Företag i fokus:

Annons

Annons

Söker du lägenhet?

Jackpottvinnare – detta har de lagt sina vinster på

Dagens

Alla som någon gång har spelat på odds eller casino har drömt om den där riktigt stora vinsten. Inte många får uppleva det, men de som får det kan skatta sig riktigt lyckliga. Jackpots är den vinst som betalar allra mest, och det finns jackpots dels på slots och också på lotterier. Det finns svenskar som vinner årligen, så det är verkligen ingen omöjlighet. Det var en lycklig Karlskronabo som vann årets största svenska vinst på EuroJackpot. Denna vinst landade på nästan 27 miljoner svenska kronor. Inte fy skam för en liten lott.

Alla jackpottvinnare väljer att spendera sina vinster på olika sätt, och vissa är mer intressanta än andra. Det första de allra flesta tänker på är kanske att dela med sig till sin familj och åka ut och resa. Här nedan kommer du hitta lite mer unika och spännande sätt vinnarna har valt att spendera sina pengar.

Köpt fotbollslag

En av de galnaste sakerna du kan göra med din vinst är att köpa ett fotbollslag. Detta kan verka som en dröm för vissa, men med en storvinst kan det bli verklighet. Visst kanske man inte har råd eller kunskap nog att köp en allsvensk klubb, men en lite mindre klubb är mer än möjligt. Vissa spelare som vunnit har gjort just detta, och det har gått både bra och dåligt. Vissa inser inte allvaret innan de gör det, utan ser det som en rolig grej. Då resulterar det ofta i att klubben inte går särskilt bra. Det finns dock de som lyckats bra. Ett exempel på detta är skotska Colin Weir som köpte proffslaget Partick Thistle under 2020.

Foto: Unsplash

Exotiska djur

Något som inte är rekommenderat, och inte heller tillåtet i Sverige är att köpa exotiska djur. I de länder som det är lagligt är det dock något som förekommit flera gånger. Att köpa en tiger, alligator eller ett lejon är nog inte för alla. De allra flesta bör nog hålla sig till en katt eller hund. 

Storslagna bröllop

Har man alltid drömt om ett stort och lyxigt bröllop så öppnar en jackpotvinst många nya dörrar. Istället för att hyra in en lokal DJ kan man bjuda in och betala för att riktigt stora artister ska uppträda. Detta blir inte bara ett minne för livet för dig, utan något alla vänner och bekanta kommer minnas för evigt. För många jackpottvinnare är det en no-brainer. 

En privat ö

Ett annat helt galet sätt vi sett jackpottvinnare spendera sina pengar på är en privat ö. Det är förvisso något många drömmer om, men som många ändå inte hade gjort till verklighet. Med en så stor summa pengar finns det dock inget som stoppar dig. Lyx är bara förnamnet, men det kan man unna sig. 

Donera till välgörenhet

De som inte är riktigt säkra på vad de vill göra med sina pengar, eller som känner att det blir ett överflöd kan alltid donera pengar till välgörenhet. Det finns alltid organisationer som behöver pengar, och men stor jackpotvinst kan man göra verklig skillnad. För många är det en självklarhet att försöka hjälpa andra när man får tillgång till så mycket pengar. Det kan vara en donation till en välgörenhetsorganisation som Rädda Barnen, men det kan också vara en donation till det lokala fotbollslaget. Pengar öppnar upp mycket dörrar för att kunna hjälpa till. En jackpotvinst är ett perfekt tillfälle. 

Avslutningsvis

Slutligen så kan vi bara konstatera att det inte finns några gränser kring hur man kan eller ska spendera sina stora vinster. Möjligheterna är oändliga, och det är en chans för dig att förverkliga dina drömmar.

Text:

INNEHÅLL FRÅN TREDJEPARTS

Dela via:

Shares
Publicerad: 21 december 2022 03:00
Senast uppdaterad: 21 december 2022 11:40

10 miljarder kronor i elstöd till landets hushåll

Eluttag

Arkivbild.

Den 9 januari fick Svenska kraftnät uppdrag av regeringen att utforma ett förslag att stödja hushåll i hela landet för elkostnader under november och december 2022. Idag lämnades ansökan till Energimarknadsinspektionen som innebär 10 miljarder i elstöd till landets hushåll.

Svenska Kraftnät meddelar att alla hushåll med eget elnätsavtal kommer att erhålla kontantstöd som kompenserar för höga elpriser under november och december 2022. Stödets storlek beror på förbrukad elmängd och var i landet förbrukningen skett.

80% av den förbrukade elen kommer att ersättas – utan ett tak.

– I enlighet med uppdraget från regeringen utgår även denna modell för elstöd från ett genomsnittligt elpris på dagen före-marknaden i respektive elområde minus ett referenspris på 75 öre per kWh. Det innebär att hushåll i elområde 1 och 2 får 90 öre per förbrukad kWh; i elområde 3, 126 öre och i elområde 4, 129 öre, säger Malin Stridh, avdelningschef Elmarknad, Svenska kraftnät i ett pressmeddelande.

Regeringen hade önskat ett tak för stora elkonsumenter, men det har inte blivit möjligt på grund av kort tidsram och tekniska svårigheter. Svenska Kraftnät har ansökt om att få använda högst 10 miljarder kronor för ytterligare ett elstöd och för att täcka administrationens kostnader.

Vidare framgår det att hushållet, en fysisk person, måste ha ett eget elnätsavtal den 31 december 2022 för att vara berättigad stödet.

Förslaget om elstöd, som är framtagen av Svenska kraftnät och försäkringskassan på uppdrag av regeringen, måste först godkännas av Energimarknadsinspektionen innan utbetalningar av elstödet möjliggörs.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 30 januari 2023 18:30
Senast uppdaterad: 30 januari 2023 16:37

Södertäljebo misstänkts för bombdåd i Upplands Väsby

polis

Arkivbild

Tidigt på söndagsmorgonen detonerade en kraftig bomb i ett bostadsområde Upplands Väsby. Nu framkommer det uppgifter om att en 25-åring man från Södertälje har gripits.

Efter midnatt, natten mot söndag, inträffade två explosioner kort efter varandra. Klockan 02.17 explodera en bomb vid en port till ett flerfamiljshus i Upplands-Bro. Knappt två timmar senare, klockan 03:58, inträffade ännu en explosion – den gången i Upplands Väsby.

Bägge portarna fick omfattande skador, men ingen person ska ha kommit till skada. Polisens bombtekniker befann sig under söndagen på platserna och inledde förundersökningar om allmänfarlig ödeläggelse. Men vid 12-tiden på söndagen uppgav polisen att en man gripits och är skäligen misstänkt för sprängningen i Upplands Väsby.

”Det utredningsarbete som har gjorts i förundersökningen har lett till fram att en man i 25 års åldern greps misstänkt för allmänfarlig ödeläggelse. Han är efter beslut av åklagare anhållen skäligen misstänkt för brottet.”, skriver polisen på sin hemsida.

Den gripne ska, enligt LT, var skriven i Södertälje och vara känd av polisen sedan tidigare samt ha kopplingar till den drogrelaterade miljön. För drygt ett år sedan hittade polisen sprängdeg och sprängpatroner som han förvarade i sin garderob. Enligt tidningen greps han efter att han själv uppmanat sin mamma att ringa polisen och berätta att han hade en bomb förvarat i en påse i garderoben

Gripandet blir den andra på kort tid som en Södertäljebo grips för inblandning i sprängningar i Stockholmsområdet. En 23-åring från Södertälje häktades lördagen den 21 februari för inblandning när en kraftig bomb detonerade i ett kontorsområde i Kista.

Skjutning mot lägenhetsdörr i Södertälje, onsdag 25 januari.

Den senaste två detonationerna, i Upplands-Bro och Upplands Väsby, ska enligt SVTs uppgifter ha kopplingar till den så kallade ”Kurdiske räven” som anses vara en av huvudpersonerna.

Kurdiske räven, en 36-åring man, ska enligt uppgifter flytt till Turkiet där han fortsätter med brottsaktiviteten och kopplas till flera våldsdåd i Stockholm. Han misstänks vara en av landets största narkotikahandlare efter att myndigheter knäckt sig in i Encrochat. Han är sedan tidigare häktad i sin frånvaro.

Föregående vecka avlossades skott mot en lägenhetsdörr i centrala Södertälje som tros röra samma konflikten som pågår i Stockholm. Enligt uppgifter var den tilltänkta måltavlan en annan adress där en av Sveriges mest kända rappartister, som går under pseudonym, är skriven.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 30 januari 2023 16:17
Senast uppdaterad: 30 januari 2023 16:17

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Gratis tandställningscheck
från region Stockholm?

Slipp kötiden
Kom till oss!

Välkommen till vår nya specialistavdelning
i tandreglering för barn och vuxna