Företag i fokus:

Annons

Färskpressad juice och smakrika bakelse – Här är parets nya succésatsning

C.C 5

Rani Malki med hustrun Christen Azar Foto: Shamash Oyal

Färskpressad juice, smakrika bakelser, privata evenemang och ett kök som kombinera det svenska och arabiska köket. Här är Rani Malki och hustrun Christen Azars nya succésatsning i Södertälje.

Det som en gång var en mäklarbyrå, vid korsningen Mälaregatan och Jovisgatan, har nu omvandlats till ett café utöver det vanligt. Här drivs cafét av paret Rani och Christen som kom till Sverige 2015 och ganska snabbt insåg paret det låga utbudet inom cafébranschen i Södertälje. De visste inte hur och inte när, men ett café i Södertälje var något de verkligen ville satsa på.

I somras, sju år efter flytten till Sverige, lyckades paret äntligen slå upp portarna och förverkliga sina drömmar. Verksamheten döptes till Class café och har sedan dess tillfredsställt många besökare.

Paret Rani och Christen under premiäröppningen i somras.

– Vi startade caféet då det i princip bara finns restauranger med begränsat utbud i Södertälje, och det vill ända på med vårt café, säger Rani Malki till Telgenytt.

Till vardags bjuder cafét in till en mysig och familjär miljö, men erbjuder även skräddarsydda lösningar för bland annat dop, möhippor, födelsedagar, studentmottagningar samt likande tillställningar.

När Telgenytt besöker parets café slås vi av de öppna ytorna mellan kök och servering. Här tillagas maten framför kunderna och skapar en känsla av renlighet och perfektionism och inom en snar framtid planerar paret att ta nästa steg – att erbjuda Södertäljeborna en fräsch salladsbar.

– Det kommer inom en snar framtid och det kommer definitivt uppskattas av våra gäster. Här gör vi även färska juice, cocktails och bakverk med råvaror av högsta kvalité som kombinerar det svenska och arabiska kök, säger Rani.

Färska juicer på Class Café vid Stora Torget. Foto: Shamash Oyal

Men en större vision står bakom parets satsning i Södertälje.

Målet är att etablera succékonceptet med svensk-arabiskt kök i andra städer, men framför allt Stockholm då utbudet fattas i huvudstaden berättar paret.

Caféts popularitet visar sig när Telgenytt är på väg att rund av. En yngre kvinna kliver in och vill boka lokalen för en brunch inför en möhippa.

– Ja, vi har öppet för att abonnera cafét, säger Rani och ler. Vi även haft möhippor här, dop och nästa år blir det även studentmottagningar. Det är kul att folk har hittat hit, avslutar paret Rani och Christen till Telgenytt.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 13 december 2022 10:29
Senast uppdaterad: 13 december 2022 10:29

BILDEXTRA: Skjutningen i Hovsjö

DSC_0029

Foto: Telgenytt

Foto: Telgenytt

Läs även – Skjutning i Hovsjö

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 9 december 2023 21:47
Senast uppdaterad: 10 december 2023 01:53

SENASTE NYTT: Maskerade sågs fly efter skjutningen – 16 åring bland de skjutna

DE11EEFF-BCB0-438B-AE4F-F03123BF09A8

Foto: Shamash Oyal

Tre personen har skjutits efter en skottlossning i Hovsjö, den yngsta 16 år enligt uppgifter. Enligt expressens uppgifter uppmärksammades tre maskerade personer fly från platsen.

Polisen larmades vid 18.45 efter rapporter om smällar, som visade sig vara skottlossning mitt i ett bostadsområde.

Polisens presstalesperson bekräftade för Telgenytt först att minst en person var skjuten, men senare uppdaterades informationen till fyra skjutna. Detta enligt uppgifter till Aftonbladet. Skadeläget är ännu okänt, men minst en skottskadad har förts till sjukhus.

Ett ögonvittne rapporterade att tre personer i svarta kläder, varav en med luva, uppmärksammades fly från platsen. Två av dem sprang åt samma håll, medan den tredje tog en annan riktning skriver tidningen

– Det var tre stycken. De hade svarta kläder på sig och en hade luvan uppe. De sprang så fort de kunde, innan polisen kom, säger ett ögonvittne till Expressen.

Bland de skjutna ska en vara i 16-års åldern enligt uppgifter.

Polisen har ännu inte gripit någon i samband med händelsen.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 9 december 2023 20:28
Senast uppdaterad: 10 december 2023 01:52

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Julkassen

I samarbete med St: Afrems ortodoxa kyrka
Utdelningen sker den 21 december i S:t Afrems kyrka på
Klockarvägen 110 från klockan 15:00 till 20:00.

Swisha till 123 314 57 03
eller sätt in på Bankgiro 5324-1451.

Ange ”Julkassen” och givarens/företagets namn på inbetalningen. Sista inbetalningsdag är den 15 december.
Är du i behov av Julkassen? Anmäl dig här redan idag.