Företag i fokus:

De är nominerad till kommunens 5i12 utmärkelse

2FACB580-C2C0-4A3C-B054-4ED9093C0369

Petra Jacob en av de tre nominerade. Foto: Alexander Isa.

Varje år delar Södertälje kommun ut en utmärkelse till en person, eller organisation, som står upp för människors lika värde. Idag utser kommunens jury vinnaren av de tre finalister till 5i12 priset.

Att utses till en av finalisterna visar att den nominerade bidragit till att minska motsättningar mellan människor från olika kulturer och för medmänsklighet i samhället. För att stå upp mot främlingsfientlighet, rasism samt utfört betydande insatser.

Det har de tre finalisterna Emelin Oduncu, Petra Jacob från Lebi Skol IF och Södertälje Basketbollklubb gjort.

Emelin Oduncu engagerar sig mot hedersförtryck och är mor till kända Södertäljeprofilen Bobby Oduncu, som bland annat gjort dokumentären ”Who the fuck is Bobby” där han berättar om sin uppväxt som homosexuell.

Anrika klubben SBBK nominerad.

Petra Jacob från Lebi Skol IF har sedan 2020 engagerat sig helhjärtat med barn och ungdomar i utsatta områden för att ge dem en meningsfull fritid efter skoltid i deras närområde. Hon har lyckats bygga bror mellan området i Södertälje och fått över 250 ungdomar att samverka med varandra samt nominerats till Aftonbladets årliga utmärkelse – Svenska hjältar.

SBBK är en Sveriges mest framgångsrika basketföreningar med över 950 aktiva barn och ungdomar. Klubben grundades 17 juli 1968 och har idag mellan 2 000 till 3 000 medlemmar.

Vinnaren presenteras idag i samband med manifestation för alla människors lika värde på Stora Torget i centrum klockan 11:55.

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 5 december 2022 04:00
Senast uppdaterad: 5 december 2022 12:19

Milla Sjöstrand rankad som en av Sveriges största talanger

Milla, Foto Michiel Pompert

Milla Sjöstrand
Foto: Michiel Pompert

Milla Sjöstrand, 16, från Södertälje, har klättrat på Aftonbladets årliga ranking av Sveriges största talanger.

Aftonbladets Sportbladet har för tredje året i rad listat Sveriges mest lovande talanger inom olika sporter, och bland de topp 20 återfinns Södertäljes egna racingstjärna, Milla Sjöstrand. Milla, som är Sveriges snabbaste kvinnliga gokartförare, har imponerat stort på motorsportscenen och utses till Sveriges största talanger mellan 15 och 20 år. Hon avancerar från plats 20 förra året till plats 18 i år.

(Annonslänk)

Sjöstrand har deltagit i FIA:s satsningar på kvinnliga förare och tar nu sin karriär utomlands. Under 2024 tävlar hon för MP Motorsports kartingteam Kartstore Benelux i det nederländska mästerskapet.

Nu berättar hon för Aftonbladet om bytet till banracing och målsättningen att köra F1 i framtiden.

– Min målsättning är att utveckla min körning i en internationell miljö med ett bra team. Det är för mig ett nytt team, nytt chassi, ny motortyp, nya däck och nya banor, men jag vill göra bra resultat under säsongen även om det är mycket att lära mig så här i början, säger hon till tidningen.

Hon har dessutom även inlett ett samarbete med Minardi Management, vilket ger henne goda utvecklingsmöjligheter inom formelbilsracing på flera nivåer, inklusive F4, F1 Academy, Formula Regional, F3 och F2.

Milla Sjöstrand under F4-test i Italien i höstas.
Foto: FIA

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 17 maj 2024 17:15
Senast uppdaterad: 17 maj 2024 17:16

Kortköpsproblem hos flera matbutiker

Kort-Babs-terminal-PEXELS

Foto: Pexels

Flera av Axfoods butiker, inklusive Hemköp och Willys, har just nu problem med kortköp. Teknikstrulet påverkar även Snabbgross.

Axfoods dagligvarubutiker, såsom Hemköp och Willys, har drabbats av problem med kortköp. Enligt uppgifter till Telgenytt har även Snabbgross i Södertälje, som också tillhör Axfood, påverkats av tekniska störningar.

Enligt Johanna Eurén, presskontakt på Willys som Aftonbladet varit i kontakt med, handlar det om problem med blipp-funktionen i kortterminalerna. Störningen är tillfällig och påverkar troligtvis butiker i hela landet.

Problemen beror på tekniska problem hos bolagets betaltjänstleverantör.

(Annonslänk)

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 17 maj 2024 13:23
Senast uppdaterad: 17 maj 2024 15:22

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors