Företag i fokus:

Annons

Jackpottvinnare – detta har de lagt sina vinster på

Dagens

Alla som någon gång har spelat på odds eller casino har drömt om den där riktigt stora vinsten. Inte många får uppleva det, men de som får det kan skatta sig riktigt lyckliga. Jackpots är den vinst som betalar allra mest, och det finns jackpots dels på slots och också på lotterier. Det finns svenskar som vinner årligen, så det är verkligen ingen omöjlighet. Det var en lycklig Karlskronabo som vann årets största svenska vinst på EuroJackpot. Denna vinst landade på nästan 27 miljoner svenska kronor. Inte fy skam för en liten lott.

Alla jackpottvinnare väljer att spendera sina vinster på olika sätt, och vissa är mer intressanta än andra. Det första de allra flesta tänker på är kanske att dela med sig till sin familj och åka ut och resa. Här nedan kommer du hitta lite mer unika och spännande sätt vinnarna har valt att spendera sina pengar.

Köpt fotbollslag

En av de galnaste sakerna du kan göra med din vinst är att köpa ett fotbollslag. Detta kan verka som en dröm för vissa, men med en storvinst kan det bli verklighet. Visst kanske man inte har råd eller kunskap nog att köp en allsvensk klubb, men en lite mindre klubb är mer än möjligt. Vissa spelare som vunnit har gjort just detta, och det har gått både bra och dåligt. Vissa inser inte allvaret innan de gör det, utan ser det som en rolig grej. Då resulterar det ofta i att klubben inte går särskilt bra. Det finns dock de som lyckats bra. Ett exempel på detta är skotska Colin Weir som köpte proffslaget Partick Thistle under 2020.

Foto: Unsplash

Exotiska djur

Något som inte är rekommenderat, och inte heller tillåtet i Sverige är att köpa exotiska djur. I de länder som det är lagligt är det dock något som förekommit flera gånger. Att köpa en tiger, alligator eller ett lejon är nog inte för alla. De allra flesta bör nog hålla sig till en katt eller hund. 

Storslagna bröllop

Har man alltid drömt om ett stort och lyxigt bröllop så öppnar en jackpotvinst många nya dörrar. Istället för att hyra in en lokal DJ kan man bjuda in och betala för att riktigt stora artister ska uppträda. Detta blir inte bara ett minne för livet för dig, utan något alla vänner och bekanta kommer minnas för evigt. För många jackpottvinnare är det en no-brainer. 

En privat ö

Ett annat helt galet sätt vi sett jackpottvinnare spendera sina pengar på är en privat ö. Det är förvisso något många drömmer om, men som många ändå inte hade gjort till verklighet. Med en så stor summa pengar finns det dock inget som stoppar dig. Lyx är bara förnamnet, men det kan man unna sig. 

Donera till välgörenhet

De som inte är riktigt säkra på vad de vill göra med sina pengar, eller som känner att det blir ett överflöd kan alltid donera pengar till välgörenhet. Det finns alltid organisationer som behöver pengar, och men stor jackpotvinst kan man göra verklig skillnad. För många är det en självklarhet att försöka hjälpa andra när man får tillgång till så mycket pengar. Det kan vara en donation till en välgörenhetsorganisation som Rädda Barnen, men det kan också vara en donation till det lokala fotbollslaget. Pengar öppnar upp mycket dörrar för att kunna hjälpa till. En jackpotvinst är ett perfekt tillfälle. 

Avslutningsvis

Slutligen så kan vi bara konstatera att det inte finns några gränser kring hur man kan eller ska spendera sina stora vinster. Möjligheterna är oändliga, och det är en chans för dig att förverkliga dina drömmar.

Text:

INNEHÅLL FRÅN TREDJEPARTS

Dela via:

Shares
Publicerad: 21 december 2022 03:00
Senast uppdaterad: 21 december 2022 11:40

Kvinna frisläppt efter misstanke om mord i Västergård

CBFDEE0A-15E7-49AA-B61B-E81E01E3FEA1

Foto: Shamash Oyal

Kvinna som tidigare anhölls misstänkt för mordet på en man i Södertälje har släppts fri efter att obduktionen visade att dödsfallet orsakades av fallskador.

Det var under söndagseftermiddagen som polisen kallades till Västergård. På plats påträffades en avliden 55-årig man med kraftiga skallskador i ett trapphus, och en kvinna greps senare misstänkt för mord. Obduktionen visade dock att mannen avlidit till följd av fallskador, vilket ledde till att åklagaren beslutade att släppa den anhållna kvinnan fri.

Bland annat framkommer uppgifter om att kvinnan kände offret och att inget mordvapen kunde hittas, vilket ytterligare stärker teorin att dödsfallet inte var resultatet av ett brott.

Polisens tekniker på plats efter dödsfallet i Västergård.
Foto: Shamash Oyal

Förundersökningen är dock inte helt avslutad. Polisen väntar fortfarande på kriminalteknikernas fullständiga utlåtande för att kunna fatta ett slutgiltigt beslut om huruvida utredningen ska läggas ned helt och misstankarna mot kvinnan avskrivas.

En kvinna som anhölls misstänkt för att ha mördat en man i Västergård, Södertälje, har släppts fri efter obduktionen visade att mannen dog av fallskador. Kvinnan greps efter att polisen larmats om ett bråk söndag eftermiddag och hittat mannen död i ett trapphus.

Åklagaren beslutade att släppa kvinnan, som var bekant med offret, eftersom det inte fanns bevis för att någon knuff skett. Ingen misstänkt mordvapen hittades, vilket ytterligare förstärkte osäkerheten om brott begåtts.

Förundersökningen fortsätter medan polisen väntar på ytterligare kriminalteknisk analys för att avgöra om utredningen ska läggas ned helt och kvinnans misstankar avskrivas.

(Annonslänk)

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 21 februari 2024 18:00
Senast uppdaterad: 21 februari 2024 17:03

Här skrapar Södertäljebon Flour en halv miljon kronor

IMG_9017

Skärmdump TV4

Onsdagsmorgonen blev en uppfriskande sådan när Södertäljebon Flour lyckades skrapa fram en halv miljon i TV4:s Nyhetsmorgon. – För vinsten vill jag resa till mitt favoritresmål Italien. Antingen Rom, Milano eller Venedig, självklart vill jag ta med mig Gbraiel, säger hon.

Flour från Södertälje fick sin tur i strålkastarljuset som dagens Trisskrapare i TV4 Nyhetsmorgon, där hon skrapade fram en vinst på 500 000 kronor.

Det var i slutet av oktober som Flour fick en överraskning när hon via en onlinelott skrapade fram tre TV-symboler, vilket ledde henne till TV-studion och TV4:s offentliga dragning.

– Jag trodde först inte att jag såg rätt, så jag ringde Gbraiel som kunde intyga att det stämde, berättade Flour.

(Annonslänk)

Med systersonen hejande från sidlinjen fylldes studion med jubel när den efterlängtade vinstsumman avslöjades. En vinst som hon planerar att använda till en längtad resa till Italien tillsammans med sin systerson Gbraiel.

– Vilken fantastisk morgon och vinst, stort grattis! Nu hoppas jag Flour och Gbraiel får en underbar resa till Italien. Flour är årets sjätte vinnare från Stockholms län som skrapat Triss i TV4 Nyhetsmorgon, säger Filippa Jartén, vinnarkommunikatör på Svenska Spel Tur.

Södertäljebon Flour
Foto: Svenska spel

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 21 februari 2024 16:04
Senast uppdaterad: 21 februari 2024 16:04

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors