Företag i fokus:

Annons

Tröja nr 5 får oss att alltid minnas

Bitte

Bitte Andersson och Ann-Marie Wikner i Blombackahallen. Här efter 2:a SM-guldet 1978-79. Foto: Bitte Andersson

Till minne av Ann-Marie Wikner. 

Du kom till oss i SBBK säsongen 1976-77. Vi visste alla att värvningen av dig skulle betyda att vi blev ett topplag. Din längd och fysik gjorde att vi fick den sista pusselbiten på plats. Vår coach Håkan Wettersten tränade extra med dig efter varje träning, detta gjorde att du blev en av Sveriges absolut bästa spelare genom tiderna, du dominerade även stort i landslaget.

Åtta år i rad lyckades vi tillsammans med våra lagkamrater vinna åtta SM-guld, vilken prestation av oss alla. 

Du leder klubbens maratonliga överlägset. Din meritlista är helt otrolig. 

SBBK var ju som en familj för oss. Vi delade både glädje och sorg under karriärerna och det fortsatta livet. Men blev ännu starkare de sista åren. Förlusten av din son Fredrik blev så smärtsam. Men du var så stolt och glad över att du hade Alexander. Men tyvärr tog cancern över din kropp, det där lilla märket på ryggen som spred sig så snabbt. 

Jag saknar dig så mycket. Men jag tar med mig alla fina minnen vi hade tillsammans och med våra lagkamrater i SBBK och landslaget. Våra härliga matcher där vi sprang i från motståndarna, du tog returen, passade ut bollen snabbt och vi bara malde ner motståndarna med snabba uppspel. Samt den där matchen när du gjorde 60 poäng, helt magiskt. 

Din tröja nr 5 som hänger i Täljehallen kommer göra att vi vid varje match vet att du finns med oss. Tack älskade kompis för så många härliga år tillsammans. Vila i frid! 

Bitte Andersson

Text:

Detta är en debatt/insändare. Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 18 december 2022 10:53
Senast uppdaterad: 18 december 2022 10:53

Dyster månad: Bostadspriserna fortsätter att falla

Villa

Foto: Pexels

Bostadspriserna föll med 1,4 procent i november i Sverige som helhet och faller för tre månader i rad.

– Sedan förra vårens toppnoteringar har nu bostadspriserna fallit med nästan 15 procent i Sverige som helhet. Vi börjar nu helt klart närma oss det totala prisfall om 20 procent som vi har spått sedan en längre tid tillbaka, säger Robert Boije.

November var en svår månad för bostadsförsäljningen i Sverige, enligt SBAB:s och Boolis bostadsindex. Bostadspriserna sjönk överlag med 1,4 procent, där villapriserna föll med 0,8 procent och lägenhetspriserna med 0,7 procent. Prisfallet var mest påtagligt i Norra Sverige, särskilt för villor.

Villapriserna föll november med 1,8 procent i Sverige som helhet, med undantag för Mellersta Sverige där priserna ökade med 1,1 procent. Detta indikerar en övergripande nedgång i villapriserna på 0,6 procent när man beaktar säsongspåverkan och andra tillfälliga effekter.

Priserna på både lägenheter och villor förväntas fortsätta minska.

– Ett mycket stort utbud och att många bostadsrättsföreningar troligen kommer att höja sina månadsavgifter markant vid årsskiftet och även därefter till följd av det kraftigt höjda ränteläget, talar rimligen för fortsatt prispress på lägenheter framöver, säger Robert Boije, chefsekonom på SBAB.

Tryck på bilden för anmälan. Julkassen: Ett samarbete mellan Telgenytt och St: Afrems ortodoxa kyrka.

Jämfört med förra våren har bostadspriserna sjunkit med nästan 15 procent, där lägenhetspriserna minskat med 10,5 procent och villapriserna med 17 procent. De nuvarande prisnivåerna är de lägsta sedan 2015 för lägenheter och 2017 för villor. När man tar hänsyn till inflationen, har de reala bostadspriserna sjunkit med 26 procent sedan förra våren, med lägenhetspriserna ner 22 procent och villapriserna 28 procent.

Allt fler bostädet “Snart till salu” på bostadsmarknaden.
Säljare väljer nu allt oftare att preliminärt lista sina bostäder till ”Snart till salu” för att utvärdera marknadsintresset. Medan en del är beredda att sälja inom kort, föredrar andra att invänta ett mer fördelaktigt anbud.

Denna taktik, känd som förhandsmarknaden, har ökat markant under de senaste fem åren och utgör idag nästan hälften av alla bostadsannonser på Booli. Det bör dock noteras att denna trend varierar geografiskt.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 4 december 2023 05:00
Senast uppdaterad: 3 december 2023 16:03

MINGELBILDER v.48 – Se vilka som var ute i helgen

DSC_0002

Foto: Shamash Oyal

Se även – Mingelbilder V. 47

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 4 december 2023 00:43
Senast uppdaterad: 4 december 2023 01:21

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors