Företag i fokus:

SENASTE NYTT: Sköts till döds inne i en port – Tre gripna

DD576575-0924-4D7D-89A2-952AA34ADCF2

Foto: Alexander Isa.

En person har skjutits till döds i Västra Blombacka sent under söndagskvällen bekräftar polisen. Nu framkommer det uppgifter om att tre personer med koppling till gängmiljöer har gripits enligt källor till Aftonbladet.

– En person i 25 års åldern har hittats skottskadad, berättade polisens presstalesperson, Mats Eriksson, till Telgenytt.

Det var vid 19:30-tiden som polisen larmades till Humlestigen i Blombacka efter samtal om skottlossning mitt i ett bostadsområde. Väl på plats påträffades en skjuten 25-åring person varpå livräddande insatser inleddes. Strax efter klockan 23 bekräftar polisen på sin hemsida att mannens skottskadorna varit så allvarliga att hans liv inte gick att rädda.

Porten avspärrad efter skjutningen i Blombacka. Foto: Alexander Isa.

Enligt uppgifter till Telgenytt ska skottlossningen ha skett inne i en port, i ett flerbostadshus, utanför en av lägenheterna. Men i nuläget vill polisen inte bekräfta just de exakta uppgifterna

– Personen som är i 25 års åldern har blivit anträffad i en port, säger Mats Eriksson, polisens presstalesperson. 

Enligt uppgifter till Telgenytt ska den skjutne 25-åringen vara skriven på en annan adress i Södertälje, men befann sig på den aktuella platsen med vänner. Just nu har polisen flera resurser på plats och har startat en tekniskt brottsplatsundersökning. Ett stort område har spärrats av och flera boende i området har fått besked om att de får vänta med att komma in i sina bostäder då den aktuella porten spärrats av helt.

Samtidigt pågår just nu en intensiv polisjakt efter misstänkta gärningspersoner och enligt uppgifter ska polisen fått signalement om misstänkta personer. Till Telgenytt berättar polisen även att flera människor har kontrollerat i samband med skjutningen i Blombacka.

Men 22:30-tiden rapporterar Aftonbladet om att tre misstänkta personer har gripits efter söndagens skjutningen i Södertälje enligt egna källor. Samtliga ska ha kopplingar till kriminella kretsar enligt tidningen.

Strax efter klockan 23:00 på söndagskvällen bekräftar polisen dödsfallet.

”Den skottskadade mannen har avlidit, anhöriga är underrättade.”, skriver polisen på sin hemsida.

Uppdatering:

Efter midnatt, klockan 00:30, bekräftar polisen uppgifterna och meddelar att de tre männen är skäligen misstänkte för mord.

Foto: Alexander Isa.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 4 december 2022 22:15
Senast uppdaterad: 5 december 2022 00:20

Viktiga poäng står på spel för NIF inför slutspurten

image

#29 Markus Jonsson får se ännu en lagkamrat på skadelistan
Foto: RG Foto-Media

Inför kommande omgång ställs NIF mot tabellsjuan Linköping IBK i Furuborghallen. Det är två lag som kämpar för att befästa sin position i tabellen – Linköping vill inte tappa mer mark i jakten om en slutspelsplats och NIF vill inte dras med i nedflyttningsstriden.

NIF som har ett försprång på 4 poäng före Karlstad och Helsingborg behöver få med sig poäng under söndagen då nästa match på spelschemat är mot Karlstad på bortaplan. Senaste mötet mot Linköping slutade i dubbla förluster – matchen slutade 9–3 till Linköping och NIF:s skickliga bolltrollare Valdemar Ahlroth drog av korsbandet. Frånvaron från Ahlroth har definitivt märkts av både spelmässigt och resultatmässigt.

#23 Hampus Ahrén missar resten av säsongen
Foto: RG Foto-Media

Ännu en tråkig nyhet för hemmapubliken som är på plats i Furuborghallen är att de inte kommer att få se mer av Hampus Ahrén på planen denna säsong. Detta efter att Ahrén skadat sig på sin arbetsplats vilket slutade med operation som gör att han blir borta resterande säsong och det är det största avbräcket för NIF (läs mer här) (https://www.nykvarnsif.se/information-kring-hampus-ahrens-franvaro/) .

Skadelistan har enbart ökat för NIF och flertal spelare har stått med på den men har sedan lyckats komma tillbaka till spel igen. Förutom Ahlroth och Ahrén så blev det klart sedan tidigare att Jesper Lindströms säsong också är över.  Det är 3 tunga namn för NIF som inte är med i slutspurten och det kan ha en avgörande betydelse som kan i värsta fall innebära att de går miste om nytt kontrakt.

Foto: Roland Osbeck

Trotts skadorna på stjärnspelarna så öppnar det upp möjligheter för andra spelare att kliva fram. Spelare som Filip Ceder och Kevin Mattsson är två spelare som publiken kan få se mer av under avslutande omgångarna. Ceder som stod för månadens mål under oktober 2023 mot AIK har inte haft lika mycket speltid under säsongen men det kan bli annorlunda inför söndagen. Mattsson går från klarhet till klarhet och bjuder hemmapubliken på kreativa lösningar.

Söndagens motståndare Linköping har under säsongen gjort ett par överträffande prestationer när man bland annat tagit full pott på hemmaplan mot både Storvreta (1: a) och Falun (2: a). Kan NIF störa Linköping och knipa åt sig 3 poäng i kampen om att säkra nytt kontrakt?

Matchen spelas söndagen den 3 mars kl.17.00 i Furuborghallen.
Säkra din biljett nu här:

Matchen går att se via Sportexpressen TV här:

Text:

Henrik Ojeda

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 mars 2024 19:35
Senast uppdaterad: 2 mars 2024 19:35

Måns Möller återvänder till Södertälje med en ny show

Mans-Moller

Pressbild

Den folkkära komikern Måns Möller gör comeback på scenen med sin nya humorföreställning ”Mitt Perfekta Liv”. Showen gästar Estrad i Södertälje den 8 november.

Möller, som för 10 år sedan framgångsrikt turnerade med komedishowen ”Jävla Pajas”, återvänder nu till rampljuset för att dela med sig av sina senaste erfarenheter kring att vara pappa till en snart vuxen son med autism.

I showen utlovar Möller en humoristisk och gripande inblick i hans resa genom åren, från att cykla genom USA till att bestiga ett av världens högsta berg. Han berättar också om sitt arbete med organisationen Viggo Foundation, som samlar in pengar för att stödja barn med autism.

– Jag hittade Mitt Perfekta Liv genom Viggos devis – det är kul att vara glad, säger Måns Möller.

Biljetter till föreställningen släpps den 3 mars.

Skirbent: Lucas T

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 mars 2024 08:30
Senast uppdaterad: 2 mars 2024 03:36

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors