Företag i fokus:

Tigleth blir platschef på nya Nordic Wellness i Södertälje

T.Ma_

Foto: Alexander Isa

I helgen öppnar ett av landets största gymkedja sin andra anläggning i Södertälje.

Det blir Södertäljeprofilen, Tigleth Malkey, som kommer att basa över den uppemot 2000 kvadratmeter stora gymanläggningen Nordic Wellness.

När Wellness annonserade ut tjänsten som platschef lyckades de fånga Malkeys intresse. Med en arbetsplats nära hem samt att vara en del Nordic Wellness, som har över 300 enheter i runt om i landet, valde han skicka in sin ansökan.

– Jag gillar träning, hälsa och i allmänhet att hjälpa andra människor att må bättre. Så jag tänkte att det här skulle passa mig, säger en glad och trevlig Tigleth Malkey när Telgenytt besöker anläggningen under torsdagen.

Nordic Wellness startade 1997 i en liten källarlokal i Göteborg. Foto: Alexander Isa

Tigleth Malkey, tidigare riksevangelist och pastor i Södertäljekyrkan och Hillsong, fick bolagets förtroende. Nu sadlar han om efter att ha blivit utsedd till platschef för Nordic Wellness andra gymanläggning i Moraberg i Södertälje.

– Det är är absolut en omställning, men det är också väldigt skönt att ha ett arbete där jag kan fortsätta att hjälpa andra människor, säger Malkey.

Wellness är ett välkänt märke med sina 300 gym i Sverige och är även känd för att ha en modern och fräsch inredning – som även uppskattas av den tillsatta platschefen.

Den signifikanta inredning med sina gula detaljer omgivs av en mörk inredning och kännetecknar gymkedjan Nordic Wellness. Här använder sig anläggningen av utrustning från det världsledande företaget Technogym, som har varit officiell leverantör till åtta olympiska spel.

Med andra ord, gymutrustning av allra högsta kvalité som företagets medlemmar uppskattar.

Den 1900 kvadratmeter stora anläggningen i Moraberg. Foto: Alexander Isa

I Södertälje finns det cirka 10 andra stora gymanläggningar. Hur ser ni på konkurrensen?

– Just det här området (Moraberg) har inte så många gym och Södertälje växer. På den här sidan av Södertälje har vi Stark som är bra på sitt sätt, men min känsla här, i och med att det är så öppet och stort, så passar det ungdomar, vuxna och barnfamiljer. Bussen stannar här utanför och på sikt vill vi även erbjuda barnpassning. Det som också är väldigt positivt här är att det är fri parkering precis utanför, säger Tigleth Malkey och fortsätter.

– Vi går all in och har anställt en hel del personal. Vi tror att det kommer vara väldigt stor rörelse här med tanke på lättillgängligheten och närheten till bland annat Glasberga, Viksberg och hela Brunnsängområdet. Bron undviker folk ta, därför kommer ett gym på den här sidan av Södertälje att uppskattas.

Hur många medlemmar beräknar ni att anläggningen ska ha på sikt?

– I city har vi ungefär 1500 medlemmar. Här hoppas vi, och tror, att det kommer att vara över 2500 medlemmar.

Nordic Wellness nya anläggningen i Moraberg är cirka 1900 kvadratmeter på ett plan och kommer bland annat att erbjuda spinningspass, handledda gruppass och kommer med en helt ny träningsupplevelse som är unikt för Södertälje – virtuella pass.

I ett virtuellt pass tränar du till instruktörsledda förinspelade klasser på en stor skärm och erbjuds i gruppträningsrummet och cykelrummet.

Kommer era befintliga medlemmarna i City kunna nyttja er anläggning här i Moraberg?

– Det beror på vilket kort de har. Vi har silverkortet som är ämnad för en anläggning, sedan har vi guldkortet. Den är till för hela regionen och då behöver de uppgradera sig för att kunna träna på båda anläggningarna i Södertälje, säger platschefen.

Gruppträningsrum med stora monitorer som kommer att erbjuda virtuella pass. Foto: Alexander Isa.

På lördag klockan 12:00 öppnar Wellness portarna för den nya anläggningen och intresset från allmänheten har minst sagt varit enormt. Som öppningserbjudande erbjuds ett medlemskap för endast 199 kronor per månad för de 12 första månaderna, därefter gäller ordinarie priser.

Men för att kunna ta del av erbjudandet gäller det att vara ute i god tid då enbart de 300 första kunderna erbjuds medlemskapet till det kraftigt rabatterade priset.

Avslutningsvis, hur känns det inför premiären på lördag?

– Det kan se väldigt rörigt ut just nu då vi har väldigt mycket kvar att göra, men det känns väldigt bra. Intresset har varit väldigt stort och oerhört många mailar oss, så det ska verkligen bli superspännande, säger Tigleth Malkey till Telgenytt.

Tigleth Malkey, platschef på Nordic Wellness Moraberg. Foto: Alexander Isa

Foto: Alexander Isa

Foto: Alexander Isa

Foto: Alexander Isa

Foto: Alexander Isa

Foto: Alexander Isa

Foto: Alexander Isa

Foto: Alexander Isa

Foto: Alexander Isa

Foto: Alexander Isa

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 1 december 2022 20:33
Senast uppdaterad: 1 december 2022 23:36

Rekryteringsprocess för ny direktör inledd efter avgång

Södertälje kommun

Foto: Alexander Isa

Södertälje kommun har inlett rekryteringsprocessen för en ny samhällsbyggnadsdirektör efter att den nuvarande direktören valt att anta nya utmaningar i en annan stad.

(Annonslänk)

I mars offentliggjorde Södertälje kommun att samhällsbyggnadsdirektören, Andreas Klingström, kommer att lämna sin tjänst för att tillträda som stadsbyggnadsdirektör i Sundbybergs stad i juni. Nu söker kommunen efter en ersättare som kan ta över ansvaret för att styra och utveckla samhällsbyggnadskontoret. Den nya direktören kommer att spela en avgörande roll i Södertäljes fortsatta strävan efter att vara en attraktiv och hållbar kommun, med fokus på utveckling av nya företag, bostäder och offentliga verksamheter.

Uppdraget innebär att leda ett team av cirka 260 medarbetare och samarbeta nära med andra kommunala verksamheter för att säkerställa effektiva processer och högkvalitativa leveranser. Den ideella kandidaten förväntas ha en stark strategisk förmåga, vara handlingskraftig och ha god insikt i samhällsbyggnadsfrågor, samt ha en förmåga att navigera i komplexa miljöer.

Kvalifikationerna inkluderar mångårig chefserfarenhet inom samhällsbyggnadsområdet, ledning av mångfacetterade verksamheter och framgångsrikt utvecklingsarbete. Det krävs också akademisk utbildning inom samhällsbyggnad eller liknande områden, förståelse för plan- och bygglagstiftning, samt utmärkta kommunikationsfärdigheter på svenska och engelska.

Sista ansökningsdag för tjänsten är den 28 april, och rekryteringsprocessen hanteras i samarbete med rekryteringsföretaget ProAstri.

Klingstrom

Andreas Klingström lämnar Södertälje kommun
Foto: Liza Simonsson/Södertälje kommun

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 22 april 2024 08:00
Senast uppdaterad: 21 april 2024 23:14

Nyhetssvep – hörts och sagts om SSK

Mingelbilder SSK Västerås

Södertälje Sportklubb hoppas på välfyllda läktare i Scaniarinken till hösten
Foto: Shamash Oyal

Vad har hänt i SSK den senaste veckan?

Här kommer en sammanfattning av nyheter och annat snack kring klubben från veckan som gick.

Den 18:e april släppte Södertälje Sportklubb säsongskorten för 2024-2025. Ett säkert (vår)tecken på att man tar avstamp mot en ny säsong.

SSK siktar högt:

Förra året såldes 1200 kort – i år siktar vi mot 1500″, skriver klubben på sin hemsida.

Dagen efter ”släppet” presenterade SSK lägligt en nyhet om spelartruppen (herrarna).
Sportchef Emil Georgssons ”sista minuten” värvning Miika Pitkänen fortsätter i SSK ytterligare en säsong. En nyhet som kanske kan sälja några extra säsongskort.

Kontraktet med Pitkänen sträcker sig till och med april 2025. Eftersom den finländska forwarden och Georgsson kommit överens om ett 9-månaderskontrakt anländer Miika till Södertälje först i augusti.

Lite om lagbygget i en tidigare intervju med Emil Georgsson

Nicklas Grossman har sedan 2020 varit SSK A-lags fystränare. I november klev han in som en tredje röst i båset bredvid Magnus Bogren och Mattias Zackrisson. Parallellt hade Grossman fortfarande kvar tjänsten som fystränare i klubben.

I januari blev det dock klart att ”Grossa” permanent ska ingå i tränarstaben tillsammans med Bogren och Zackrisson. Som en följd av det offentliggjorde SSK tidigare i veckan att Niclas Bergfors ersätter Grossman. Läs mer här

De som följer SSK kontinuerligt känner till Bergfors tid som spelare i klubben. Hans senaste uppdrag var som utvecklingsansvarig för juniorverksamheten, men blir nu i stället fystränare i klubben.

Oliver Håkansson har ännu inte någon målvaktskollega att konkurrera med
Bild: Hudiksvall HC/Youtube

Det finns mycket rykten, tips och spekulationer så här i sillytider.
Expressen som brukar ha hög träffsäkerhet på sina ”avslöjanden” skrev härom dagen att den finske målvakten Frans Tuohimaa, 32, är av intresse för Södertälje SK.

Tidningen skriver också att målvakten som senaste säsongen ingick i Frölundas organisation, ska vara i kontakt med SSK:s seriekonkurrent Västerås IK.

”Ingenting är klart till hundra procent, så därför vill jag inte säga för mycket mer än att jag hoppas bli kvar här i Sverige”, säger Tuohimaa till Expressen.

IK Oskarshamn har meddelat att Nick Olesen lämnar klubben. Tidigare har den danske forwarden i media nämnts som aktuell för SSK.

Enligt uppgift till Telgenytt så har dialogen mellan Olesen och SSK funnits. Det har sportchef Emil Georgsson också bekräftat för Länstidningen i Södertälje.

Senaste budet från samtalen parterna emellan är att det i nuläget inte blir någon deal. Enligt uppgift till Telgenytt är SSK inte beredda att betala de pengar som Olesen begär för att skriva på ett avtal med klubben.

Telgenytt fortsätter att rapportera när något av nyhetsvärde dyker upp.

Har du nyhetstips om SSK? Har du något önskemål på vad du vill läsa om som har med klubben att göra?
Hör av dig till: daniel.hansson@telgenytt.se

Det går också bra att skicka DM på X: @danne1902Text:

Daniel Hansson

Dela via:

Shares
Publicerad: 22 april 2024 05:00
Senast uppdaterad: 21 april 2024 23:15

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors