Företag i fokus:

SENASTE NYTT: Martin Ahlman utesluts från Kristdemokraterna

Ahlman Martin

Martin Ahlman. Arkivbild.

Föregående vecka bekräftades uppgifterna om att den tidigare gruppledaren, David Winerdal, uteslutits från Kristdemokraterna. Nu kan Telgenytt bekräfta uppgifterna om att även Martin Ahlman gått samma öde till mötes.

”Jag kommer att rösta på den samlade oppositionens förslag den kommande mandatperioden. Jag kommer att vara oberoende kristdemokrat.” – Så lät det när Martin Ahlman i mitten på oktober talade i kommunfullmäktige.

Kort där efter valde han att fälla sitt egna parti och Södertäljealliansen, tillsammans med David Winerdal. Nu kommer bieffekten av agerandet.

Ebba Buschs och partiet tar till med hårdhandskarna mot de tidigare medlemmarna.

De båda politiska vildarna utesluts helt från Kristdemokraterna och därmed kan de politiska vildarna inte länge kalla sig för oberoende kristdemokrater. Först David Winerdal och nu även Martin Ahlman, det bekräftar Kristdemokraternas partistyrelse i Region Stockholm för Telgenytt.

– Jag kan bekräfta att Martin Ahlman är utesluten på grund av försvårat internt arbete och att han inte respekterat internt beslut, säger Ebba Buschs partisekreterare, Johan Ingerö, till Telgenytt.

Till Telgenytt berättade David Winerdals att partiets beslut om uteslutning var väntat, som även under det senaste mötet i kommunfullmäktige inte närvarade. Det gjorde däremot Ahlman, som inte längre tillhör Kristdemokraterna.

Nu har de politiska vildarna krokat arm med Centerpartiet och Vänsterpartiet kommande mandatperiod.

Läs även: – David Winerdal utesluts från Kristdemokraterna

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 20 december 2022 15:09
Senast uppdaterad: 21 december 2022 11:09

SENASTE NYTT: Hyrorna i Södertälje höjs retroaktivt från 1 januari

Sodertalje-bostader

Foto: Alexander Isa

Efter kollapsade förhandlingar mellan Hyresgästföreningen och Fastighetsägarna har en skiljeman beslutat att höja hyrorna i stora delar av Stockholms län, inklusive Södertälje, med 5,9 procent från den 1 januari.

Konflikten mellan Hyresgästföreningen och Fastighetsägarna har lett till att en skiljeman nyligen beslutade om en retroaktiv hyreshöjning på 5,9 procent, gällande från den 1 januari i år. Denna justering omfattar tio kommuner i länet, däribland Danderyd, Huddinge, och Södertälje, samt en liknande höjning på Gotland där hyrorna ökar med 5,7 procent.

(Annonslänk)

– Nivån är dock betydligt högre än den som Hyresgästföreningen kunde acceptera. Det visar att den nya skiljemannalagstiftningen har minskat  Hyresgästföreningens möjligheter att styra hyresutvecklingen efter eget godtycke. Det är positivt för hyresrättens framtid, säger Nathalie Brard, förhandlingschef Fastighetsägarna Stockholm.

Förhandlingarna inleddes i september 2023, då Fastighetsägarna yrkade på en hyreshöjning på 12 procent, vilket de menar nödvändigt för att hantera de ökade driftskostnaderna och säkerställa hållbar fastighetsförvaltning. Efter tre månaders resultatlösa förhandlingar och med stöd av ny lagstiftning, anlitades Johan Rosén som skiljeman genom Hyresnämnden.

– Vi har gjort allt som krävs för att skynda på processen så mycket som möjligt, säger Nathalie Brard.

Rosén, som hade sex veckor på sig att leverera en rekommendation, bekräftade den nya hyressättningen som också inkluderar tidigare beslut om en höjning i Stockholm stad med 5,8 procent från den 1 april. Med dessa beslut avslutas en lång period av osäkerhet för hyresgäster i de berörda områdena.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 17 april 2024 14:00
Senast uppdaterad: 17 april 2024 13:17

Strejk hotar skolkök – Föräldrar uppmanas förbereda matsäck

Barn-skola-1-mat-Pexels-1

Foto: Pexels

På grund av låsta löne- och arbetsvillkorsförhandlingar riskerar flera arbetsplatser i Södertälje, inklusive skolkök, att drabbas av strejk från och med imorgon. Kommunen uppmanar nu vårdnadshavare att förbereda matsäckar till sina barn.

I ljuset av ett strejkvarsel som omfattar flera yrkesgrupper inom utbildningskontorets köksenheter, har Södertälje kommun gått ut med en uppmaning till föräldrar att lämna lunch-matsäckar till sina barn.

Bland de drabbade enheterna återfinns Förskolan Bofinken, Ljungbacken, Mölnboskogen, Viksberg, samt Igelsta grundskola, Mölnboskolan och Vikbergskolan. Denna åtgärd är nödvändig då strejken, som är planerad att börja den 18 april klockan 07:00, kommer att påverka vanlig matdistribution.

(Annonslänk)

Förhandlingar mellan Sveriges kommuner och regioner (SKR), Sobona och fackförbundet Kommunal har inte resulterat i ett nytt kollektivavtal, vilket har lett till varsel om strejk. Om strejken blir av kommer Södertälje kommun att erbjuda enklare matalternativ, som frukt, blåbärssoppa och smörgåsklämmor, men det råder osäkerhet om strejkens längd och fortsatta påverkan.

Kommunen har informerat vårdnadshavarna om att alla barn behöver medföra en egen lunch-matsäck på torsdag och fredag. Vattenflaskor, bestick eller engångsbestick bör också inkluderas. Ytterligare information kommer att ges beroende på hur situationen utvecklas och om strejken fortsätter in i nästa vecka.

Läs även: – Strejkhot över Södertälje – Konflikt med arbetsgivarna

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 17 april 2024 11:32
Senast uppdaterad: 17 april 2024 11:39

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors