Företag i fokus:

Annons

Annons

Söker du lägenhet?

Jackpottvinnare – detta har de lagt sina vinster på

Dagens

Alla som någon gång har spelat på odds eller casino har drömt om den där riktigt stora vinsten. Inte många får uppleva det, men de som får det kan skatta sig riktigt lyckliga. Jackpots är den vinst som betalar allra mest, och det finns jackpots dels på slots och också på lotterier. Det finns svenskar som vinner årligen, så det är verkligen ingen omöjlighet. Det var en lycklig Karlskronabo som vann årets största svenska vinst på EuroJackpot. Denna vinst landade på nästan 27 miljoner svenska kronor. Inte fy skam för en liten lott.

Alla jackpottvinnare väljer att spendera sina vinster på olika sätt, och vissa är mer intressanta än andra. Det första de allra flesta tänker på är kanske att dela med sig till sin familj och åka ut och resa. Här nedan kommer du hitta lite mer unika och spännande sätt vinnarna har valt att spendera sina pengar.

Köpt fotbollslag

En av de galnaste sakerna du kan göra med din vinst är att köpa ett fotbollslag. Detta kan verka som en dröm för vissa, men med en storvinst kan det bli verklighet. Visst kanske man inte har råd eller kunskap nog att köp en allsvensk klubb, men en lite mindre klubb är mer än möjligt. Vissa spelare som vunnit har gjort just detta, och det har gått både bra och dåligt. Vissa inser inte allvaret innan de gör det, utan ser det som en rolig grej. Då resulterar det ofta i att klubben inte går särskilt bra. Det finns dock de som lyckats bra. Ett exempel på detta är skotska Colin Weir som köpte proffslaget Partick Thistle under 2020.

Foto: Unsplash

Exotiska djur

Något som inte är rekommenderat, och inte heller tillåtet i Sverige är att köpa exotiska djur. I de länder som det är lagligt är det dock något som förekommit flera gånger. Att köpa en tiger, alligator eller ett lejon är nog inte för alla. De allra flesta bör nog hålla sig till en katt eller hund. 

Storslagna bröllop

Har man alltid drömt om ett stort och lyxigt bröllop så öppnar en jackpotvinst många nya dörrar. Istället för att hyra in en lokal DJ kan man bjuda in och betala för att riktigt stora artister ska uppträda. Detta blir inte bara ett minne för livet för dig, utan något alla vänner och bekanta kommer minnas för evigt. För många jackpottvinnare är det en no-brainer. 

En privat ö

Ett annat helt galet sätt vi sett jackpottvinnare spendera sina pengar på är en privat ö. Det är förvisso något många drömmer om, men som många ändå inte hade gjort till verklighet. Med en så stor summa pengar finns det dock inget som stoppar dig. Lyx är bara förnamnet, men det kan man unna sig. 

Donera till välgörenhet

De som inte är riktigt säkra på vad de vill göra med sina pengar, eller som känner att det blir ett överflöd kan alltid donera pengar till välgörenhet. Det finns alltid organisationer som behöver pengar, och men stor jackpotvinst kan man göra verklig skillnad. För många är det en självklarhet att försöka hjälpa andra när man får tillgång till så mycket pengar. Det kan vara en donation till en välgörenhetsorganisation som Rädda Barnen, men det kan också vara en donation till det lokala fotbollslaget. Pengar öppnar upp mycket dörrar för att kunna hjälpa till. En jackpotvinst är ett perfekt tillfälle. 

Avslutningsvis

Slutligen så kan vi bara konstatera att det inte finns några gränser kring hur man kan eller ska spendera sina stora vinster. Möjligheterna är oändliga, och det är en chans för dig att förverkliga dina drömmar.

Text:

INNEHÅLL FRÅN TREDJEPARTS

Dela via:

Shares
Publicerad: 21 december 2022 03:00
Senast uppdaterad: 21 december 2022 11:40

Person påkörd i centrala Södertälje – Förd till sjukhus

4ACAE2C6-801A-4136-B226-FDA4DB9DBA18

Läsarbild

En äldre man blev på lördagseftermiddagen påkörd i centrala Södertälje och förts till sjukhus och. Nu misstänkta en förare för vållande till kroppsskada.

-Vi är på plats tillsammans med polis och läkare säger, räddningstjänstens vakthavande befäl, Roger Magnusson, till Telgenytt.

En 75-årig man blev på eftermiddagen påkörd av en bilförare vid korsningen Nygatan och Järnagatan centrala i Södertälje. Flera räddningsenheter, ambulans och polis kallades till olycksplatsen.

Den skadade mannen vårdades på plats och har nu förts till sjukhuset med ambulans. Enligt polisen var den skadade mannen vid medvetande och kunde talbar.

Detaljerna kring händelsen är dock inte helt klarlagda, inklusive exakta omständigheter kring olyckan och huruvida övergångsstället var involverat. Mannen har ännu inte kunnat höras av polisen angående händelsen.

Bilföraren, en man i 50-årsåldern, misstänks för vållande till kroppsskada och kommer att undersökas och utredas av polisen. Mer information och detaljer förväntas framkomma när den skadade mannen har kunnat ge sin version av händelsen och utredningen fortskrider.

Läsarbild

(Annonslänk)

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 juni 2023 16:03
Senast uppdaterad: 3 juni 2023 16:07

Skogsbrand i Nykvarn – Flera enheter på plats

Brandbil

Arkivbild

Just nu brinner det i skogen nära Långsjön i Nykvarn. Räddningstjänsten är på plats med flera enheter och bistås av en helikopter från ovan.

– Det var en helikopter på plats i början. Det var inte vår helikopter utan polisen som förmodligen var i närheten för ett annat ärende, säger Roger Magnusson, vakthavande befäl på Räddningscentralen, till Telgenytt.

Larmet inkom vid 13.40 om en skogsbrand cirka en kilometer väster om Långsjön i Nykvarn.

Flera enheter från räddningstjänsten, tillsammans med ett ledningsfordon, är nu på platsen för att bekämpa branden och omfattar en yta på cirka 1500 kvadratmeter.

– Vi är på plats och har en prognos på att vara klara om cirka 2 timmar. Vi har ringat in branden som uppskattas vara på en yta av cirka 1500 kvadratmeter. Ingen vattenbombning med helikopter behövs, allt är under kontroll i Nykvarn skulle jag vilja säga, säger Magnusson.

(Annonslänk)

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 juni 2023 13:10
Senast uppdaterad: 3 juni 2023 13:16

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors