Företag i fokus:

Annons

Annons

Söker du lägenhet?

Larm om skottlossning Södertälje – ”Fanns skotthål”

Polishund

Arkivbild. Shamash Oyal

På onsdagskvällen inleddes ett stort polispådrag efter ett larm om en misstänkt skottlossning.

Enligt uppgifter ska en okänd gärningsperson ha avlossats ett vapen i Hagaberg i Södertälje.

Vid samtal med polisen berättar inringaren att skottlossningen ska ha inträffat cirka en timme före samtalet. Polisen ryckte ut till den aktuella platsen och kunde snabbt konstatera att ett vapen hade avlossat i området.

– Vid 20-tiden ska det ha skett skottlossning, men vi fick samtal om det vid 21:41. Då skickades ett par patruller till platsen och man kunde konstatera att det har skett en skottlossning i ett skogsområde samt att det fanns skotthål i en av vägens trafikskyltar i området, säger Towe Hägg, polisen presstalesperson, till Telgenytt.

Platsen spärrades av för en brottsplatsundersökning och genomsöktes av bland annat polisens hundpatruller. Under arbetets gång har polisen pratat med flera personer i området som kan ha gjort iakttagelser.

Enligt uppgifter ska ingen person ha skadats, men en förundersökning gällande grovt vapenbrott har inletts. Vid midnatt var fortfarande ingen misstänkt person frihetsberövad efter kvällens incident i Hagaberg.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 23 november 2022 22:47
Senast uppdaterad: 23 november 2022 22:47

Person påkörd i centrala Södertälje – Förd till sjukhus

4ACAE2C6-801A-4136-B226-FDA4DB9DBA18

Läsarbild

En äldre man blev på lördagseftermiddagen påkörd i centrala Södertälje och förts till sjukhus och. Nu misstänkta en förare för vållande till kroppsskada.

-Vi är på plats tillsammans med polis och läkare säger, räddningstjänstens vakthavande befäl, Roger Magnusson, till Telgenytt.

En 75-årig man blev på eftermiddagen påkörd av en bilförare vid korsningen Nygatan och Järnagatan centrala i Södertälje. Flera räddningsenheter, ambulans och polis kallades till olycksplatsen.

Den skadade mannen vårdades på plats och har nu förts till sjukhuset med ambulans. Enligt polisen var den skadade mannen vid medvetande och kunde talbar.

Detaljerna kring händelsen är dock inte helt klarlagda, inklusive exakta omständigheter kring olyckan och huruvida övergångsstället var involverat. Mannen har ännu inte kunnat höras av polisen angående händelsen.

Bilföraren, en man i 50-årsåldern, misstänks för vållande till kroppsskada och kommer att undersökas och utredas av polisen. Mer information och detaljer förväntas framkomma när den skadade mannen har kunnat ge sin version av händelsen och utredningen fortskrider.

Läsarbild

(Annonslänk)

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 juni 2023 16:03
Senast uppdaterad: 3 juni 2023 16:07

Skogsbrand i Nykvarn – Flera enheter på plats

Brandbil

Arkivbild

Just nu brinner det i skogen nära Långsjön i Nykvarn. Räddningstjänsten är på plats med flera enheter och bistås av en helikopter från ovan.

– Det var en helikopter på plats i början. Det var inte vår helikopter utan polisen som förmodligen var i närheten för ett annat ärende, säger Roger Magnusson, vakthavande befäl på Räddningscentralen, till Telgenytt.

Larmet inkom vid 13.40 om en skogsbrand cirka en kilometer väster om Långsjön i Nykvarn.

Flera enheter från räddningstjänsten, tillsammans med ett ledningsfordon, är nu på platsen för att bekämpa branden och omfattar en yta på cirka 1500 kvadratmeter.

– Vi är på plats och har en prognos på att vara klara om cirka 2 timmar. Vi har ringat in branden som uppskattas vara på en yta av cirka 1500 kvadratmeter. Ingen vattenbombning med helikopter behövs, allt är under kontroll i Nykvarn skulle jag vilja säga, säger Magnusson.

(Annonslänk)

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 juni 2023 13:10
Senast uppdaterad: 3 juni 2023 13:16

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors