🕝 2 minuter
SENASTE NYTT: Grävmaskin och personal hamnade i vattnet
Publicerad 16 december 2022 10:55
Uppdaterad 16 december 2022 10:57

Foto: Alexander Isa.

En grävmaskin på en pråm råkade komma för nära kanten och tippade rätt ned i kanalen. Hela grävmaskinen och en personal hamnade i vattnet och ett stor räddningsinsats inleddes.

Strax efter klockan 09 på fredagsmorgonen uppstod dramatiska scener på Trafikverkets arbetsplats, längs med kanalen vid Bergviksgatan, mitt emot Elites nya hotellsatsning Ad By Astra.

En grävmaskin råkade olyckligtvis komma för nära kanten och föll ned i kanalen med en personal.

– Jag var inte vänd mot platsen, men jag såg något i ögonvrån. Jag hörde hur folk skrek och vände mig om och då så jag hur grävmaskinen plumsat i vattnet, säger en person som arbetar på plasten.

Olycksplatsen vid kanalen. Foto: Alexander Isa

Enligt uppgifter till SOS Alarm, som fick in larmet strax efter klockan 09 på fredagsmorgonen, hanterades ärendet som en drunkningsolycka varpå flera räddningsenheter ryckte ut.

Väl på plats visade det sig att grävmaskinen försvunnit rätt ner i kanalen och ligger just nu under vatten, men föraren lyckades ta sig i land. Medarbetare på plats hade snabbt sprungit till undsättning och kastade en livboj till personen i vattnet som kunde simma i land.

– Han klarade sig lyckligtvis bra, säger en person som arbetar på platsen till Telgenytt.

Just nu undersöker Trafikverket hur situationen ska lösas och om grävmaskinen som ligger i botten kan påverka båttrafiken som passerar kanalen.

Trafikverkets arbetsplats vid Bergviksgatan.

Dela artikeln