakerna du kan göra med din vinst är att köpa ett fotbollslag. Detta kan verka som en dröm för vissa, men med en storvinst kan det bli verklighet. Visst kanske man inte har råd eller kunskap nog att köp en allsvensk klubb, men en lite mindre klubb är mer än möjligt. Vissa spelare som vunnit har gjort just detta, och det har gått både bra och dåligt. Vissa inser inte allvaret innan de gör det, utan ser det som en rolig grej. Då resulterar det ofta i att klubben inte går särskilt bra. Det finns dock de som lyckats bra. Ett exempel på detta är skotska Colin Weir som köpte proffslaget Partick Thistle under 2020.

Foto: Unsplash

Exotiska djur

Något som inte är rekommenderat, och inte heller tillåtet i Sverige är att köpa exotiska djur. I de länder som det är lagligt är det dock något som förekommit flera gånger. Att köpa en tiger, alligator eller ett lejon är nog inte för alla. De allra flesta bör nog hålla sig till en katt eller hund. 

Storslagna bröllop

Har man alltid drömt om ett stort och lyxigt bröllop så öppnar en jackpotvinst många nya dörrar. Istället för att hyra in en lokal DJ kan man bjuda in och betala för att riktigt stora artister ska uppträda. Detta blir inte bara ett minne för livet för dig, utan något alla vänner och bekanta kommer minnas för evigt. För många jackpottvinnare är det en no-brainer. 

En privat ö

Ett annat helt galet sätt vi sett jackpottvinnare spendera sina pengar på är en privat ö. Det är förvisso något många drömmer om, men som många ändå inte hade gjort till verklighet. Med en så stor summa pengar finns det dock inget som stoppar dig. Lyx är bara förnamnet, men det kan man unna sig. 

Donera till välgörenhet

De som inte är riktigt säkra på vad de vill göra med sina pengar, eller som känner att det blir ett överflöd kan alltid donera pengar till välgörenhet. Det finns alltid organisationer som behöver pengar, och men stor jackpotvinst kan man göra verklig skillnad. För många är det en självklarhet att försöka hjälpa andra när man får tillgång till så mycket pengar. Det kan vara en donation till en välgörenhetsorganisation som Rädda Barnen, men det kan också vara en donation till det lokala fotbollslaget. Pengar öppnar upp mycket dörrar för att kunna hjälpa till. En jackpotvinst är ett perfekt tillfälle. 

Avslutningsvis

Slutligen så kan vi bara konstatera att det inte finns några gränser kring hur man kan eller ska spendera sina stora vinster. Möjligheterna är oändliga, och det är en chans för dig att förverkliga dina drömmar.

Text:

INNEHÅLL FRÅN TREDJEPARTS

Dela via:

Shares
Publicerad: 21 december 2022 03:00
Senast uppdaterad: 21 december 2022 11:40

Omfattande tunnelrenoveringar i Södertälje på sju platser

Vagarbete

Foto: Alexander Isa

Renoveringsarbete av sju gång- och cykeltunnlar i Hovsjö och Fornhöjden inleds den 22 april och väntas störa bil- och busstrafiken fram till hösten 2024.

Södertälje kommun tar sig an en betydande uppgift denna vår med att renovera fem tunnlar i Hovsjö och två i Fornhöjden. Dessa åtgärder syftar till att förlänga tunnlarnas livslängd och förbättra deras konstruktion. Trots att gång- och cykeltrafiken kan fortsätta som vanligt genom tunnlarna, kommer bil- och busstrafiken uppleva påverkan.

(Annonslänk)

Renoveringarna i Fornhöjden inkluderar tunnlar på Fornhöjdsvägen norr om Fornbacken och vid Fornhöjdsvägen 56. Under arbetet kommer ett körfält åt gången att stängas av vid dessa platser. Dessutom kommer trafikljus att installeras vid Fornhöjdsvägen 56 för att förbättra säkerheten på grund av dålig sikt.

Hovsjö påverkas flera vägar av renoveringarna. På Gröndalsvägen, både väster om Tvetavägen och norr om Björnövägen, samt på Hovsjövägen söder om Gröndalsvägen och Granövägen på både östra och västra sidan om Kvarstavägen, kommer framkomligheten att begränsas. Trafikljus kommer även att sättas upp vid korsningen Tvetavägen/Gröndalsvägen och vid tunneln utanför kyrkan på Gröndalsvägen norr om Björnövägen.

Dessa renoveringsarbeten är nödvändiga för att säkerställa tunnlarnas strukturella integritet och trygghet för alla trafikanter. Kommunen och entreprenören Dipart har inlett detta omfattande projekt med målsättningen att minimera störningarna så mycket som möjligt under byggperioden.

Renovering på fem platser i Hovsjö
Bild: Södertälje kommun

Renovering på två platser i Fornhöjden
Bild: Södertälje kommun

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 20 april 2024 08:00
Senast uppdaterad: 19 april 2024 22:48

Södertäljes stora padelhall begär konkurs

Padel

Södertälje padel vid Södertälje Hamn.
Foto: Maps/Pexels

Södertälje Padel, en gång en av Sveriges största padelhallar som öppnade 2019, står nu inför osäker framtid efter att ha begärt konkurs den 15 april.

(Annonslänk)

När Södertälje Padel först öppnade sina dörrar i Södertälje hamn 2019, var det en av de största padelanläggningarna i Sverige. Med kapacitet att välkomna närmare 40 spelare samtidigt, markerade hallen starten på en padelboom. Under pandemin ökade antalet padelbanor markant, en trend som stöddes av uppgifter från Svenska Padelförbundet, som noterade en fördubbling av banor landet runt.

Trots denna initiala framgång har intresset för padel sporten avtagit de senaste åren. En nedgång i popularitet har lett till att flera hallar runt om i Sverige har tvingats stänga. Södertälje Padel, drabbat av samma trend, har nu officiellt begärt konkurs.

Även om hallen fortfarande är öppen och välkomnar spelare, är dess framtida öde osäkert.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 20 april 2024 05:00
Senast uppdaterad: 19 april 2024 22:38

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors