Företag i fokus:

Annons

Populära vinterfesten är tillbaka – ”Känns väldigt roligt”

E3FD84D4-558D-462B-AF11-D40C9E00AA4C

Foto: Södertälje kommun / Södertälje City.

Is-skulpturer, eldshow, stämningsfull musik och en härlig julkänsla. Imorgon, lördag den 10 december, kommer den uppskattade vinterfesten äntligen tillbaka till Södertälje.

– Vinterfesten är en del av kommunens satsning för att locka fler besökare till våra stadskärnor och skapa bättre förutsättningar för näringsidkarna. Det har varit några tuffa år för det lokala näringslivet under pandemin särskilt inom besöksnäringen och stadskärnan. Vi hoppas att detta ska vara en del i en återstart efter pandemin, säger kommunens näringslivschef, Jonas Karlsson, till Telgenytt.

Vid tidigare tillfällen har vinterfesten arrangerats under februari månad, men efter två års uppehåll på grund av pandemin togs beslutet att hålla festen innan jul.

Dagen till ära har initiativtagaren, Jonas Karlsson, arrangerat en härligt tillställning i samarbete med centrumföreningen Södertälje City. Is-skulpturer, tåg, foodtrucks, eldshow, stämningsfull musik och ett besök av iskonstnären Lennart Landh är några av inslagen under lördagens arrangemang. Konstnären Landh kommer även att skapa ett stort iskonstverk som kommer att föreställa en viktig historisk Södertäljesymbol, men vad det blir avslöjas där och då.

Samtidigt får den nyfikne även chansen att testa sina kunskaperna i att skapa en egen is-skulptur mitt på Stora Torget i centrum där arrangemanget kommer att hållas.

Hur känns det att äntligen kunna arrangera evenemanget igen efter två års uppehåll?

– Fantastiskt! Efter en pandemi och andra oroligheter känns det väldigt roligt att kunna erbjuda vinterfesten i Södertälje. Visst är det kallt ute, men vintern i Södertälje är magiskt vacker. Vi hoppas många väljer att besöka vinterfesten och upplever Södertälje, säger Jonas Karlsson, näringslivschef på kommunen.

Den kostnadsfria vinterfesten inleds klockan 11:00 på lördagen och pågår fram till cirka 17:00

Lördagens program, den 10 december, Stora Torget.

Minitåg

Blå Tåget 11:00 – 17.00
Åk gratis mellan Stora Torget och Politikertorget (mitt på gågatan)
 

Politikertorget

Träffa Jultomten 11:00 – 17.00 (inkl. pauser)
 

Stora Torget

11:00 – 17.00
Isskulpturer – Foodtrucks – Minibilar
Basketkorgar – Ishockeybord – Testa Snowboard
 

11:30 – 12:30 
Sånger till Piano – Ett juligt program
Malin Wester Fröst/sång & Lars R Nyström/piano

13:30 – 16:20 (inkl. pauser)
Jazzig jultrio med Kajsa Larsson

16:30-16:50 Eldshow
Act of Emotion

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 9 december 2022 05:00
Senast uppdaterad: 9 december 2022 17:39

Ungas framtid i fokus vid konferens i Södertälje

Södertälje kommun - FOTO.Alex Ataseven

Foto: Alexander Isa

Frågan om ungas välbefinnande och framtidstro står i centrum för Södertälje kommuns och Samordningsförbundets kommande konferens tillsammans med nationella samordnaren för Agenda 2030.

Sedan 2022 har Samordningsförbundet i Södertälje finansierat pilotprojektet ”Nu börjar vi med barnen, ett projekt om framtidstro!”, för att kartlägga ungas behov och önskemål. I samband med projektet sker en konferens i Södertälje stadshus i december som syftar till att sprida kunskap och inspiration kring hur samhällets olika aktörer gemensamt kan bidra till att unga mår bra och ser ljust på framtiden.

Under konferensen kommer projektledare som arbetat med pilotprojektet att dela med sig av sina erfarenheter och lärdomar. Bland annat kommer man att diskutera skillnaden mellan främjande och förebyggande insatser för ungas välmående.

Målet är att hitta sätt för samhällets alla sektorer – offentlig, privat och ideell – att gemensamt bidra till att skapa goda förutsättningar för alla barn och unga att må bra och se ljust på livet.

Konferensen äger rum klockan 08:30-10:30, imorgon, den 11 december, i stadshuset.

Skribent: Lucas T

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 10 december 2023 18:14
Senast uppdaterad: 10 december 2023 18:14

SENASTE NYTT: Flera anhållna efter skjutningen i Hovsjö

DSC_0048

Foto: Shamash Oyal

Tre personer sköts mitt i ett bostadsområde. Sent på kvällen kunde polisen gripa tre misstänkta gärningsmän som nu har anhållits av åklagare

Polislarmet om skottlossningen i bostadsområdet kom in klockan 18.45 på lördagskvällen. Enligt polisens talesperson meddelades först till Telgenytt att en person hade blivit skjuten, men enligt nya rapporter hade antalet skjutna personer ökat till tre.

Polisen på plats i samband med skjutningen i Hovsjö. Läsarbild

Flera personer gripna.
Enligt ett vittne, som Expressen har talat med, observerades tre personer i svarta kläder, varav en med luvan uppe, som flydde från platsen. De ska, efter skjutningen, ha sprungit i olika riktningar, enligt tidningens uppgifter.

Under kvällen kunde polisen rapportera att man lyckats gripa tre unga män inom ramen för förundersökningen. Samtliga har anhållits av åklagare under natten. 

De skjutna uppges vara i 18-årsåldern samt en ung pojke i 16-årsåldern. Samtliga fördes till sjukhus för vård. Under natten kunde en av de skjutna lämna sjukhuset efter att ha fått vård.

De andra två vårdas fortfarande på sjukhus med oklara skador, rapporterar polisen.

Läs mer: – Skjutningen i Hovsjö

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 10 december 2023 10:24
Senast uppdaterad: 10 december 2023 10:24

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Julkassen

I samarbete med St: Afrems ortodoxa kyrka
Utdelningen sker den 21 december i S:t Afrems kyrka på
Klockarvägen 110 från klockan 15:00 till 20:00.

Swisha till 123 314 57 03
eller sätt in på Bankgiro 5324-1451.

Ange ”Julkassen” och givarens/företagets namn på inbetalningen. Sista inbetalningsdag är den 15 december.
Är du i behov av Julkassen? Anmäl dig här redan idag.