🕝 1 minuter
Mässa arrangeras i stadshuset för att stärka unga tjejer
Publicerad 23 november 2022 15:30
Uppdaterad 23 november 2022 22:15

Lisa Ajax, Pressbild.

Nu är det återigen dags för Starka tjejer-projektet att anordna en mässa i Södertälje. Tillsamman med Ung Fritid, med stöd av kommunen, dukas det för Starka tjej-mässan i stadshuset.

Den populära Starka tjejer-mässan närmar sig med stormsteg och kommer att äga rum den 3 december i Trombon-lokalen i Södertäljes stadshus. Bland annat gästas mässan av sångerskan och videobloggaren Lisa Ajax och Jeanette Höglund från ”Vid din sida”.

Projektet Starka Tjejer, som startades våren 2018, handlar om att fokusera på unga tjejer i åldrarna 13-18 år för stärka deras position i samhället. Samtidigt vill man bidra till att förbättra livsvillkoren för icke-binära personer.

Under mässan kommer det att delas det ut goodie-bags till 50 första besökarna och även hållas tävlingar och utlottningar av fina priser. Här vill projektledaren, Tina Qvinnström, bland annat lyfta fram icke-binäras rättigheter samt stärka tjejers gemensamma hållning till varandra.

Tina Qvinnström, Ung fritid.

– Vi vill uppmärksamma tjejers och icke-binäras rättigheter samt visa att dessa grupper är minst lika bra som andra. På mässan kommer det finnas ett helt gäng utställare med varierade verksamheter och produkter, säger Tina Qvinnström, Projektledare Starka Tjejer-mässan.

Vidare välkomnar Qvinnström alla med intresse att närvara vid Starka tjej-mässan i stadshuset nästkommande helg, den 3 december för en händelserikt dag tillställning. Mässan arrangeras i samarbete med Södertälje kommun och Ung Fritid som erbjuder ungdomar en meningsfull fritid i ett främjande och förebyggande syfte.

Dela artikeln