🕝 1 minuter
Södertäljebo fick sin krog nedbränd - Kvinna erkänner
Publicerad 19 november 2022 10:04
Uppdaterad 19 november 2022 10:04

Foto: Polisen

Tidigare i år utsattes flera restauranger i Stockholm för brandattentat varv en av dessa ägs av en Södertäljebo. I veckan inleddes åtalet mot en kvinna som nu erkänner minst ett av attentaten.

Det var i februari som flera restauranger stod i lågor i Stockholm, bland annat Underbar brygga vid liljeholmskajen som totalförstördes. Efter en intensiv utredning kunde polisen gripa en 29-åring kvinna och i veckan, den 14 november, inleddes åtalet där hon står misstänkt för minst tre bränder mot Stockholmskrogar.

Hon står åtalad för grov mordbrand mot Josefinas på Djurgården, restaurangbåten Patricia och restaurang Underbar brygga i Liljeholmen som ägs av en Södertäljebo.

Enligt uppgifter till Expressen erkänner kvinnan att hon ligger bakom en av dem. Hon ska även ha varit en tidigare anställd på en av de nedbrända restaurangen, men fått lämna och säger i förhör att hon ska ha hört röster som styrt henne.

”Jag har en röst i mitt huvud som styr mitt liv”, har kvinnan berättat för polisen i förhör.

Den 29-åriga kvinnan begärs på totalt 14 miljoner kronor i skadestånd, varav 4 miljoner krävs av krögaren som äger Underbar brygga vid Liljeholmskajen.

Dela artikeln