Företag i fokus:

Årets kvinnofridspris går till kommunen – ”Väldigt stolta”

kommun

Foto: Linn Almerud/Södertälje kommun.

Varje år uppmärksammar Operation Kvinnofrids en organisation för särskilt goda utförda insatser. I år tilldelades priset, inte helt oväntat, till Relationsvåldcenter i Södertälje kommun.

Den gånga helgen tilldelades kommunens Relationsvåldcenter årets kvinnofridspris för fokus på rätt arbete, nytänk med nya tjänster för att täcka fler områden och ett arbete riktat till offer och förövare.

Priset delades ut på Operation kvinnofrids konferens under fredagseftermiddagen, den 25 november, för att belysa arbetet med att ge ett skydd till samhällets mest utsatta kvinnor. Gunilla Olofsson, socialsekreterare, reflekterar tillbaka till 2016 när Kvinnofridspriset delades ut för allra första gången.

– Då sa jag, ”Det där priset ska vi vinna någon gång!”, och nu sex år senare har vi faktiskt gjort det. Vi är väldigt stolta och glada, säger Gunilla Olofsson i ett pressmeddelande på Södertälje kommuns hemsida.

Under prisutdelning berättade andra medarbetare på Relationsvåldcenter hur de hållit ihop och behållit sitt fokus, trots en hög personalomsättning som förändrats genom åren.

– Jag tror det beror på att vi alla verkligen vill vara här. Vi brinner verkligen för det arbete vi gör. Sedan har verksamheten också kunnat utvecklas genom åren. Först tog vi enbart hand om våldsutsatta, nu har vi också ett bra behandlingsprogram för våldsutövare vilket är oerhört viktigt, säger socialsekreterare Maria Wallin.

En annan utveckling som utmärkts sig inom verksamheten är att Relationsvåldcenter skapat en ny tjänst som stödperson som tidigare inte fanns. En tjänst som Noha Masso besitter.

– Man kan säga att jag hjälper klienterna till självhjälp. Jag visar hur de kan söka egen bostad, var de kan ta ekonomiska hjälp och förklarar hur samhället fungerar, säger Noha Masso, familjebehandlare och stödperson.

Text:

Helen Shabo

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 november 2022 15:18
Senast uppdaterad: 28 november 2022 15:34

Frontalkrock mellan buss och personbil – två skadade

IMG_4581

Foto: Alexander Isa

En allvarlig kollision mellan en personbil och en buss inträffade på Mariekällgatan under tisdagskvällen. Två personer fördes till sjukhus med skador.

– En buss och en personbil ska ha krockat. Två personer ska ha förts till sjukhus på egen hand, säger polisens presstalesperson till Telgenytt.

(Annonslänk)

En trafikolycka inträffade på Mariekällgatan strax vid klockan 22:30 på tisdagskvällen, där en personbil och en buss var inblandade. Olyckan orsakade stopp i trafiken i båda riktningar medan räddningstjänst och polis arbetade på platsen.

Enligt uppgifter från räddningstjänsten skadades minst två personer i olyckan och har förts till sjukhus för vård. Skadeläget för de inblandade är ännu inte klart. Både den drabbade personbilen och bussen ska bärgas från olycksplatsen.

Foto: Alexander Isa

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 23 april 2024 23:46
Senast uppdaterad: 23 april 2024 23:47

Minderåriga skadade i bostadsområde – Två gripna

Sham

Foto: Shamash Oyal

En stor polisinsats pågår i Lina Hage där ett misstänkt grovt brott utreds. Enligt uppgifter till Telgenytt har flera personer skadats, däribland minderåriga. Flera personer har också gripits i samband med händelsen.

Polisen är för närvarande på plats med flera patruller i en omfattande insats i Lina Hage efter larm om grovt brott.

– Vi kommer till platsen och kunde konstatera att något har inträffat som vi misstänker är ett grovt brott. Jag kan inte gå in på detaljer om exakt vilket brott det rör sig om i nuläget på grund av omständigheterna, säger polisens presstalesperson till Telgenytt.

(Annonslänk)

Händelsen, som inkom till polisen runt klockan 20 på tisdagen, resulterade i att ett stort område spärrats av och har lett till att flera personer frihetsberövats, något som polisens talesperson bekräftar för Telgenytt.

– Vi har frihetsberövat två personer och för tillfället söker vi inte efter fler gärningsmän.

Enligt källor till Telgenytt har minst två personer förts till sjukhus för vård efter händelsen. Polisen håller dock detaljerna om skadeläget och brottet under sträng sekretess för närvarande. Ytterligare information om det misstänkta brottet och de inblandade är fortsatt okänd, och polisen är försiktig med att dela information medan utredningen pågår.

– Det är en fråga som jag inte kan svara på, säger polisen.

Enligt uppgifter till Telgenytt rör det sig om en incident som ska ha inträffat inne i en bostad där minderåriga barn skadats. Skadeläget är fortfarande oklart sent på tisdagskvällen.

Stort pådrag i Lina Hage
Foto: Shamash Oyal

Foto: Shamash Oyal

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 23 april 2024 21:10
Senast uppdaterad: 24 april 2024 00:17

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors